Hey bakwonders! Ik heb een vraagje, en ik dacht, die kan ik vast wel hier stellen. Ik wil graag een ijstaart maken en deze bekleden met fondant. Is dat uberhaupt mogelijk? Zo ja, hebben jullie tips waar ik lekkere recepten kan vinden voor ijstaart? Ik wil namelijk zelf mijn bruidstaart maken, en aangezien mijn aanstaande geen taart lust, alleen ijstaart, ga ik me daar dus aan wagen. Wil van te voren wel een paar proef'baksels' maken. Dus meiden met tips, ik hoor ze graag!
mijn laatst gemaakte taart, een prinsessen k3 taart eerste keer dat ik een prinsesentaart maakte, was even spannend, niet 100 tevreden, maar voor een 1ste keer mag ik niet klagen vind ik en een foto van de achterkant https://lh3.googleusercontent.com/-x8tLSmLJ-_0/TxQ_y84zkuI/AAAAAAAACj8/FCaa8xk7nD0/s512/DSC_0431.JPG
Even een vraagje over het bewaren van botercreme. Ik heb vorige week voor het eerst een taart gemaakt met rolfondant en ik had vrij veel botercreme over. Omdat dit een "oefen" taart was en ik volgende week pas de echte ga maken heb ik het in de vriezer gestopt. Kan ik dit inderdaad zo bewaren?
Oh Wow! welke vorm gebruik je hiervoor? zo'n metalen van ikea? en hoe maak je die krullen erin? echt erg mooi!
swirlmat, die had ik ook gebruikt voor mijn prinsessentaart, ideale mat, fondant/marsepein uitrollen, mat erop nog even aanrollen en klaar
Het lijkt me onmogelijk om een ijstaart te bekleden met fondant. Veel te vochtig en te koud. Dan smelt je fondant. Je zou er wel chocolade (en misschien ganache) over kunnen gieten. Dan krijg je een krokant laagje om je ijstaart heen. Merengue zou ook kunnen (zoek maar eens op baked alaska).
He, dat is nou jammer. Dacht zelf ook al wel dat het niet zou gaan.. Maar ik kan mn taart wel decoreren met bijv. bloemen toch? Ohh ja, chocola, dat is slim, dan kan ik m daarna makkelijk decoreren! Thnx voor de tip! Iemand nog lekkere recepten voor ijstaart?
Hoe maken jullie de roosjes? Moet daar nog versteviging door of kan het zonder? Kan ik ook vandaag de roosjes maken en ze zaterdag pas gebruiken? Ik heb alleen fondant, geen marsepein!
@yara, alle vormen van fondant/ marsepeim zullen smelten/ kleuren doorlopen op een ijstaart. Lust hij ook geen appeltaart/ cake/ kwarktaart?
@ taliaa, nee helaas Maar ik kreeg hier de tip om de taart te overgieten met chocola/granache. Zou ik m daarna wel kunnen decoreren met bloemen ofzo van fondant? Of icing of botercreme of wat dan ook.. En kan dat mee de vriezer in?
Ip je kun je best chocolade decoreren ja. Ik zou alleen de decoraties niet meer vriezen, zou toch bang zijn dat het gaat zweten. Maar de decoraties zou je dus vlak voor het aansnijden erop kunnen leggen. Klinkt best lekker, jammie
taliaa, thnx, dan denk ik er nog even over na hoe ik het doe.. Hoelang kun je decoraties maximaal bewaren (in de koelkast ofzo)? Want wat het is, ik ga onze eigen bruidstaart maken Dus ik wil niet op de dag zelf nog hoeven lopen stressen over de decoraties. Ik ben wel een aantal dagen van te voren al vrij, dus als ik de decoraties 1 of 2 dagen van te voren kan maken, hoef ik die er inderdaad alleen maar op te leggen. Ik wist helemaal niet dat je al die decoratie dingen niet kon invriezen
Je kan decoratie zeker wel invriezen hoor!! Doe ik ook altijd, laat het alleen wel rustig ondooien anders krijg je dat decoratie gaat 'zweten' Chocolade kan ook wel ingevroren worden maar vaak veranderd het iets van kleur waardoor het niet meer zo mooi lijkt. Dat zou ik dus voor een bruidstaart niet doen! Je kunt decoratie trouwens ook gewoon in een goed afgesloten bakje bewaren (zelf nog nooit gedaan)
Butterfly, thnx voor je tips! Ik ga sowieso eerst flink oefenen, dus zal ook even proberen hoe het gaat worden als ik chocola invries. De decoraties kun je dus het beste in de koelkast laten ontdooien? En dan dus op de dag zelf pas op de taart doen? Nou, ik heb inmiddels wel een hoop tips denk ik zo Ik ben alleen nog steeds op zoek naar een lekker recept voor ijstaart Dus als iemand die nog heeft, heel graag! Voor de rest moet ik denk ik maar eens gewoon wat uit gaan proberen, dan kom ik er wel achter wat het beste werkt denk ik zo
Je kunt een beklede taart indd invriezen mét decoraties. Maaaar, een ingevroren ijstaart bekleed met chocolade én fondang decoratie, nee, dat zou ik er niet op gokken. Ik zou dan: Taart maken en bekleden, invriezen. Decoraties maken, in luchtdichte doos bewaren en dan op het moment zelf erop leggen.
wat een mooie taarten allemaal !!! ben enorm jaloers ! ik wil het ook proberen, maar ik heb geeeeen idee waar ik moet beginnen, ik heb al gekeken op de site de leukste taarten maak je zelf, maar zelfs daar kom ik er gewoon niet uit, er zijn zooooveel mogelijkheden, en ik weet gewoon echt niet welke combi wel en welke combi niet haha, kan iemand mij helpen? over 3 weken word onze oudste 3, hij is gek op thomas de trein, ik laat thomas eetpapier maken en die doe ik op de taart, ( is het makkelijkste denk ik haha ) maar wat voor bodem moet ik maken en waarmee? kan het gewoon met cake? en wat voor vullen kan ik het beste gebruiken ( het liefst met ingredienten en hoe ik het moet maken ) ik zat te denken aan zoiets Kennisgeving voor omleiding maar aan de zijkanten ... hoe blijft dat plakken ? moet je daar nog wat voor gebruiken ? ik ben echt een leek hahah ik heb er echt geen verstand van en nog nooit gedaan ik hoop dat iemand mij advies kan geven. thnx alvast.
Ik heb een bakvorm van 20 cm. Dit "bolletje" is te bestellen bij de tastyshop. De krullen zijn met zo'n mat gedaan. Deze heet Wimsy swirl.
Makkelijkst is om kant en klare biscuitmix te gebruiken. Kun je kopen bijvoorbeeld bij cook&co en ik dacht ook bij yamin. Anders kun je het ook online bestellen, bijvoorbeeld bij de leukste taarten. Makkelijkste vulling is banketbakkersroom en jam. Je kunt het in aparte laagjes doen, maar ook een dun laagje jam met banketbakkersroom eroverheen. Meestal doe je 2 lagen vulling en 3 lagen biscuit (je moet je bodem dan 2 keer snijden). Vulling van slagroom kan ook, moet je wel klopklop erbij doen. Als je de taart gevuld en gestapeld hebt, dan moet je er botercreme overheen doen. Dat maak je door 250 gram zachte roomboter te mixen met 250 gram poedersuikder (andere hoeveelheden kunnen natuurlijk ook). Je smeert een dun laagje over de hele taart en dan laat je dat zo even een uurtje rusten en uitharden. Dan kun je er marsepein of fondant eroverheen leggen. Goed kneden tot het soepel is en uitrollen en dan dus over je taart heen leggen aandrukken en afsnijden (dit is het lastigste deel ). Je kunt dan de versieringen erop doen en die vastplakken met een mengseltje van poedersuiker en water (niet te veel water). De taart kun je min of meer afgedekt op een koele plek zetten. Niet in de koelkast en niet te strak afgedekt! Dan gaat de fondant/marsepein zweten. Kom je hier al verder mee?