Nou laat in de avond gemaakt, heb het met Pasen uitgeprobeert of deze goed bleef, prima te doen !! Hij staat eigenlijk 1 a 1,5 dag van te voren klaar
Ik heb voor mijn oudste dochter een megacupcake gemaakt. Hiervoor heb ik een vorm van de Xenos gebruikt. Gebakken met Koopmans cakemix (biscuitdeeg is te luchtig, dan zakt hij in...) gevuld met banketbakkersroom en bekleed met witte marsepein en roze chocolade. Op de foto staat de cupcake trouwens op een dinerbord, hij is dus behoorlijk groot!
Nee.... dan zou ze gelijk misselijk zijn...! Hier kan je wel 10 volwassenen mee te eten geven, 't is echt een grote!
Gaaf die mega cupcake! Hoe heb je dat roze zo mooi strak gekregen? Gewoon in de smeltchocola gedoopt?
Gaaf zeg die cupcake! Erg leuk! Ik moet zondag een maja de bij taart maken. Nu wilde ik een Bijenkorf maken maar ik vraag me af hoe ik die het beste kan maken, het biscuit dan. Heb net een blanda gebakken maar dat is het net niet. Iemand ideeën?
Sinds een hele lange tijd ook weer eens een taart gebakken. Al is mijn rug niet blij met mij op het moment.
Bedankt voor de tip maar ik heb het toch met de blanda gedaan. Hij is voor morgen dus de prinsessen vorm had ik ook niet meer gered.
En dit is het resultaat! Gevuld met bon bon bloc praline puur, aangevette slagroom en verse aardbeitjes
Ik heb geen suga gun dus heb het helemaal met de hand gerolt. Op zich niet eens zo erg want in de natuur is alles ook niet perfect strak. Ben blij met het resultaat alleen stoort het me dat ik niet kan boetseren..... Iemand tips? En dan nog een vraag, hoe werken jullie "overtollig" fondant/ marsepein weg na het uitsteken? Ik heb dan altijd hele dunne stukjes nog aan de zijkant zitten wat ik met een tooltje voorzichtig weg snij of er tegen aan duw maar toch blijf ik het altijd nog zien.
Hij is echt erg leuk geworden! Heb gisteren ook heel lang zitten "kleien", was je er op het gegeven moment ook zo klaar mee?
Hier een taart die staat af te koelen en een bolletje in de oven. De gewone wordt met bokkepootjesvulling en dulce de leche (jumjumjum) Het bolletje met chocoladebotercreme en kersenvlaaivulling