daar ben ik weer. Ik ben nog niet zo thuis in de vaste voeding vandaar mijn vele vragen.... Ik hoor veel over rijstebloem, pap, granen, pyjama papjes en noem maar op maar kan iemand mij uitleggen wanneer je dat normaal geeft en waarom? Onze kleine slaapt al door dus eigenlijk zie ik het niet zo zitten om dikke pap "zooi" te gaan geven. Dit komt overigens puur omdat ik het idee heb dat dit alleen maar dikker makend is (correct me if i am wrong). Dus... Wanneer ga je iets van pap of wat dan ook geven? En dan bedoel ik als het iets toe voegt. Voegt het eigenlijk iets toe? Of kan je ook zonder pap? Ik hoor ook veel over sochtends een bordje pap, kan ditmgeen kwaad? Of kan je beter gewoon een normale fles geven? Graag zo veel mogelijk info want ik ben de weg kwijt omtrent pap, haha Alvast bedankt!
Rijstebloem word vanaf 4 maanden vaak gegeven als aftanken voor de nacht. Het heeft idd geen toegevoegde waarde en wij hebben 't ook nooit gegeven. Fijne granen vanaf 6 maanden; voor de 6 maanden geen granen ofwel gluten geven. ( In fles of bord, "officieel" in een bordje maar hier leren ze toch wel met lepel eten ) is gewoon een brinta pap zeg maar. In brood zit best veel zout voor een klein kind. Dus vaak zie je het schema 's ochtends pap, 's middags brood. Ik vind 's ochtends pap ook lekker makkelijk en gezellig. Pyamapapjes: Kant en klare papjes uit een pakje of alleen water toevoegen. In mijn ogen rotzooi. Lees de ingredienten eens van zo'n pyamapapje; Geen suiker toegevoegd, wel oligofructose, 4 soorten ingedikt fruitsap ( = fruitsuiker ) insuline, dextrose ( = suiker ) 's Avonds een papfles ( granen ) kan, bijvoorbeeld bij al oudere kindjes die anders niet doorslapen van de honger. Ik geef zelf vanaf ruim na een jaar 's avonds een papfles omdat mn dochter 's avonds amper een hapje vlees eet, wij geen toetjes eten en ze dus anders vanaf 's middags tot 't ontbijt geen eten krijgt. Nachtvoedignen geen probleem maar met 18 maanden is 't vaak niet echt meer nodig zeg maar. Ze is happy'er als ze gewoon doorslaapt. En ik ook.
Bedankt voor je uitleg. als ik het dus goed begrijp zijn de rijstebloem en pyjama papjes niet nodig (zelfsbeter van niet) alleen die ontbijt pap (fijne granen?) is wel goed omdat brood te zout is als ze het te veel krijgen. Iemand anders nog ideeen hierover?
Duizelingwekkend he al die dingen die ze je proberen te verkopen? Suusjeh legt het duidelijk uit: pap mag maar moet niet. Mijn kinderen gingen met 7 maanden gewoon aan het brood, we hebben de pap overgeslagen.
Wij hebben met 6.5 maand wel pap ingevoerd in de ochtend. Hij wilde nauwelijks drinken bij de ochtendvoeding en dan vond ik het niet zo fijn als hij alleen een "droge" boterham kreeg. Dus bambix gemaakt met moedermelk. Sinds een paar weken overgestapt op pap van kv, omdat mijn diepvriesvoorraad op raakt! Maar de bambix eet hij nog met smaak op!
Daar neig ik dus ook naar... Maar die fijne granen pap die is dus niet slecht begrijp ik( en zelfs beter vanwegen minder zout dan brood) . misschien dat ik dat ga proberen als hij 6 maanden is. Moet het even aan kijken denk ik maar pyjama papjes en rijstebloem begin ik niet aan, nergens voor nodig hier.
Wij hebben een tijdje 's avonds rijstebloen gegeven, totdat ik er op vakantie achterkwam dat ze ook heerlijk sliep zonder rihstebloem. Nu geef ik granenpap in haar ochtendfles, omdat ze nog niet echt brood wilt eten, en ze nu aan de opvolgmelk zit en niet verzadigt was na een fles melk 180/6. Ze eet wel fruit en ook een paar hapjes groenten
Rijstebloem heeft verder weinig toegevoegde waarde kwa voedingswaarde en is echt bedoeld om je kindje door te laten slapen (al werkt het ook vaak tegengesteld). Pyamapapjes ook en die zijn ook nog eens gezoet. FIjne granenpap is een neutrale pap vanaf 6 maanden die geschikt is als ontbijt. Wij zijn met 7 maanden begonnen met een boterham als ontbijt (at hij nog nauwelijks) na de ochtendbv. Pap eet hij pas vanaf een jaar 's ochtends (havermout) om aan zijn zuivel te komen. Pyamapapjes nooit gegeven, rijstebloem nooit gegeven, fijne granen (of variant daarop van Biobim) heel af en toe na 6 maanden als hi ziek was en alleen melk dronk maar niets at.