Zelf sushi maken

Discussie in 'De lounge' gestart door 2littlemonkeys, 7 okt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.012
    2.239
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Ik wil om de vakantie leuk te starten zelf sushi maken met mijn jongens zaterdag. Ze houden enorm van sushi, maar hebben dit nog nooit zelf gemaakt.

    Wat moet ik nou echt in huis halen, behalve een sushi matje, rijstazijn, sushirijst en ingrediënten?

    Vrijdag neem ik de jongste mee naar de Chinese supermarkt om alles in huis te halen. Ik wil er ook gyoza en kip katsu bij maken en misschien wat teriyaki spiesjes.

    Iemand nog ultieme sushi-maak tips?
     
  2. S2909

    S2909 Fanatiek lid

    14 nov 2019
    1.004
    1.327
    113
    Vrouw
    Lekker! Ik maak dit ook af en toe voor mezelf.

    Je kan ook eens kijken op kimbap/gimbap, dat is de Koreaanse versie van sushi. En eigenlijk kan je gewoon eender wat ertussen doen.

    Mijn tip: rijst voldoende spoelen en een halfuurtje à een uurtje op voorhand laten weken in het water waarin je het zal koken.
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  3. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    9.576
    11.612
    113
    Wasabi om wasabimayo te maken en nori vellen.
    Evt. Eetstokjes

    En wat wij lekker vinden als vullingen oa:
    Gerookte kip, wasabi mayo en bosui
    Blikje tonijn nemen met wasabi mayo evt met komkommer
    Die zijn ook meteen makkelijker vooruit te maken (langer houdbaar) omdat er geen rauwe vis in zit.

    En voor erbij die sushi gember en goede sojasaus
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  4. TotalBella

    TotalBella Fanatiek lid

    11 apr 2019
    1.548
    1.481
    113
    Sojasaus met wasabi mengen en dan je sushi erin dopen is ook erg lekker!
     
    baby90 en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    9.576
    11.612
    113
    Bailey07 en Iertje81 vinden dit leuk.
  6. Aries

    Aries Fanatiek lid

    14 jul 2014
    1.955
    736
    113
    Vershoudfolie vind ik handig als je ook rolletjes wil maken met de rijst aan de buitenkant. Dus bamboematje, vershoudfolie erover, dunne laag rijst, norivel, ingrediënten en dan oprollen.
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  7. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    9.263
    14.750
    113
    :roflmao:
    De rollen zijn een keertje omgedraaid :p

    OT
    Wat ik er tussen doe is:

    * Mango, rode peper
    * Blikje tonijn en rode ui
    * Rettich en radijs
    * Zeewier (uit een bakje dat naast de sushi ligt in de supermarkt)
    * Gerookte kip en avocado
    * Humus en paprika
    * Omelet en bosui
    * Kip Teriyaki en gebakken uitjes (bakje bij de Indische spullen in de supermarkt)
    * Standaard vullingen zoals zalm, verse tonijn, komkommer, avocado, garnaal
     
    2littlemonkeys en Adje vinden dit leuk.
  8. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    9.263
    14.750
    113
    Dit doe ik ook altijd. En dan nog een extra kwakje (wasabi dan he :p) erbovenop.
     
    Zuul en TotalBella vinden dit leuk.
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    9.576
    11.612
    113
    Jammie!
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  10. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    16.840
    3.607
    113
    Nou heb ik trek in sushi. :(
     
    Shay25 en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  11. Merel 2009

    Merel 2009 Actief lid

    9 nov 2009
    118
    4
    18
    Noord-Holland
    Inderdaad de tip om je matje in huishoudfolie te doen in zeker aan te raden.
    Kijk even de filmpjes van hoe je het maken. Vond ik erg fijn.
    Wasabi vinden wij niet zo lekker. Wij hadden laatst een sushirol gemaakt met avocado, komkommer en krokante garnaal en dan een zelfgemaakte saus van mayonaise en loempia's. Was erg lekker.
    De omgekeerde rol met gerookte zalm, komkommer of avocado en kruidenkaas valt hier vaak in de smaak. En dan aan de buitenkant sesamzaadjes of maanzaad.
     
  12. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.012
    2.239
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Maken heb ik zelf al vaker gedaan, dus dat komt wel goed. Ging mij meer om lekkere sushi ideeën en wat ik echt moet meenemen bij de Aziatische supermarkt :D

    @Iertje81 Oeh gerookte kip heb ik nog niet eerder geprobeerd. Lijkt mij heel lekker!
    Staan ook hele lekkere varianten tussen. Dank je!

    @S2909 die zijn wat groter toch dacht ik zo?
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  13. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Hmm lekker! Wij maken regelmatig sushi. Wat hier favoriet is:
    - tonijn, wasabimayo, komkommer
    - verse zalm
    - verse tonijn
    - komkommer of avocado
    - sowieso alle combinaties met avocado, bijv. gerookte kip en wasabimayo
    - grote garnalen met chilisaus
    - surimi, komkommer en mango
    - zalm en mango
    - krokante garnalen

    En de laatste keer had ik iets met krokante kipreepjes en chilisaus gemaakt, dat was ook lekker. Weet alleen niet meer of ik er verder nog wat in had gedaan :$.
     
  14. S2909

    S2909 Fanatiek lid

    14 nov 2019
    1.004
    1.327
    113
    Vrouw
    Die zijn idd iets groter. Ook omdat er meer verschillende ingrediënten in zitten.

    Je kan ook tonkatsu in de rol doen of tempura groenten/garnalen. Zag onlangs versie met varkensvlees.

    En ipv wasabi kan je ook siraracha mayo gebruiken. Is niet overdreven pikant.
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  15. baby90

    baby90 Fanatiek lid

    10 mrt 2011
    4.004
    302
    83
    Vrouw
    Gelderland.
    Waarom lees ik dit? Nu heb ik zin in sushi..:oops:

    Ik krijg nu ook zin om het zelf weer een keer te maken. Lang geleden.
    Idd gerookte kip, maar ook gebakken kip of krokante kip is super lekker met een combinatie van komkommer en mango. Of komkommer en avocado.
    Sesamzaadjes en gebakken uitjes zijn er ook altijd lekker bij.
    Tonijnsalade met komkommer en sushi mayo.

    Weet iemand welke saus er bovenop de sushi gaat in de Albert heijn xl sushi bar?:oops: ik vind die saus zó lekker!
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  16. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    15.132
    10.902
    113
    Nu wil ik sushi....
     
    baby90 en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  17. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.012
    2.239
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Is dat zo’n “bruine” saus? Dat zou konkatsu kunnen zijn (iets pittig). Als het meer zoetig is is het denk ik teriyaki of ponzu saus.
     
  18. baby90

    baby90 Fanatiek lid

    10 mrt 2011
    4.004
    302
    83
    Vrouw
    Gelderland.
    Het is wat zoetig. Ze doen dat op sommige sushis en dan ook sushimayo er overheen en gebakken uitjes. Omg zó lekker:p
    Dan zou het teryaki of ponzu zijn? Ik ga die laatste even opzoeken, dankjewel:thumup:
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  19. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    7.555
    5.797
    113
    Vrouw
    Ik heb een sushi bazooka, ideaal!
    Daar maak je super snel goede stevige sushi mee en het kan eigenlijk niet mislukken.
    Naast de hierboven genoemde dingen, vind ik zalm met avocado en flink veel wasabi ook heerlijk.
     
    Bailey07 vindt dit leuk.
  20. Bailey07

    Bailey07 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    2.922
    1.402
    113
    Ja? Is dat wat? Ik ben echt een sushi groentje, zeg maar noob. Heb het recent pas leren eten en wil me er eigenlijk thuis eens aan wagen maar zie er behoorlijk tegenop haha want ben al een ramp in de gewone keuken. Laat staan dit. ;) die bazooka had ik al een aantal keer gezien maar het zag er eigenlijk te mooi uit om waar te zijn...

    Ik heb altijd een hele grote favoriet. Dat is een spicy chicken; daar gaat zo’n onwijs spicy soort saus op. Ik weet niet wat ze erop knallen maar goeiendag. Zo lekker!! De saus is een beetje oranje. Mocht iemand een gokje willen wagen... ;)
     
    Cin85 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina