Nou daar ben ik weer hoor, mama de keukenprinses met al m'n vragen over babyhapjes. Ik heb er weer een paar... - spinazie: mag dat uit diepvries of liever vers (blaadjes)? Mag daar al een beetje gekookt ei bij of is dat te vroeg (Juul is nu 6,5 maand) - rijst: wij eten eigenlijk altijd zilvervlies of basmati ofzo. Mag dit voor Julie ook, of beter gewoon witte rijst? - wat kan ik lekker met pasta combineren? En mag de pasta ook volkoren zijn? Ik hoop weer op jullie tips! Ze vindt mijn frutjes wel errug lekker, dus ik ben helemaal enthousiast geworden!
Ik denk dat ik hetvolgende heb gelezen: spinazie: in het seizoen van deze groente liever diepvries omdat daar dan minder nitraat inzit. rijst: witte rijst is goed paste: "witte" pasta is goed -> heb gelezen dat baby's nog moeite hebben om volkoren of meergranen rijst/pasta te verteren. Aanvullend heb ik nog een linkje: Kind & Gezin - Wat mag ik op welke leeftijd geven Ik hoop dat er nog veel reacties komen op deze post, want ik vind het toch zo verschríkkelijk interessant allemaal
Spinazie kan zowel vries als vers, wat je zelf gewoon eet. Alleen niet de alacremeversie uit de vriezer, want die bevat teveel zout. Basmatirijs is gewoon witte rijst, alleen een wat duurdere soort, dat kan net als pandanrijst gewoon. Zilvervliesrijst kan meestal ook, sommige kinderen hebben wat moeite met de vezeltjes. Ei deden wij i.v.m. allergie na 1 jaar. Pasta i.v.m. gluten pas nadat de introductie van brood goed was gegaan, ze waren toen een maand of 8,9. Op borstvoeding. com staat een heel handig artikel over bijvoeden met een overzicht van wat wanneer kan.
Ik heb zelf verse spinazie gegeven, maar als er niets toegevoegd is kan je ook die diepvries geven natuurlijk! Rijst en pasta gaan we deze week introduceren, ik neem gewoon witte rijst en pasta volkoren of gewone. Wat Dirksmama zegt...volkoren kan als brood goed gaat! Ei hier pas na een jaar ivm allergiën. Wel super dat ze het zo lekker vind! Hier gelukkig ook! Hahaha! Het zou toch wat zijn als ze nu al moeilijk gaan doen