Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mw21

    mw21 VIP lid

    24 okt 2010
    5.173
    168
    63
    Zorg
    't Westen
    Wat suuuuper strak vlavlip! Welke fondant gebruik jij?

    Ik vond dat eroverheen doen echt een drama hoor!
     
  2. vlavlip83

    vlavlip83 Bekend lid

    31 jul 2010
    795
    13
    18
    Gouda
    zitten wel paar scheurtjes in hoor, maar voor onderstetaart had ik te dun uitgerold..

    De onderste taart is half fondant van bakels, half marsepein(ben beetje aan het experimenteren)
    De bovenste taart is marsepein van funcakes, kant en klaar gekocht omdat ik rood zo rot vind kleuren!
    Overigens smeer ik af met ganache, net pas ontdekt, maar dat smeert zoveel makkelijker dan met botercreme!
     
  3. Kimm87

    Kimm87 Niet meer actief

    Wat een leuk topic, hier zal ik vaker te vinden zijn :). En wat een prachtige taarten! Ik maak zelf ook taarten, ben er nog niet zo lang mee bezig maar heb steeds meer opdrachten. Zal snel eens een foto posten.
     
  4. maybe3

    maybe3 Niet meer actief

    Hier het taartje wat ik gemaakt heb voor m,n buurjongentje z,n verjaardag
     

    Bijgevoegde bestanden:

  5. meles

    meles Actief lid

    6 aug 2008
    122
    2
    18
    Dag dames,
    Ik heb een vraagje voor jullie. Ik ga dit weekend een bumba taart maken, maar nu vraag ik me af hoe jullie de kleur van het gezicht maken... Doen jullie dat met marsepein en kleurstof of kan ik beter fondant gebruiken met een kleurstof?

    Alvast bedankt.
     
  6. mw21

    mw21 VIP lid

    24 okt 2010
    5.173
    168
    63
    Zorg
    't Westen
    Scheurtjes vind ik nie eens zo erg maar ik krijg hele vouwen!
    Meten jullie helemaal af? En gaat hij er rond over? Ik heb namelijk gewoon vaak een 'lap' fondant
     
  7. Kari37

    Kari37 Fanatiek lid

    19 nov 2009
    2.571
    1
    0
    Ik gebruik altijd fondant, vind ik fijner werken.
    De huidskleur maak ik van witte fondant met de gel kleurstof Ivory van Wilton.
     
  8. Kimm87

    Kimm87 Niet meer actief

    Meles, ik gebruik ook altijd fondant.

    Mijn laatst gemaakte taart;

    2j46a6f.jpg

    2dl93qb.jpg
     
  9. wonderbaby1

    wonderbaby1 VIP lid

    9 jan 2010
    7.063
    90
    48
    Noord-Brabant
    Bedankt.voor de tips, daar kan ik wat mee!
     
  10. vlavlip83

    vlavlip83 Bekend lid

    31 jul 2010
    795
    13
    18
    Gouda
    WOW die is ook supergaaf zeg!!
    Heb ook een x een bruidstaart gedaan, dat vond wel echt enorm eng..
     
  11. vlavlip83

    vlavlip83 Bekend lid

    31 jul 2010
    795
    13
    18
    Gouda
    Ik die idd de diameter+2 x de hoogte: als mijn cake 20 cm is en 7 cm hoog.
    dan doe ik 20+7+=34
    Dan rol ik een lap met een diameter van 36 cm uit.(heb wel altijd ruim).

    How To Cover a Cake in Fondant - YouTube
    Kijk eens op youtube, daar staan heleboel filmpjes.
    Je hoeft natuurlijk niet alles van ze over te nemen,maar misschien zitten er wle wat tips bij voor je
    Snap je?
    Vind het zelf heel moeilijk om uit te leggen namelijk
     
  12. mw21

    mw21 VIP lid

    24 okt 2010
    5.173
    168
    63
    Zorg
    't Westen
    Ja snap ik! Heb ook wel vaker filmpjes gekeken...maar als ik t wel dun heb krijg ik t nooit over de taart want dan scheurt t met eroverheen doen

    Me vent zal wel nie blij met me zijn (troep!!) Maar ga voor de pasen denk toch 1 maken
     
  13. Kimm87

    Kimm87 Niet meer actief

    Dankje, ja dit zijn wel enge taarten om te maken he..
     
  14. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    14 jun 2011
    2.954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik maak altijd biscuits in een springvorm en dan geen silicone maar ik heb een silicone vorm van een hart.. Iemand ervaring met biscuits maken in een silicone vorm? Ben zo bang dat dat verkeerd gaat ofzo..
     
  15. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gaat prima :)
     
  16. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Red Velvet Cake
     
  17. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    gaat prima, zodra het biscuit gaat wordt laat het los van de zijkanten..
    wel goed invetten!
     
  18. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    14 jun 2011
    2.954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oke, dus het gaat wel goed. Nou dan ga ik me er binnenkort even aan wagen haha
     
  19. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    12 feb 2013
    2.415
    0
    36
    Vrouw
    Secret agent
    Ergens in het midden
    Ja ben alleen niet echt zo van het superzoete en met de marsepein en nutella samen was die behoorlijk zoet. Maar marsepein deels laten liggen, en hij was heerlijk
     
  20. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    tip: marsepein met fondant mengen (marsefont), dit is niet zo zoet
     

Deel Deze Pagina