Nou, ten eerste heb ik er op Mn werk niet eens mee te maken... maar zou ik dat wel hebben zou ik daarop letten... Maar Op een forum... who cares of er mijn of me staat of whatever... Net zoals ik irriteer me aan/erger me aan... zie daar ook zo vaak mensen over vallen.... met een hele uitleg erbij wanneer je wat gebruikt... het interesseert me ook niet... dus blijft dat ook niet hangen
Dat het je niet interesseert, dat kan. Maar dan moet je niet zeggen dat je er op je werk wel op let. Dan interesseert het je gewoon niet. En het topic (en mijn reactie waarover je begon ) ging toch echt wel over het niet snappen van het verschil tussen mits en tenzij.
Dankuwel en dankjewel mag aan elkaar, dat wil niet zeggen dat je dat zo maar kan afkorten tot danku/dankje. OnzeTaal noemt het helemaal niet alleen maar 'niet mooi'. Dan heb je over het belangrijkste stukje heengelezen. OnzeTaal zegt: 'Dank je en dank u tot slot zijn altijd los; dankje of danku ziet er vreemd uit.' Mijn punt was en blijft dat ts een topic opende over een taalfout, terwijl haar post boordevol fouten zat. En het zou zomaar kunnen dat haar 'danku' geen taalfout maar een typefout was, waarbij ze simpelweg een spatie vergat. Dat verandert nog steeds de strekking van mijn verhaal niet.
Laten we dan gelijk het woord "enigste" niet meer gebruiken. Enigste bestaat niet, want als je al de enige bent, dan kan dat nooit overtroffen worden Door nog meer de enige te zijn dan je al bent.
Maar is "enig" ook niet gewoon een bijvoeglijk naamwoord dat schattig betekent? Want dan kan het wel toch?
Ik begrijp je punt wel hoor, maar ook daarin kan je doordraven. Juist online kort men heel erg veel af
Huh, door in mijn allereerste reactie op ts een opsomming te maken van haar eigen fouten, draaf ik door? Ik heb mijn punt naar ts toe maar 1x gemaakt. Jij blijft doorgaan dat 'danku' goedgeschreven is, terwijl het daar sowieso al niet specifiek overging en daarbij klopt het ook gewoon niet, zelfs niet volgens je eigen bronvermelding. En dan draaf ik door... Haha, is goed hoor
Nu snap ik het serieus niet meer. Je kan dus wel zeggen "ik ben enigst kind" maar niet "ik ben thuis de enigste"... wat is het verschil? Volgens mij zeg je in eerste post over "enig" juist dat je niet meer enig dan enig kan zijn. Enigst bloemetje lijkt me sowieso niet kunnen. Je zegt toch ook niet een leukst bloemetje, maar wel dat bloemetje vind ik het leukst....
Waarom kan "enigst kind" wel en "enigst bloemetje" niet? Beide betekenen "schattigst bloemetje cq kind" En als je het hebt over een kind zonder broers en zussen is het: "enig kind" Edit: "EEN enigst bloemetje" kan inderdaad niet. "Een schattigst bloemetje" is ook geen goed Nederlands. Maar "dit is het enigste bloemetje dat ik ooit heb gezien" kan prima.
Ik zie ook flink wat spelfouten hier maar er is geen beginnen aan als ik me over allemaal druk ga maken. (En ik ben er zelf ook niet perfect in) Het enige wat ik echt storend vind is als mensen een hele tekst neer krabbelen zonder ook maar een punt of komma. Gewoon omdat de tekst dan echt niet te begrijpen is!
Ik vind een discussie over spelling wel weer wat anders dan over woorden door elkaar halen. Ik irriteer me aan beiden niet, maar begin soms wel echt te twijfelen over wat iemand bedoeld als er verkeerde woorden gebruikt worden. Heb even een voorbeeld verzonnen om t toe te lichten: 'Ik laat mijn kind buiten spelen mits er volwassenen buiten zijn' = het kind mag dus wel buitenspelen als er volwassenen buiten zijn 'Ik laat m'n kind buitenspelen tenzij er volwassenen buiten zijn. = het kind mag niet buitenspelen als er volwassenen zijn. En ja uiteindelijk kom je er altijd wel uit, dus ik vind t niet erg, maar wel prima om t daar in een apart topic over te hebben. Vind ik altijd wel leuk, want ik ben er zelf ook niet heel sterk in. Mensen die dat niet interesseert kunnen toch gewoon t topic niet openen?