Hey hoi. Wie heeft voor mij DE bereidingswijze van zelf gemaakte spareribs in een combimagnetron. Internet staat vol met recepten van het bereiden op de bbq maar dat is niet wat ik zoek.
Een grote pan vullen met marinade. (Ketjap manis of sojasaus, ketjap marinade en kruiden) De ribs daar 24 uur in laten liggen en dan 2,5 uur met marinade en al stoven. Daarna afbakken onder de grill en regelmatig een beetje van de marinade erover smeren. . En als ze klaar zijn een dun laagje jam erover smeren. Klinkt super vies maar is heel erg lekker! wij houden ervan als het vlees bijna van de botjes valt zo zacht en dan een knapperig plakkerig laagje. Wil je dat niet dan kun je ze korter voorkoken.
Wij doen het ook zo, behalve de jam. Ook doe ik er eerst aluminiumfolie op, zodat het niet snel aanbrandt. Op het eind van de kooktijd kan je de aluminiumfolie eraf halen zodat ze een mooi kleurtje krijgen. Geen idee of het zo hoort, maar dit werkt het best voor ons.
@Iertje81 en @Lamode deze zijn absoluut mijn favoriet! Echt verrukkelijk! En deze zijn ook lekker: https://ashleywillems.nl/zoete-spareribs-uit-de-slowcooker-waanzinnig-lekker/?fbclid=IwAR3fF9lO0hWelsMneXt_ymGX0aQgOWkr-f0ZBk_9x8Pjfh3kbs5nbcIxPW8 Maar dan gebruik ik wel altijd een andere bbq rub en daar varieer ik ook mee (zie foto’s)
Deze is echt heerlijk. En wat ze hier in huis lekker vinden is door de marinade een schep bbq saus en een lepel sambal (badjak) voor pittige bbq spareribs. Ik eet ze zelf niet maar tot nu toe is het bij iedereen waar ik ze zo voor heb gemaakt een succes. En in dit recept gaan ze 4,5 uur op low, zelf doe ik ze 2 uur op high en daarna nog 4 uur op low.
Bedankt voor de tips! BBQ saus vinden ze hier thuis ook erg lekker. Ik ga ze van het weekend al maken hahaha