Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Wow, hij is er mooi..
    Maarre vraagje.... Slagroomvulling en dan nu al gemaakt voor zaterdag???
     
  2. fidel2010

    fidel2010 VIP lid

    26 aug 2010
    6.659
    212
    63
    Nou laat in de avond gemaakt, heb het met Pasen uitgeprobeert of deze goed bleef, prima te doen !! Hij staat eigenlijk 1 a 1,5 dag van te voren klaar
     
  3. Sannebc

    Sannebc Niet meer actief

    Ik heb voor mijn oudste dochter een megacupcake gemaakt.
    Hiervoor heb ik een vorm van de Xenos gebruikt. Gebakken met Koopmans cakemix (biscuitdeeg is te luchtig, dan zakt hij in...) gevuld met banketbakkersroom en bekleed met witte marsepein en roze chocolade.
    Op de foto staat de cupcake trouwens op een dinerbord, hij is dus behoorlijk groot! :)
     
  4. Musty

    Musty VIP lid

    2 jul 2008
    10.414
    0
    36

    gaaf! whaha, eet ze hm dan ook helemaal op of?... denk als ik mn meis dat voorzet dat ze hm verslind
     
  5. Sannebc

    Sannebc Niet meer actief

    Nee.... dan zou ze gelijk misselijk zijn...! :$ ;)
    Hier kan je wel 10 volwassenen mee te eten geven, 't is echt een grote!
     
  6. Musty

    Musty VIP lid

    2 jul 2008
    10.414
    0
    36
    ahh hihi :)
     
  7. caromama

    caromama VIP lid

    23 jan 2007
    9.017
    5
    38
    Gaaf die mega cupcake! Hoe heb je dat roze zo mooi strak gekregen? Gewoon in de smeltchocola gedoopt?
     
  8. Sannebc

    Sannebc Niet meer actief

    Candymelts gesmolten, in de vorm gesmeerd, uurtje in de koelkast en toen de cake er weer ingestopt. :D
     
  9. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Gaaf zeg die cupcake! Erg leuk!

    Ik moet zondag een maja de bij taart maken. Nu wilde ik een Bijenkorf maken maar ik vraag me af hoe ik die het beste kan maken, het biscuit dan. Heb net een blanda gebakken maar dat is het net niet. Iemand ideeën?
     
  10. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Sinds een hele lange tijd ook weer eens een taart gebakken.
    Al is mijn rug niet blij met mij op het moment.:cool:

    DSC04856.jpg
     
  11. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    En de echte prinsessenvorm van Wilton?
    Deze is net wat hoger dan een Blanda.
     
  12. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Bedankt voor de tip maar ik heb het toch met de blanda gedaan. Hij is voor morgen dus de prinsessen vorm had ik ook niet meer gered.
     
  13. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    #2913 Sukke, 20 apr 2013
    Laatst bewerkt: 20 apr 2013
    En dit is het resultaat!
    Gevuld met bon bon bloc praline puur, aangevette slagroom en verse aardbeitjes
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      30,6 KB
      Weergaven:
      1.510
  14. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Ik heb geen suga gun dus heb het helemaal met de hand gerolt. Op zich niet eens zo erg want in de natuur is alles ook niet perfect strak.
    Ben blij met het resultaat alleen stoort het me dat ik niet kan boetseren.....
    Iemand tips?

    En dan nog een vraag, hoe werken jullie "overtollig" fondant/ marsepein weg na het uitsteken? Ik heb dan altijd hele dunne stukjes nog aan de zijkant zitten wat ik met een tooltje voorzichtig weg snij of er tegen aan duw maar toch blijf ik het altijd nog zien.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      35,8 KB
      Weergaven:
      1.283
  15. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Huh, op zijn kop!!!
    Hoe kan ik dat veranderen?
     
  16. Musty

    Musty VIP lid

    2 jul 2008
    10.414
    0
    36
    cool!!
     
  17. Musty

    Musty VIP lid

    2 jul 2008
    10.414
    0
    36
    wat vrolijk, echt gaaf
     
  18. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Hij is echt erg leuk geworden!:D

    Heb gisteren ook heel lang zitten "kleien", was je er op het gegeven moment ook zo klaar mee?:p
     
  19. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Dank je!:)
     
  20. Lionne

    Lionne Fanatiek lid

    24 okt 2011
    3.450
    0
    36
    Activiteitenbegeleider in de ouderenzorg.
    Bij Utrecht
    Hier een taart die staat af te koelen en een bolletje in de oven.
    De gewone wordt met bokkepootjesvulling en dulce de leche (jumjumjum)
    Het bolletje met chocoladebotercreme en kersenvlaaivulling
     

Deel Deze Pagina