Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Engeltje, was ik ;)

    Wow strakke taarten hoe doen jullie dat??
     
  2. lautjuh85

    lautjuh85 Fanatiek lid

    19 apr 2008
    3.996
    1.582
    113
    DSCF6938.jpg
    Deze babytaart gemaakt

    En heb laatst een bumbataart voor iemand anders gemaakt
    1376401_590138314381997_908009394_n.jpg
     
  3. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Sweet sixteen!!
     
  4. Cinderellea

    Cinderellea Niet meer actief

    Wat een mooie taarten!
     
  5. minon

    minon Niet meer actief

    Gluten en lactosevrije bestelling voor een meisje die gluten, lactose en pinda allergie heeft. Marsepein kan ze wel tegen. Gisteren pas doorgekregen maar het is gelukt. Glutenvrije cakemix van de jumbo. Deze in twee delen gebakken (200gram mix, 4 eieren en half zakje backin van dr oetker extra erin. 10min mixen en 50 min op 165 graden gebakken.) Smaakt heerlijk en lekker luchtig geworden.
    Plantaardige margarine botercreme van gemaakt met meer suiker als boter, vanillesuiker en vanillearoma. Het is wat harder als gewone boter maar heb het op gevoel gemaakt en geproefd tot het lekker was.
    Andere deel van de botercreme paar schepjes cacao doorgedaan.
    Twee lagen gevuld met viervruchtenjam en een laag met de chocobotercreme. Overigens als je roomboter, kristalsuiker en cacao doet krijg je shoba en dat is heerlijk op brood. Kennen jullie dat? Staat in de supermarkt bij de boter en is soort chocopasta. Zet hem alleen nog even over op een schoon kartonnetje.
     
  6. minon

    minon Niet meer actief

  7. minon

    minon Niet meer actief

    Nog een. Ben er trots op haha.
     
  8. allwoman

    allwoman VIP lid

    29 jan 2008
    5.589
    0
    0
    bezig bijtje
    Mooi zeg!
     
  9. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Nijn daar mag je ook wel trots op zijn!
     
  10. mel78

    mel78 VIP lid

    12 feb 2008
    8.320
    242
    63
    wauw wat een mooie taart zo'n zwart-witte!
     
  11. Kwek

    Kwek Fanatiek lid

    16 mei 2009
    3.217
    1.282
    113
    Centrum België
    Erg mooi Nijn! Zwart-wit is een erg mooie kleurcombinatie!

    Vraagje: hoe verzet je je taart op een ander karton? Probeerde het onlangs ook, maar had meteen deuken in m'n fondant en de onderkant was ook een smurrie. En zo'n taart weegt toch wat dus het is best wel snel wezen... :(
     
  12. minon

    minon Niet meer actief

    Strik eraf gehaald en bovenop mn draaiplateau gelegd met folie ertussen. Dus je houd de taart dan in twee handen. Omdraaien, voorzichtig nieuw kartonnetje en weer omdraaien. Strik er weer op. Draaiplateau is mooi vlak en stevig dus geen deuken erin.
     
  13. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Je draait dus als her ware je taart ff op zijn kop?
     
  14. minon

    minon Niet meer actief

    Klopt. Hij staat dan heel even op zijn kop. Uiteraard zorgen dat je snel bent en niet vijf min laten staan. Randjes bijwerken kan wel even snel :)
    En het is ook wel eens misgegaan dus werk liever met plastic kartonnetjes zegmaar die je goed af kunt vegen als je klaar bent. Had er nu geen in huis die even groot was als,de taart dat is natuurlijk het mooiste.
     
  15. Kwek

    Kwek Fanatiek lid

    16 mei 2009
    3.217
    1.282
    113
    Centrum België
    Thanks voor de uitleg :)
     
  16. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Nijn tx voor de uitleg. Mocht het nodig zijn dan denk ik eraan.
    Nu is ml hier soms ook de pineut met een helpende hand als ik de taart moet verplaatsen en er net niet genoeg ruimte is :D

    Hier een taartje gemaakt naar aanleiding van een taartje op pinterest. Daar is hij op gebaseerd maar met een eigen draai eraan.

    Het is een chocoladetaart gevuld met slagroom met kruidnootjes erdoorheen en afgesmeerd met botercreme.
     
  17. minon

    minon Niet meer actief

    #4077 minon, 25 nov 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 25 nov 2013
    Superleuk! Ik ga volgende week cupcakes bakken voor pakjesavond en daar ook kruidnootjes door verkruimelen denk ik. Door het beslag. Kijken of dat lekker is. Of dat dat niet gaat omdat het al gebakken is.
    En dan mij. Boetseerkwaliteitem weer aanspreken om zwarte pietjes te maken.
     
  18. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Dat is echt mega lekker!!! Heb ik pas ook gemaakt om te proberen voor ik de kruidnootjes door de taart ging gebruiken. Was een zalige combi.
     
  19. minon

    minon Niet meer actief

    Heb je ze heel gelaten of verkruimeld? Heb die dag niet heel veel tijd dus maak gewoon allemaal dezelfde. Zwarte piet hoofdje zo ongeveer als jij hebt erop. Veer op zn hoed wat van die glimmende balletjes als oorbellen en klaar.
     
  20. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Ik heb ze verkruimeld en door het beslag heen gedaan en toen gebakken. Ik had van fondant veertjes gemaakt was ook gemakkelijk en snel klaar.
     

Deel Deze Pagina