Zalmgerecht

Discussie in 'De lounge' gestart door Pruts27, 6 jun 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Appelstroop

    Appelstroop Niet meer actief

    ik heb de wraps met zalm al voorbij zien komen, maar ik doe het net even iets anders.

    bestrijk de wraps met philidelphia, doe een lading veldsla erboven op.
    daarna ze zalmsnippers erover heen samen met plakjes komkommer, en als finishing touch een beetje mosterd of knoflookdressing er overheen de wrap oprollen en smullen maar.
     
  2. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Gewoon verse zalm kopen een zakje viskruiden.
    Beetje aan allebei de kanten erop strooien.
    In de pan om en om bakken en als het rose/wit is dan eruit halen.
    Niet te lang anders word het droog.
    Zo vind ik de zalm al lekker genoeg!
     
  3. Lisette28

    Lisette28 Fanatiek lid

    21 feb 2006
    1.439
    1
    0
    Delft
    mijn makkelijkste zalmgerecht:

    Gooi slablaadjes en bosuitje (gesneden)en eventueel een paar cherrie tomaatjes op borden.
    Warm krieltjes op in de magnetron en leg die er in een ring omheen. Gooi hier alleen azijn en goede olijfolie overheen (ook over de aardappeltjes). Leg hierop een gebakken zalmmoot of filtet.

    Is heeeeerlijk!
     
  4. valhalla

    valhalla Niet meer actief

    Zalmmootje aan twee kanten ff bakken
    Dan groene pesto erop.
    Kaas overheen (eentje die makkelijk smelt)
    In de grill afmaken tot kaas gesmolten is.
    Nomnomnom.
     
  5. SandraK

    SandraK Fanatiek lid

    29 mei 2006
    3.282
    1
    0
    Aan het IJselmeer....
    Ik heb dit laats gemaakt. Erg lekker!

    tagliatelli met gerookte zalm en kruidenkaas

    Ingrediënten (2 pers.):

    250 gram tagliatelli
    200 gram gerookte zalmsnippers
    1 doosje champignons
    1 ui
    bakje kruidenkaas (Valblanc van de Aldi)
    blikje tomatenpuree
    2 dl slagroom of creme fraiche
    knoflook
    olijfolie

    Bereiding:

    De tagliatelli koken. Ondertussen de ui en de knoflook fruiten in olijfolie. Daarna de zalmsnippers erbij doen. Als de zalm begint te verkleuren de slagroom erbij en de tomatenpuree. Even doorwarmen. Daarna de kruidenkaas erbij. De champignons in plakjes snijden en ook erbij doen. Daarna de champigons in 10 min. gaar laten worden. De tagialelli erbij en klaar.

    Dit schijnt een gerecht voor 2 personen te zijn, maar wij zaten met zijn 3en echt stuffed... :)
    Ik had er trouwens ook nog een bakje roze garnalen door gedaan. Dat was ook wel lekker.

    Laat je het weten als je het toevallig eens uit probeerd?
    Ben wel benieuwd.... :D
     
  6. Joycie02

    Joycie02 Bekend lid

    12 apr 2007
    635
    0
    16
    Oke...hier komt er nog een:

    Yoghurt mengen met wat verse knoflook en kruiden (ik neem meestal dille en wat italiaanse kruiden). Leg de zalmfilets op een vel alufolie. Leg er per zalmfilet twee schijven citroen en tomaat op. Yoghurtmengsel er over heen, pakketjes dichtvouwen en ca. 20 minuten in de over op 200 gr. Ook lekker op de BBQ!

    En....weinig calorien!
     

Deel Deze Pagina