zelf fruit+groentenhapjes met staafmixer maken maar hoe?

Discussie in 'Voeding' gestart door Rilana, 8 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rilana

    Rilana Actief lid

    6 feb 2006
    188
    0
    0
    mn dochtertje nu inmiddels 8 mdn wil ik vanaf volgende week fruit en groentenhapjes gaan geven die ik zelf heb gemaakt ipv potjes .
    maar ik heb geen idee hoe ik dat moet doen :oops:
    je damens ik schaam me rot . :oops: :oops: :oops:
    dus wie kan me vertellen hoe jullie het doen gebruiken jullie sinaasappelsap er doorheen of water om het te verdunnen .en halen jullie de schil van de appel.?
    en hoe doen jullie het met kiwies ?
    evenals met groentenhapjes .
    aub leg me uit hoe het moet

    ik heb alleen een staafmizer
     
  2. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Je kunt natuurlijk ook stukjes geven ;) ... werkt hier prima ...


    Ik heb dus weinig (geen) ervaring met prutjes maken. Ik zou zelf (als je geen stukjes wilt geven) gaan voor prakken met een vork. En dus niet verdunnen. Als je fruithapje te waterig is, kun je eventueel verdikken met wat rijstmeel.

    Groenten natuurlijk koken, fruit gewoon rauw ;) (appel kun je eventueel kort koken0
     
  3. mel1977

    mel1977 Actief lid

    Ik stoom(de) al het fruit in de babycook, daarna even malen en verdunnen met het stoomvocht.
    Hier was vooral de peer met rozijnen en de appel/abrikoos favoriet.
    Af en toe liga er doorheen, wordt het ook wat vaster van.
    Appels heb ik eigenlijk altijd geschild.

    Kiwi heb ik mee gewacht totdat hij 9 maanden was.

    Groenten hetzelfde, alles in de babycook, op het vlees na, stomen maar, pureren en klaar.
    Favoriet hier was de witlof/peer en het aardappelfestijn van keukenkikker.nl.
    Het vlees bakte ik in een koekenpan met een beetje olie. (vond het er in de babycook zo smerig uitzien en het idee van dat rauwe vlees bij m'n groente, brrr)

    De site www.keukenkikker.nl is een aanrader, staan leuke ideeen op. Ook het boek opperdepop van appie heijn is leuk, al hoefde ik met sommige dingen niet aan te komen (de boterham met gesmolten kaas en peer bijvoorbeeld, zelf ook geprobeerd, bah!)

    Succes, het lijkt echt moeilijker dan het is :) Voor je het weet eet ze je lasagne mee ;)

    groetjes Melanie
     
  4. Writer

    Writer Niet meer actief

    appel en harde fruit kan je koken , eventjes tot zacht word , dan met staafmixer door heen , als nodig wat vocht erbij water ofzo

    banaan,beer,perzik enzo kan je gewoon in stukje snijden en met wa vocht mixen met blender of mixer , als je te waterig vind kan je nog een liga doorheen doen ;)
    simpeler kan niet dacht ik ;)
    succec
    en waarom nu pas met groente en fruit beginnen?sorry voor mij nieuwsgiriegheid :oops:
     
  5. Rilana

    Rilana Actief lid

    6 feb 2006
    188
    0
    0
    ik gebruikte altijd potjes van olvarit ed maar ik vind het te duur worden en nu wil ik het dus zelf gaan proberen
     
  6. Writer

    Writer Niet meer actief

    ahh oke

    succec meid , het is idd lekker goedkoop als je zelf maakt en ook leuk :D
     
  7. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.813
    4.057
    113
    Het boek opperdepop legt heel duidelijk uit hoe je de hapjes zelf kunt maken (tenminste vind ik).
    Het was destijds te koop bij albert heijn, ik weet niet of dat nog steeds het geval is.
    Overigens heb je langer iets aan het boek, want er staan ook vele andere hapjes (groentehapjes maar ook gewone hapjes en voor oudere leeftijden) in uitgelegd.
    Ik heb het gehaald omdat ik ook zoveel mogelijk alles zelf wil maken.
     
  8. Kimos

    Kimos Actief lid

    13 aug 2007
    475
    0
    0
    Groningen
    Wij doen gewoon allerlei fruit bij elkaar,staafmixer erop en klaar! Zo krijg je de meest lekkere combinaties. Ik schil idd wel alles en haal de klolhuizen eruit.
    Met het avondeten proberen we zoveel mogelijk te prakken. Aangezien dan vaak toch zacht is van het koken is dit net zo makkelijk. Klontje boter erdoor en smullen maar.
     
  9. marissie

    marissie Actief lid

    14 jun 2007
    348
    1
    0
    Ik maak ook veel recepten uit opperdepop van de ah, heel leuk boek! En de site keukenkikker is idd ook een aanrader :D
     
  10. Wen26

    Wen26 VIP lid

    16 jun 2007
    12.487
    0
    36
    Hier ook een beebje van bijna 8 mnd & ik kook alles vers...

    een paar receptjes die hier een succes zijn:

    appel/banaan/sinaasappel:

    schil 2 appels met een mesje en rasp de appel met een grove rasp, prak de banaan er doorheen en knijp het sap van 1 sinaasappel er overheen... nu heb je 2 porties, je kunt 1 portie in de koelkast afgedekt bewaren voor de volgende dag

    fruit die ik in hele stukken aanbiedt zijn bijv.:
    mango, banaan, meloen, (rijpe) peer

    Pasta met courgette & tomaat:

    Kook de paste elleboogjes net iets langer dan normaal, snijd de courgette met schil in blokjes en kook deze in ruim water circa 10 minuten, ontvel de tomaat (in warm water leggen) en snijd de tomaat in stukje, kook de tomaat de laatste 5 minuten met de courgette mee... afgieten en pureer de tomaat & courgette... daarna serveren op de pastaboogjes.
    Je kunt natuurlijk varieren met allerlei groentesoorten op de pasta...

    Aardappelpuree met groente:

    Schil de aardappels en snijd in stukjes en kook deze in ruim water zo'n 12 minuten goed gaar. Pureer de aardappel met staafmixer met wat opvolgmelk om het wat zachter/romiger te maken.
    Voeg groente naar keuze toe zoals bloemkool/broccoli of boontjes... gewoon lekker varieren en kijken wat lekker is.

    Nou ja, je hebt het idee denk ik... gewoon proberen en het ene lukt beter dan het andere...
    Meestal maak ik op 1 dag 3 verschillende maaltijden en dan van elk 6 porties... zo ligt de vriezer lekker vol! (bewaar in Avent VIA bekers)
     
  11. baby blue

    baby blue Fanatiek lid

    24 jun 2008
    1.163
    0
    0
    Groningen

Deel Deze Pagina