Zacht eitje, mag dat eigenlijk wel?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Marisca88, 12 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marisca88

    Marisca88 Lid

    7 nov 2012
    71
    0
    0
    Werk, paard, vrienden, huishouden. Kom tijd te kor
    Zevenhuizen (zh)
    Hoi meiden, ik ben nu ongeveer 5 weekjes zwanger, we zijn er heel blij mee aangezien de vorige zwangerschap met 9 weken was geindigd. Daarom probeer ik echt me rust te nemen, en goed op te letten wat ik eet. Nou zat ik net een zacht gebakken eitje te eten. Ook eet ik vaak zacht gekookte eieren. Ineens dacht ik... Mag dat wel?? Iemand enig idee?? Eerlijk gezegt denk ik zelf dat het 'rauw' is en dus niet mag... Alvast bedankt voor de reactie's! Gr marisca.
     
  2. Mammamuis

    Mammamuis Fanatiek lid

    8 feb 2013
    1.031
    339
    83
    NULL
    NULL
    Volgens mij mag het niet. Het eidooier is niet door en door verhit geweest en dus eigenlijk rauw. Daardoor bestaat er kans op listeriose en toxoplasmose. Voor de zekerheid misschien even aan je vk vragen als je niet zonder kunt.
     
  3. babyzoe

    babyzoe Actief lid

    15 aug 2011
    304
    0
    0
    werk als verzorgende i.g.
    Brielle
    Mag niet helaas, dus doorprikken die dooier:) Salmonella is ook nog een gevaar...
     
  4. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Ik eet het gewoon de gynaecoloog geeft aan dat het geen probleem is je kan er zelf wel ziek van worden maar verder niet
     
  5. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.466
    4.919
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    #5 merah, 12 feb 2013
    Laatst bewerkt: 12 feb 2013
    Toxoplasma van een rauw ei? Dacht het niet hoor! Zelfs niet van een rot ei (salmonella dan weer wel).
    Hier zijn heel veel topics over geweest, met uiteenlopende meningen/adviezen. Volgens de ene vk mag het gewoon, de ander zegt dat er onderscheid is tussen ei-wit en ei-geel en een enkeling zegt dat je ze hard moet koken.
    Toen ik het topic zag kreeg ik gelijk zin in een eitje.
    Ben gek op zachte dooier en heb het zowel deze als vorige zwangerschap nooit laten staan.
    Mjammie!
     
  6. Mammamuis

    Mammamuis Fanatiek lid

    8 feb 2013
    1.031
    339
    83
    NULL
    NULL
    Ik doe het persoonlijk liever niet. Ik ben op het moment verslaafd aan eiersalade en die eieren zijn hardgekookt dus ik heb het probleem ook niet.
     
  7. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Zo heb ik het gehoord:

    De bacterie zit vooral op de schil zit, dus als je ze kookt is de schil ook schoon en kun je het gewoon eten. In bijv cakebeslag kan de bacterie wel mee van de schil op het rauwe ei, dus dat kun je beter niet bakken. Voor gebakken ei geldt ditzelfde denk ik..

    Maar in de eieren van tegenwoordig is de kans op een besmetting echt klein. Vroeger was dat anders, maar alles is zo gecontroleerd dat de kans echt niet groot is..
    Krijg je het, dan is het vooral erg vervelend voor jezelf. Net als je een griep krijgt. Maar de kleine pakt normaal gesproken de voedingsstoffen wel..
     
  8. spannendetijden

    spannendetijden Fanatiek lid

    9 jun 2008
    4.817
    830
    113
    medewerkster management ondersteuning ( en daarbij
    bij mn grote liefdes
    voor zover mij bekend is, gaat het erom dat je het eiwit hard laat worden. dat mag je niet " rauw" hebben.
    dus wanneer je cake maakt...niet van het deeg snoepen ;)

    ik eet overigens heel af en toe eens een zacht gekookt eitje
    meestal "mislukken" ze en zijn ze hard ;)
    en zowel ik als de baby hebben er geen last van!
    ei tijdens je zwangerschap is juist erg goed!!! twijfel je toch,..lekker hardgekookt eten of je dooier doorprikken!

    eet smakelijk :D

    ooh en natuurlijk van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!!!!
     
  9. Thauma

    Thauma Fanatiek lid

    14 sep 2011
    2.127
    1
    36
    NULL
    NULL
    Mij werd gezegd dat ik dat niet moest doen. Gewoon gaar laten worden. Hardgekookt ei, gebakken ei (incl gebakken dooier).
    Tis even niet anders, toch?
     
  10. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Sorry, maar dat is gewoon niet waar :(

    Er kan salmonella inzitten maar hier krijgt je kindje niets van, je wordt alleen zelf ziek en je moet erg uitkijken dat je niet uitdroogt, want dat is uiteraard niet goed voor de baby.

    Maar op zich kun je het gewoon eten.
     
  11. Mammamuis

    Mammamuis Fanatiek lid

    8 feb 2013
    1.031
    339
    83
    NULL
    NULL
    Ik weet niet of het waar is of niet, ik heb de info rechtstreeks overgenomen van het UZ Leuven. Voor de zekerheid eet ik het dus hardgekookt/doorbakken.
     
  12. Nora1983

    Nora1983 Fanatiek lid

    21 dec 2011
    2.624
    4
    38
    NULL
    NULL
    Je hoeft je eitje niet keihard als een stuiterbal te koken hoor, hij mag van binnen nog een klein beetje zacht zijn. Dus dan bedoel ik het eigeel aan buitenkant hard en van binnen nog een beetje vloeibaar.
    Als je 'm bakt natuurlijk wel goed doorbakken.

    Vergeet vooral niet evt. restje rauw ei op te ruimen vh aanrecht(als je hem kapot slaat voor iets dergelijks). En natuurlijk handen wassen!!
     
  13. shahrazed

    shahrazed Fanatiek lid

    12 aug 2012
    1.638
    0
    0
    NULL
    NULL
    Jeeeeeeetje zeg, en ik maar al die hardgekookte eieren eten iedere zwangerschap. Dacht echt dat het streng verboden was.
     
  14. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.556
    5.653
    113
    Vrouw
    Hier ook de gok niet genomen en gewoon gebakken eieren met kapotte dooier gegeten
    Hard gekookte eieren vind ik niet lekker, dus. Die helemaal niet gegeten
     
  15. hopelessinlove

    hopelessinlove Fanatiek lid

    17 nov 2011
    1.143
    0
    0
    Zolang het eiwit maar gaar is mag het gewoon hoor! Tenminste volgens mijn gyn.
     
  16. RooDje

    RooDje Fanatiek lid

    17 aug 2011
    1.671
    0
    0
    Voorheen kon ik ontzettend genieten van een zachtgekookt eitje met een wit geroosterd broodje.
    Maar eigenlijk had ik sinds het begin van mijn zwangerschap een grote afkeer van eieren op welke manier dan ook.
    Inmiddels begint de zin in een zachtgekookt eitje weer terug te komen (helemaal nadat ik dit topic zag!), maar hoe voorkom je dan dat je zo'n snotei krijgt?! :(
     
  17. Kaala

    Kaala Fanatiek lid

    10 okt 2012
    2.672
    0
    36
    NULL
    NULL
    Hier per ongeluk wat eigeel gegeten wat een beetje zacht was aan het begin van de zwangerschap, dus ik helemaal in paniek. Vk zei dat het absoluut geen kwaad kan. Nu hou ik sowieso wel meer van (hard)gekookt en qua gebakken eieren mag ik ook gewoon een spiegeleitje af en toe.
     
  18. Myrthe

    Myrthe Niet meer actief

    Topic verplaatst van zwangerschap naar gezondheid

    Met vriendelijke groet,

    Myrthe
     
  19. MWB

    MWB Bekend lid

    7 dec 2011
    907
    0
    16
    Ideaal hulpmiddel om een ei goed te koken... Ik heb uit de kookwinkel een ei wat verschillende muziekjes aat horen. DAn weet je precies (bij medium eieren) hoe ver je eitje gekookt is!
     

Deel Deze Pagina