Ff vraagje als ik een biscuit uit diepvries haal en dan bekleed ect kan hij daarna weer terug de diepvries in of is dat niet aan te raden??
Ik vind zelf van niet. Door het invriezen, ontdooien, invriezen, ontdooien vermenigvuldigen de bacterieen zich razendsnel en is er een kans dat er iemand ziek van wordt.
@vivi. Ik doe het gewoon hoor. Watvoor bacteriën zitten er nou helemaal in een gare biscuit?? En vriezen doodt ook weer bepaalde bacterien
Nooit opnieuw invriezen Twee maal invriezen betekent ook twee maal ontdooien en opwarmen. Tijdens dit proces zal het aantal bacteriën uiteindelijk zeer sterk zijn toegenomen met alle extra risicos op een voedselvergiftiging van dien. Daarnaast verliest een product bij ontdooien vocht waardoor het indroogt. Bij een tweede keer ontdooien gebeurt dit nogmaals wat de kwaliteit zeker niet ten goede komt. En een biscuit is al zo lekker vochtig (not...)
Een vraagje aan de pro's hier... Normaal maak ik de hele taart een avond van te voren, nu hebben we de dag voor het feestje t best druk ( feest is maandag) kan ik de taart zaterdag helemaal maken. Is ie maandagmiddag dan nog lekker? Of desnoods alleen de biscuit bakken of wordt ie dan erg droog? En als ik hem zou invriezen , de biscuit , gaat dat erg ten koste van de smaak?
Ik vind dat de biscuit een nacht invriezen de smaak ten goede komt. Maar zaterdag bakken en vullen, zondag decoreren, maandag aansnijden kan best, mits je vullingen houdbaar genoeg zijn (dus geen slagroom of vers fruit).
Nou ik er al wel achter dat ingevroren biscuit na ontdooien ook echt veel krimpt.. Ik ben dus voor vers bakken en desnoods nachtwerk
Ik ben nu die lekkerder bestaat niet appeltaart het bakken ^^ Ben erg benieuwd, ruikt wel lekker hier hmmm
macy mooie taart!!! tinkerbell, ik zou hem zaterdagochtend bakken, s middags vullen en afsmeren en zondag bekleden en decoreren... dan kun je hem met gemak masndag eten
@mw21: haha nou dat valt mee hoor ik heb m net van de goede kant op de foto gezet want er zitten her en der best wat scheurtjes in de zijkant :S @macy: wauw!! Super mooi zeg!! En gefeliciteerd natuurlijk met je oma
Ik ben misschien stronteigenwijs... maar ik vries mijn biscuit heel vaal 2x in. Nooit als ik voor anderen bak hoor. Maar goed. Ik haal ook gerust vlees uit de vriezer, bereid het in een gerecht en vries weer een portie in.. Maar goed het is dus geen algemeen advies