zeer eenvoudige recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door knor, 6 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Gerdatje

    Gerdatje Fanatiek lid

    27 apr 2012
    1.920
    0
    0
    100% Mama
    Achterhoek
    Oh wat lekker allemaal.... Krijg gewoon trek. Kan niet wachten om dingen uit te proberen. :cool:
     
  2. gien

    gien Fanatiek lid

    30 jan 2008
    1.876
    2
    38
    huismoedertje ;)
    ergens!
    klinkt heerlijk allemaal, abbo!

    heb er zelf ook eentje:

    Gehakttaart:
    -Witlof en wortel in stukjes snijden en voorkoken
    -Taartvorm bekleden met bladerdeeg en 10 minuutjes voor laten bakken in de oven, 180 gr.
    -Gehakt rul bakken met een gesnipperd uitje erdoor (en evt paprika oid als je er van houd...)
    -Gehakt iets laten afkoelen en daarna 2 a 3 rauwe eieren erdoor, daarna de wortel en witlof toevoegen
    -Het hele mengsel in de taartvorm en een dikke laag zelfgeraspte kaas eroverheen
    -Nog 15 minuutjes afbakken en smullen maar!
     
  3. gien

    gien Fanatiek lid

    30 jan 2008
    1.876
    2
    38
    huismoedertje ;)
    ergens!
    heb nog een heerlijke uiensoep:

    -grote pan water aan de kook brengen, 4 bouillonblokjes toevoegen. ik doe er zelf altijd wel een pakje van H o n i g bij in, voor de intense smaak.
    -3 grote uien in ringen snijden en toevoegen aan de kokende bouillon
    -serveren met stokbrood met geraspte kaas!

    zelfs de kids vinden dit heeeeeeeerlijk!
     
  4. Eriva

    Eriva Niet meer actief

    Even omhoog, zo'n leuk topic!

    Heb al een paar recepten geprobeerd, lekker en super goed te doen!

    Heeft iemand nog een makkelijk succesrecept?
     
  5. Eriva

    Eriva Niet meer actief

    Ik heb ook nog een lekker recept:

    Tagliatelle koken volgens verpakking

    Spekjes uitbakken, kan ook met stukjes kip
    Gesnipperd uitje erbij
    Iets meer dan een half bakje philadelphia light erbij, of desgewenst meer
    Scheutje melk en goed door elkaar roeren

    Tagliatelle serveren met de 'saus', beetje grove peper erover en serveren met rucola, heerlijk! Hier altijd een succes!
     
  6. Anoniempje2011

    Anoniempje2011 Fanatiek lid

    1 jan 2011
    2.126
    0
    36
    NULL
    Drenthe :)
    ook niet al te moeilijk;

    Witte bonenpruttel

    2 potten witte bonen in tomatensaus
    500 gr gehakt
    Gehaktkruiden
    1bl tomatenpuree
    2 grote uien
    2 paprika's
    1theel chilipoeder
    1blik ananasschijven

    Gehakt rul bakken met gehaktkruiden.
    Fijngesneden uien,
    paprika's en chilipoeder meebakken.
    Tomatenpuree even meebakken.
    De witte bonen erdoor scheppen.
    Ananas in stukjes snijden en door de pruttel doen.
    Eventueel wat ananassap om het geheel wat dunner te maken.
    Goed doorwarmen.
     
  7. Zomerrr

    Zomerrr VIP lid

    5 jun 2011
    5.097
    503
    113
    Ga voor morgen wat uitzoeken!
     
  8. knor

    knor Fanatiek lid

    4 mrt 2007
    2.392
    0
    0
    Groningen
    Oei lekkkkerrrrr.....
     
  9. knor

    knor Fanatiek lid

    4 mrt 2007
    2.392
    0
    0
    Groningen
    Klinkt goed! Hoe lang in magnetron? Tot banaan zacht is ofzo?
     
  10. Snaud

    Snaud Actief lid

    17 nov 2012
    432
    0
    16
    NULL
    NULL
    Oh ik heb een super makkelijk recept voor kruidenroomkaas :) Doet het altijd erg goed op feestjes. Lekker op turks brood of om bijvoorbeeld als vulling te gebruiken voor peppadews (gebruik daarvoor een spuitzak; is trouwens veeeeeel goedkoper dan gevulde peppadews kant en klaar kopen) of zalmwraps.

    1 pakje crème fraiche
    2 pakjes philadelphia of iets vergelijkbaars (ik pak altijd de roomkaas van de euroshopper)
    50 - 75 gr. bieslook (of bieslook + peterselie, dan 2 delen bieslook met 1 deel peterselie)

    Bieslook fijn snijden / in stukjes knippen en alles door elkaar roeren. Verder op smaak brengen met peper.
     
  11. Pluis81

    Pluis81 VIP lid

    16 mrt 2010
    6.445
    2
    0
    Pedagogisch werker
    Brabant jonguh!!
    Een lekker voorgerechtje of tapa!

    Ik heb alles bij Lidl gekocht:

    -beker gemengde kleine tomaatjes (geel,oranje,rood)
    -mozzarella mini's
    -verse basilicum
    -knoflook
    -olijfolie
    -groene pesto

    Doe een flinke scheut olijfolie,een eetlepel pesto,een flinke teen knoflook (mag al uitgeknepen) en wat blaadjes basilicum in een hoge maatbeker en maak alles fijn met de staafmixer of gebruik de keukenmachine. Mix het tot alle stukjes weg zijn en je een vloeibare dip hebt. Afmaken met wat zout en peper.

    Op een cocktailprikker of tapasprikker doe je een tomaatje,dan een blaadje basilicum en als laatste een bolletje mozzarella.
    Leuk op een schaaltje en dan in het midden een glaasje met de dip.

    Ziet er erg leuk uit en smaakt heerlijk!
     

Deel Deze Pagina