Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart deel 2

Discussie in 'De lounge' gestart door Poohbear82, 28 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Wauw ik vind alle taarten zó mooi!

    Ik ga binnenkort een taart bestellen voor de verjaardag van m'n dochtertje. Maar wat voor vulling raden jullie aan? Wat vinden de meeste mensen lekker? Ik vind chocolade taart niet lekker, dus die valt af.
     
  2. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    wat hier goed loopt:

    Vanilleroom en fruitconfituur.

    bastognecreme en room

    verse fruitmousse en room
     
  3. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Meneer chocolade minion:D
     
  4. charliebradbury

    charliebradbury Bekend lid

    14 okt 2013
    986
    54
    28
    Wauw super mooi!!!!!
     
  5. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    Eindelijk mocht ik Elsa maken! :D
     
  6. Florina

    Florina Fanatiek lid

    24 jan 2015
    2.729
    1.165
    113
    Wauw, wat een mooie taarten zeg! :)

    @ Boommmm, wij hadden vorig jaar voor E. haar verjaardag bastognecréme met frambozenjam, viel heel erg in de smaak! Dit jaar gaan we voor bitterkoekjescréme met aardbeienconfituur.
     
  7. Miszy

    Miszy Fanatiek lid

    5 mei 2015
    1.263
    8
    38
    Wauuuuwwww!!!
     
  8. ansje1982

    ansje1982 Niet meer actief

    Wat een gave taarten allemaal! Zie echt hele professionele taarten voorbij komen! Wauw!!

    Hier sinds 2 jaar zelf aan de taartenhobby. Mijn zoontje was jarig en ik ben het gewoon gaan proberen. Het ging me goed af! Ik bak vooral voor mijn eigen gezin en soms voor verjaardagen van familie of vrienden. Betaalde opdrachten doe ik niet, daar ben ik (nog) te onzeker voor. Als ik een taart maak voor een ander voel ik een enorme druk. Alles moet perfect, wat dan natuurlijk net niet lukt! ;)

    Een vraagje voor de deskundigen hier :
    Ik bak de taart biscuit altijd een dag van te voren. Nu viert mijn zoontje dinsdag zijn verjaardag op het kdv. Ik wil graag een taartje bakken en bekleden, maar heb alleen morgen tijd om te bakken. Maandagavond na mijn werk heb ik wel tijd om te vullen en bekleden (decoratie maak ik eerder). Is de biscuit nog lekker en luchtig als ik zondagmiddag bak en de taart dinsdag pas gegeten wordt?

    Deze taartjes heb ik vorige week voor de verjaardagen van mijn eigen kinderen gemaakt.
     
  9. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Mooie taarten!

    Deze heb ik van de week gemaakt voor een collega
     
  10. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    ik kom ook even showen

    image.jpg
     
  11. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Ansje, ik zou het kapsel vast bakken en dan in de vriezer doen. Hij is snel ontdooit en ik vind de smaak beter als hij uit de vriezer komt.
     
  12. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    Dit inderdaad

    Ik vries altijd mijn biscuit in, heb ook het idee dat het minder kruimelt
     
  13. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Ja, als hij vers is, is hij veel lastiger door te snijden. En snij ik hem vaak kapot.

    Dus ik Vries ze ook in, als ik zeker weet dat hij opgaat en niet weer opnieuw ingevroren wordt.
     
  14. ansje1982

    ansje1982 Niet meer actief

    Wat een kunstwerken! Super strak afgewerkt! Heel mooi hoor.

    @Sniffy bedankt voor je antwoord! Ik gebruik trouwens biscuitmix. Als ik vanavond het kapsel bak (zo noem je dat dus, weer wat geleerd!) dan na het afkoelen in afgesloten zak in de vriezer leggen? Hoe lang duurt het ontdooien ongeveer?
     
  15. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Ik gebruik moskovische mix. Is iets luchtiger.

    Het heet idd een kapsel :D

    Ik haal hem een uur van te voren uit de vriezer. Ben ondertussen toch vaak bezig met botercreme maken enz.
     
  16. ansje1982

    ansje1982 Niet meer actief

    Bedankt, ik kan vooruit! Ik ga het gewoon proberen, vanavond bakken en invriezen.
     
  17. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Succes!
     
  18. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    6 okt 2014
    1.996
    232
    63
    Ergens in het midden
    Mijn laatste creatie 😊
     
  19. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Moppiemuis, die is cute!
     
  20. Goldsword

    Goldsword Fanatiek lid

    14 dec 2013
    1.422
    0
    36
    NULL
    Rotterdam
    Ik kan ook eindelijk eens een fotootje delen hier :) Afgelopen week voor de verjaardag van mijn dochter een dierentuin taart gemaakt.
     

    Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina