Zalm op de bbq?

Discussie in 'De lounge' gestart door bunchy, 28 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.678
    515
    113
    kunnen we die gewoon zonder folie op de bbq leggen? Gewikkeld in folie: krijg je denk ik niet die lekkere bbq smaak??
     
  2. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.841
    5.579
    113
    En papillotte geeft inderdaad geen bbq-smaak af.
    Als je de echte rooksmaak wilt kun je de zalm het best bereiden op een cederhouten rookplankje die je op het rooster van de bbq legt.
     
    Poolvos en Ziggi vinden dit leuk.
  3. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.690
    2.400
    113
    Vrouw
    Broek
    Zo op het rooster is iig geen goed idee. Een zalm valt helemaal uit elkaar als hij gaar is. In een foliepakketje met een beetje peper, zout, olijfolie, dille en schijfjes citroen vinden wij top. Maar dan krijg je idd geen echt grill bbq smaak. Maar wel lekker ! :D
     
  4. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    10.064
    1.296
    113
    Nederland
    Precies dit! Heerlijk.. wij doen alleen roomboter ipv olie.
     
  5. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.585
    1.247
    113
    Pakketje niet dichtvouwen en geweekte houtsnippers op de kolen gooien. Dan heb je wel de bbq smaak te pakken. Die houtsnippers zijn ook te krijgen met speciale viskruiden erbij in.
     
  6. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
  7. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Ik zou een rookplankje gebruiken.

    Plankje minimaal 1 uur onder water leggen en daarna pas op de bbq.
    Zalm op het plankje laten garen.
     
    DQueen en Poolvos vinden dit leuk.
  8. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Ik had zo’n ding cadeau gekregen en ik zal wel wat verkeerd hebben gedaan; maar een stukje zalm valt alsnog uit elkaar. Die visklem blijft aan alle kanten plakken (behalve aan t vel, maar de bovenkant is drama) - en natuurlijk hadden we wel ingevet.
    Deze visklemmen zijn top als je een hele vis zelf vangt en dan in zn geheel wil grillen - maar de supermarktzalm was bij mij dus geen succes :oops:
     
    DQueen vindt dit leuk.
  9. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Dit is súper lekker!!!
     
  10. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    1 keer gebruikt en nooit weer. Hiermee plakt de zalm niet aan het rooster van de bbq maar hieraan vast en schiet je dus niks mee op :|

    Wij maken altijd pakketjes met folie en daarin met kruiden enzo paar minuutjes en anders idd een rookplankje

    Smakelijk eten vanavond:thumup:
     
    Poolvos vindt dit leuk.
  11. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.286
    25.752
    113
    Hier gaat het vandaag op een rookplankje op de bbq. Heerlijk!
     
  12. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Jaa!
    Gisteren nog gegeten :thumup:
     
  13. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.678
    515
    113
    Waar koop ik zo snel een rookplankje in de stad? Blokker? Hema? Ah?
     
  14. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    tuincentrum sowieso
     
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.286
    25.752
    113
    Ah heeft ze nu in het assortiment. Ik heb daar net 2 gekocht.
     
  16. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.085
    3.869
    113
    Wij doen het in folie met mosterd en bruine suiker, heerlijk!
     

Deel Deze Pagina