Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
    Ff vraagje als ik een biscuit uit diepvries haal en dan bekleed ect kan hij daarna weer terug de diepvries in of is dat niet aan te raden??
     
  2. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    gewoon doen joh! komt vanzelf goed als je er de tijd voor neemt
     
  3. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik vind zelf van niet. Door het invriezen, ontdooien, invriezen, ontdooien vermenigvuldigen de bacterieen zich razendsnel en is er een kans dat er iemand ziek van wordt.
     
  4. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    nog nooit gedaan en zou ik eerlijk gezegd ook niet snel doen..
     
  5. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
  6. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
  7. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.046
    2.913
    113
    't Gezellige Brabant
    Geweldig mooi zeg die bloemen! Daar zal best wat tijd in zitten :)
     
  8. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.069
    2.204
    113
    Brabant
    @vivi. Ik doe het gewoon hoor. Watvoor bacteriën zitten er nou helemaal in een gare biscuit??
    En vriezen doodt ook weer bepaalde bacterien;)
     
  9. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nooit opnieuw invriezen


    Twee maal invriezen betekent ook twee maal ontdooien en opwarmen. Tijdens dit proces zal het aantal bacteriën uiteindelijk zeer sterk zijn toegenomen met alle extra risico’s op een voedselvergiftiging van dien. Daarnaast verliest een product bij ontdooien vocht waardoor het indroogt. Bij een tweede keer ontdooien gebeurt dit nogmaals wat de kwaliteit zeker niet ten goede komt.


    En een biscuit is al zo lekker vochtig (not...)
     
  10. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    20 dec 2005
    3.152
    0
    36
    Een vraagje aan de pro's hier...
    Normaal maak ik de hele taart een avond van te voren, nu hebben we de dag voor het feestje t best druk ( feest is maandag) kan ik de taart zaterdag helemaal maken. Is ie maandagmiddag dan nog lekker?
    Of desnoods alleen de biscuit bakken of wordt ie dan erg droog? En als ik hem zou invriezen , de biscuit , gaat dat erg ten koste van de smaak?
     
  11. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik vind dat de biscuit een nacht invriezen de smaak ten goede komt.
    Maar zaterdag bakken en vullen, zondag decoreren, maandag aansnijden kan best, mits je vullingen houdbaar genoeg zijn (dus geen slagroom of vers fruit).
     
  12. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Nou ik er al wel achter dat ingevroren biscuit na ontdooien ook echt veel krimpt..
    Ik ben dus voor vers bakken en desnoods nachtwerk :)
     
  13. Esmaralda

    Esmaralda Fanatiek lid

    8 nov 2009
    4.023
    10
    38
    Vrouw
    Somewhere
    Ik ben nu die lekkerder bestaat niet appeltaart het bakken ^^ Ben erg benieuwd, ruikt wel lekker hier hmmm
     
  14. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Haha ik zie een hype opkomen..
     
  15. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    macy mooie taart!!!

    tinkerbell, ik zou hem zaterdagochtend bakken, s middags vullen en afsmeren en zondag bekleden en decoreren... dan kun je hem met gemak masndag eten
     
  16. Elleinad

    Elleinad Fanatiek lid

    22 aug 2012
    1.361
    0
    0
    NULL
    NULL
    @mw21: haha nou dat valt mee hoor ik heb m net van de goede kant op de foto gezet want er zitten her en der best wat scheurtjes in de zijkant :S

    @macy: wauw!! Super mooi zeg!! En gefeliciteerd natuurlijk met je oma :D
     
  17. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.069
    2.204
    113
    Brabant
    Ik ben misschien stronteigenwijs... maar ik vries mijn biscuit heel vaal 2x in.
    Nooit als ik voor anderen bak hoor.
    Maar goed. Ik haal ook gerust vlees uit de vriezer, bereid het in een gerecht en vries weer een portie in..
    :)

    Maar goed het is dus geen algemeen advies:)
     
  18. Esmaralda

    Esmaralda Fanatiek lid

    8 nov 2009
    4.023
    10
    38
    Vrouw
    Somewhere
    Haha ik denk het, maar hij zag er zooo lekker uit dus wilde het zelf proberen ;)
    Dit is hem geworden :D
     
  19. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    kraamtaartje
     

    Bijgevoegde bestanden:

  20. sanell

    sanell Bekend lid

    16 dec 2008
    628
    0
    0
    Mijn taart van dit weekend, Voor een aanstaande moeder;)
     

    Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina