Zelf koekjes bakken

Discussion in 'De lounge' started by Iertje81, Feb 4, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,953
    33,625
    113
    Hoe doen jullie dit?
    Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak zo’n mix koop waar je alleen maar boter bij hoeft te doen en dan heb je al deeg.
    Maar vandaag heb ik:

    1) dat niet in huis.
    2) geen auto en het wordt slecht weer dus lopen is geen optie ivm peuter en baby 3 maanden.
    3) angst dat als ik op Google ga zoeken naar een recept, het deeg weer veel te slap wordt en m’n koekjes gaan ‘uitlopen’ in de oven.

    Dusss.... wie helpt me aan mooi stevig deeg?

    Dank!!!
     
  2. Mammamuis

    Mammamuis Fanatiek lid

    Feb 8, 2013
    1,031
    339
    83
    NULL
    NULL
    Iertje81 likes this.
  3. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,953
    33,625
    113
  4. Mammamuis

    Mammamuis Fanatiek lid

    Feb 8, 2013
    1,031
    339
    83
    NULL
    NULL
    Niet heel erg. Zandkoekjes lopen altijd wel iets uit, bij mij tenminste, maar de vorm blijft wel herkenbaar zeg maar.
     
    Iertje81 likes this.
  5. Izzie7676

    Izzie7676 VIP lid

    Dec 18, 2017
    5,793
    6,474
    113
    Female
    Als je je uitgestoken koekjes eerst even weer een uurtje in de koelkast doet lopen ze minder uit.
     
    Zonnestralen and Iertje81 like this.
  6. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,045
    2,913
    113
    't Gezellige Brabant
    300 gram bloem
    200 gram boter
    100 gram suiker (gezondere keus palmsuiker)

    Genoeg voor 2 bakplaten vol :) Bakken op zo'n 160 graden ca. 15-20 minuutjes (even in de gaten houden qua kleur, ligt ook een beetje aan hoe dik je ze hebt gemaakt)
     
    Iertje81 likes this.
  7. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    Apr 8, 2015
    5,989
    1,439
    113
    Al jaaaaren: (uit het Margriet kookboek van mijn oma!! En sindsdien gebruikt)

    2 delen (basterd)suiker
    3 delen boter/margarine
    4 delen bloem

    Loopt niet uit in de oven.

    Wel even opletten sowieso met zandkoekjes, als ze aan de dunne kant zijn zit er maar 1minuut tussen goed en verbrand
     
    bloemetje1 and Iertje81 like this.
  8. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,279
    25,751
    113
    Ik heb afgelopen weekend chocolate chip cookies gemaakt. Die lopen wel uit, maar dat weet je van tevoren en daar kan je dan rekening mee houden. Ik heb met dit recept 14 koekjes gebakken in twee rondes. Ze zijn dan wel groot. (Met een ijsschep kwam ik precies goed uit). Kleiner kan natuurlijk ook. Ik heb eigenlijk alle ingrediënten standaard in huis (behalve de chocolade) 0E7C25AE-B80B-4677-B49E-9064F0E2593B.jpeg
    image.jpg
     
  9. itakepictures

    itakepictures Niet meer actief

    1-2-3 deeg maken (1 deel suiker, 2 delen boter, 3 delen bloem), goed koelen (1 uur) en dan afbakken. Het uitlopen zit 'm in het niet goed koelen van het deeg. Door koelen word het stevig.
     
    Iertje81 likes this.
  10. Mammamuis

    Mammamuis Fanatiek lid

    Feb 8, 2013
    1,031
    339
    83
    NULL
    NULL
    Ik heb vroeger ook vaak kokoskoekjes gemaakt. Het deeg bestaat uit 1 deel gecondenseerde melk en 1 deel geraspte kokos. Baktijd en temperatuur zou ik op moeten zoeken, dat weet ik niet meer uit mijn hoofd.
     
    Iertje81 likes this.
  11. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    May 12, 2017
    7,933
    12,187
    113
    Door de boter smaken ze heeeerlijk! Maar hoe meer boter, hoe harder ze uitlopen :) Als je echt uitgestoken koekjes leuk wilt houden, moet je zo min mog boter gebruiken. Kneed niet heel makkelijk, kruimel bende, maar ze blijven het mooiste daarna. En idd even in de koelkast zetten zoals de rest zegt. Veel plezier!
     
    RoIn and Iertje81 like this.
  12. Bootcamp babe

    Bootcamp babe Niet meer actief

    Ik weet niet beter dan dat het deeg minimaal een uur de koelkast in moet. Ze lopen nooit uit bij mij. Ik gebruik die vormpjes die je bij ah kreeg een tijdje terug.
     
    Iertje81 likes this.
  13. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    Dec 11, 2012
    2,850
    1,060
    113

    Kun je in plaats van bloem ook speltmeel gebruiken? Of is dat te grof?
     
    Iertje81 likes this.
  14. pluk

    pluk VIP lid

    Dec 13, 2005
    16,249
    4,480
    113
    Iertje81 likes this.
  15. Tante Truus

    Tante Truus Actief lid

    Jul 14, 2014
    352
    117
    43
    Iertje81 likes this.
  16. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,045
    2,913
    113
    't Gezellige Brabant
    Dat durf ik niet te zeggen. Je zou het kunnen proberen en dan neem je van alles de helft, als het dan mislukt is het niet al te veel wat je weg moet gooien.

    Laat je het nog even weten als je het geprobeerd hebt?
     
  17. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    Dec 11, 2012
    2,850
    1,060
    113
    Misschien zeef ik de meel eerst. Dat kan Misschien wel.
     
  18. kar89

    kar89 Fanatiek lid

    Feb 15, 2012
    2,246
    727
    113
    D
    Deze gebruik ik ook
     

Share This Page