ik grijp elke kans aan om iets te bakken haha, als wij bezoek krijgen kom ik ook niet meer weg met koekjes of gebak van de winkel, maar dat vind ik echt niet erg, ik zal nog wat foto's laten zien van wat ik gemaakt heb
bedankt voor je lieve compliment! hahahah daar heb je geen week voor nodig hoor maar je mag wel een dagje komen dat ik het je leer hoor, gezellig
De cakejes zijn goed gelukt (chocoladecake en stragiatella) en ziet er gezellig uit op tafel, dit ga ik vaker doen! Ik vond het ook leuk om te doen en het ging ook steeds gemakkelijker. @ Cakeje: Wauw Cakeje, die roze oranje groene taart is geweldig!
Ow wat staan er weer mooie taarten bij! Ik heb van de week geprobeerd een klein vierkant taartje te bekleden met marsepein; DRAMA. had ook niet zoveel tijd,, maar pffff. Kreeg het niet zo dus uitgerold en het scheurde aan alle kanten toen ik de lap erop probeerde te leggen. Maar goed; hij smaakte wel Misschien toch maar eens op zoek gaan naar een cursusje Alleen zo weinig tijd met 2 kleine meiden en een man met een hele drukke baan...
Gelukkig mag je hier wel links plaatsen van MP Dus hier de link met alles wat ik verkoop Marktplaats.nl - Decoratie taarten, taarten bakken - Overige Hobby en Vrije tijd
linda waarom gebruik je marsepein ipv fondant? ik vind zelf fondant fijner werken en mooier van structuur, en het is elastischer. ons kleintje: foto? hihi buffysummers, jammer dat je alles in een keer weg wil doen, ik heb er al veel van maar die dust poedertjes en cakepop stokjes vind ik altijd wel leuk...
Geen idee, ik dacht probeer eerst marsepein haha. Zal eens wat fondant halen, kijken of ik daar beter mee kan werken! Werkt dat verder precies hetzelfde als marsepein? (ben ook zo'n groentje haha)
ik gebruik crisco tegen het plakken, met uitrollen smeer ik het heel dun op mn werkmat en met kneden doe ik het aan mn handen, ik heb wel altijd de funcakes, nooit die goedkope van xenos of zo maar das ieder voor zich mss een tip, kijk is op you tube bij taarten bekleden met fondant of zo je leert er erg veel van
Anders zou je het ook nog kunnen mengen dan heb je zoals ze het noemen marsefont. Ik ben begonnen met marsepein daarna half, half maar nu gebruik ik ook alleen fondant. Vind het veel fijner werken en het is mat.
bedankt voor de tips! Ik ga eens experimenteren met verschillende soorten, kijken waar ik het beste mee uit de weg kan. Filmpjes had ik pas ook bekeken ja; van de leukstetaartenshop geloof ik. En dan heeeeeel veel oefenen
We zitten wel door het hele land verspreid dus een frubeldagje zal er dan wel niet inzitten ben ik bang????
Ben ik weer met een vraagje Ik heb vorige week mijn eerste laagjestaart gemaakt. Drie lagen, een "trouwtaart". Maar ik vond de lagen niet mooi op elkaar aansluiten. Elke laag had een kleine bolling erop waardoor er een kier kwam tussen de lagen. Hoe lossen jullie dit op?
als ik een biscuit heb gebakken en m uit de oven haal zit er meestal een bult op, ik leg er dan een zware houten snij plank op zodat ie plat word. als ik m vul en afsmeer draai ik m eers om zodat de ondekant de bovenkant word, snap je m nog?
ik ga binnenkort weer eens cc's maken! Vraagje, kun je fondat ook mengen, zeg maar geelenrood is oranje, of alleen bij marsepein?
poeh, dat weet ik niet eigenlijk , ik heb altijd de kant en klare kleurtjes og ik doe witte fondant op kleur maken met kleurstof, maar zo als jij bedoelt heb ik nog nooit gedaan dus ik lees ff mee