Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bijtjuh16

    bijtjuh16 Niet meer actief

    kan iemand mij helpen? ik heb laatst cupcakes gemaakt, en hier een toef op gemaakt met botercreme.
    Hier heb ik een kleine suikerdecoratie op gedaan. Dit in de koelkast aangezien we het de volgende dag pas zouden serveren. De volgende dag eenmaal uit de koelkast gehaald ( zo'n 15 uur later), bleken de suikerdecoraties al deels gesmolten te zijn. Zou dit door het vocht komen?
     
  2. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    welk recept heb je voor de botercreme gebruikt? als er vocht in je botercreme zit gaat idd je decoratie smelten
     
  3. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.757
    490
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    is inderdaad door het vocht. Kleur en zo is door ook gevoelig voor!
     
  4. Maia

    Maia Niet meer actief

    i.p.v. poedersuiker crisco gebruiken om uit te rollen. Ik gebruik niets anders meer.
     
  5. bijtjuh16

    bijtjuh16 Niet meer actief

    Ik heb het recept van dr. oetker gebruikt met banketbakkersroom:

    Ingrediënten:
    1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
    400 ml water
    200 g zachte (room)boter
    100 g witte basterdsuiker

    Bereidingswijze:
    Bereid de Mix voor Banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op het zakje en laat het opstijven in de koelkast.

    Klop de zachte boter op. Voeg de witte basterdsuiker toe en klop het lekker luchtig. Voeg in gedeeltes de banketbakkersoom toe en klop het op tot een luchtige gladde botercrème.


    Hebben jullie misschien een oplossing? zou ik de suikerdecoratie op een klein stukje fondant (bijv. cirkel) kunnen plakken? Dus de fondant als decoratie er nog onder? of heeft iemand een andere tip?
     
  6. froukje86

    froukje86 Actief lid

    30 jun 2008
    469
    0
    16
    mijn 2 kinderen :)
    friesland
    fondant smelt ook door water. misschien de decoratie er op het allerlaatste moment erop doen, dus eerst los erbij doen.
     
  7. froukje86

    froukje86 Actief lid

    30 jun 2008
    469
    0
    16
    mijn 2 kinderen :)
    friesland
    traktatie voor de juffen.
     
  8. MissXX

    MissXX Fanatiek lid

    9 okt 2011
    2.027
    0
    0
    Nijmegen
    Ik ben jaloers!!
    Ik wil dat ook zo graag kunnen..

    Iemand een tip waar ik het stap voor stap zou kunnen leren? :)
     
  9. butterfly83

    butterfly83 Fanatiek lid

    14 feb 2008
    2.047
    46
    48
    friesland
    Je kan een cursus doen maar je kan het jezelf ook best aanleren. Kijk maar eens goed rond op deleukstetaarten. Daar staat zo veel informatie en tips dat je best zelf aan de slag kunt!
     
  10. froukje86

    froukje86 Actief lid

    30 jun 2008
    469
    0
    16
    mijn 2 kinderen :)
    friesland
    ik heb ook geen cursus gedaan en echt perfect is het niet maar ben er wel trots op :) heb verder geen hulpmiddelen ervoor. gewoon simpele keukenspullen.
     
  11. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
  12. kylain

    kylain Bekend lid

    7 mei 2008
    928
    0
    16
    Orthodontistassistente
    Zoetermeer
  13. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    Oooooh helemaal mijn smaak hihihi
     
  14. Eliesje

    Eliesje Niet meer actief

    Wat kunnen jullie dat goed!!! *zwaar jaloers*
     
  15. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    14 jun 2011
    2.954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Meiden, ik wil binnekort een marsepein taart gaan maken en heb een springvorm met een doorsnede van 24 cm.

    Hoeveel marsepein gebruiken jullie ongeveer voor het bekleden? Ik bedoel dan zeg maar 1 kleur, dus de basis kleur..

    Alvast bedankt
     
  16. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    6 feb 2008
    1.522
    0
    0
    enschede
    Ongeveer 550 gram
     
  17. kylain

    kylain Bekend lid

    7 mei 2008
    928
    0
    16
    Orthodontistassistente
    Zoetermeer
    Ik heb 2 en een half pakje (625 gr) gebruikt voor 24 cm had wel aardig wat over....
     
  18. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    14 jun 2011
    2.954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dus 2 pakjes a 250 gram zou voldoende wezen?
     
  19. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Op de leukste taarten kun je hoeveelheden terugvinden. Je hebt het extra beetje ook wel nodig om de fondant/marsepein netjes op je taart te krijgen.
     
  20. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    14 jun 2011
    2.954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oke bedankt voor de tips:)
     

Deel Deze Pagina