Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Bovenkant
     
  2. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    En dan heb ik ook nog wat voorbereidend werk gedaan voor mijn lion king taart. Die is voor zondag, mijn eerste bestelling. Dan moet ik maandag 2 taarten en 2 cupcakes voor ons nichtje. Daar is oa die taart dus al voor!
     
  3. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Dolce de leche is zooooo lekker!! Kost even tijd, maar mmmmmm lekker met choco.
    En Bebogeen uit een potje is vies :p
     
  4. vlavlip83

    vlavlip83 Bekend lid

    31 jul 2010
    795
    13
    18
    Gouda
  5. mamavan2

    mamavan2 Actief lid

    29 jan 2011
    315
    0
    0
    010 (4).jpg

    Een geboortetaart voor een lief klein jongetje..ik maak het liefst geboortetaartjes, super om te doen!
     
  6. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja, maar dit kant heeft de lijnen als uitstulpsel, dus als je die in het fondant drukt worden dat diepe lijnen. En die raak je dus niet met dusten.

    Overigens komen de placemats van de Action, weet niet of dat erin staat. (Oh, lees dat ze ze bij de blokker gekocht heeft)
     
  7. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    Dus....hier kan ik niet aan tippen. Vind hem super!
     
  8. vlavlip83

    vlavlip83 Bekend lid

    31 jul 2010
    795
    13
    18
    Gouda
    maar dan klopt dat laatste plaatje van haar toch niet...
     
  9. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Dames ik heb dringend advies nodig...mijn biscuit is voor het eerst volledig de pan uit gerezen, iets teveel gemaakt dus. Hij gaat de vriezer in, morgen bewerken. Hoe kan ik het mooiste resultaat bereiken, bovenlaag is niet bruikbaar, zal ik m omkiepen, rond afsnijden en dan de bodem als bovenlaag? Of de hele bovenkant afsnijden en dan afsmeren en bodem gewoon als bodem houden. Ben bang dat ik de biscuit sloop als ik afsmeer zonder stevige bovenlaag...
     
  10. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Dit is m voor de duidelijkheid
     
  11. Ess85

    Ess85 Bekend lid

    17 nov 2010
    950
    0
    16
    kun je de bovenste rand er niet afsnijden? ik snij meestal wat over de rand komt er vanaf als het nog in het blik zit. dan blijft die verder gewoon mooi rond.
     
  12. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.069
    2.204
    113
    Brabant
    Ik gebruik altijd de onderkant als bovenkant. Dus: afsnijden en ondraaien.
     
  13. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Mijn eerste tiara!!! Ben er best trots op! Hihi. Alleen nog even een paar keer airbrushen
     
  14. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    Je kan beter altijd de onderkant als bovenkant gebruiken, die is veel gladder en rechter, daardoor wordt je taart ook strakker.

    Ik verhoog mijn bakvormen met bakpapier. Je smeert de springvorm dan in met boter en knipt een hele lange rand bakpapier (liefst zodat je helemaal rond kan en hoger dan je springvorm). Het bakpapier plak je langs de randen vast en zo is je springvorm hoger! Dan krijg je niet meer van die randen en je kunt dus ook hogere biscuits bakken.

    Ik zou dus nu de biscuit ondersteboven zetten, de randen gelijk snijden en heeeeel goed afsmeren op het laatst.
     
  15. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Bedankt voor de tips, ga idd de onderkant als bovenkant gebruiken en de rand netjes wegsnijden. Komt vast goed :)
     
  16. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Mooie tiara, brengt me op ideeen, heb dezelfde mold haha
     
  17. mamavan2

    mamavan2 Actief lid

    29 jan 2011
    315
    0
    0
    Inderdaad altijd de onderkant gebruiken als bovenkant;)
     
  18. mamavan2

    mamavan2 Actief lid

    29 jan 2011
    315
    0
    0
    O dankjewel hoor:)! Maar hij is echt niet zo heel moeilijk..wel veel werk, dat dan weer wel;)
     
  19. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Nog een vraagje.
    Zondag staat er een taart op de planning met chocolade en verse aardbeien. Ik heb nog nooit vers fruit gebruikt in een taart. Leg ik gewoon plakjes aardbei er op en daar de volgende laag biscuit boven op?
    Of doe je er dan iets van aangevette slagroom of botercreme of iets bij?
     
  20. Musty

    Musty VIP lid

    2 jul 2008
    10.414
    0
    36
    ik maak niet zo vaak een taart (2x misschien 3x in t jaar) ik eb ook niet alle tools

    net deze gemaakt voor ons manneke zn verjaardag die we morgen vieren

    choco biscuit met kersen en monchou vulling en een gewone appel taart
    ons zoontje weigert alle taart op de vulling van appeltaart na
    dus gewoon 1 laags
     

Deel Deze Pagina