Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    11 mei 2007
    19.073
    305
    83
    Vrouw
    Limburg (B)
    ik hoop dat je hier wat aan hebt
     
  2. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.566
    601
    113
    Zeker weten! Bedankt voor je snelle reactie! De krullen zijn dus simpeler dan ik dacht (je moet er maar opkomen), de bolletjes gaat ook wel lukken dan en de sliertjes voor slingers heb ik niet het goede spul voor, maar dat los ik dan wel anders op!

    Super bedankt voor je snelle reactie. Ik hoop dat de woezel en pip kleuren goed lukken, want dat lijkt me lastig. Op tijd beginnen maar!
     
  3. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Je kunt ook kauwgomballen gebruiken voor de bolletjes.
    En spiraaltjes laten drogen om het stokje lijkt me anders houdt het geen vorm
     
  4. minon

    minon Niet meer actief

    Als je marsepein gebruikt (geen idee of met fondant ook kan) en ik wil dat het stevig wordt. Bijvoorbeeld die krullen of onderdelen van strik. Doe ik ze altijd paar min in de oven op 50 graden. Snelle manier voor aan de lucht laten drogen. Die touwtjes van vlaggetjes kan je ook met chocoladestift van dr oetker tekenen (ook ff 5 sec in de magnetron zodat het er soepel uitkomt) of marsepein/fondant door je knoflookpers drukken.
     
  5. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Marsepein hardt niet uit. Fondant juist wel.
     
  6. minon

    minon Niet meer actief

    Marsepein wordt zeker wel hard. Niet keihard maar hard genoeg om stevig te zijn voor strikken, bloemen etc dat ze niet inzakken. Ik doe het vaak genoeg.
    Laat maar eens een stukje marsepein op je aanrecht liggen. Na een week is ie echt wel hard. In de oven op 50 graden hoef je geen week te wachten maar een paar minuten.
     
  7. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Stevig is niet hard. Fondant wordt echt hard.
     
  8. minon

    minon Niet meer actief

    Dan is het toch niet meer te eten dan? Gebruik sowieso nooit fondant omdat niemand het lust hier. Maar was een tip die ik gaf heh. Stevig/hard maakt het uit. Het is een manier om strikken en bloemen en dergelijke te maken van marsepein zonder dat ze in elkaar zakken.
     
  9. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja hoor, wordt niet keihard, gumpaste wel.
     
  10. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Nog een aanvullende tip om dingen hard te laten worden: klein beetje tylose poeder erdoorheen kneden
     
  11. HooyoShimbir

    HooyoShimbir Fanatiek lid

    20 aug 2009
    4.390
    1.667
    113
    Vrouw
    Randstad
    Deze taart gemaakt voor mn zus dr zoon. Die schrijfeetstift was alleen vervelend. Volgende keer weer gewoon met chocopen dan kan ik weer mooi schrijven.
     
  12. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Alleen is het dus niet mee lekker eetbaar
     
  13. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.046
    2.913
    113
    't Gezellige Brabant
    Ik zal het dan eens een keer proberen met de oven. Ik heb het wel eens aan de lucht laten drogen, echt wel meer dan een week. Maar die strik zakte tocht echt zo weer in.
     
  14. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.566
    601
    113
    Wauw wat veel reacties nog op mijn vragen. Ik werk overigens met fondant, omdat ik marsepein zelf echt niet lekker vind...

    Ik zal de ''krul'' dit weekend eens proberen als test, om te zien of het lukt om een stukje en laten drogen, hoe het resultaat is.

    Ik heb nog nooit een stapeltaart gemaakt en google net op dowels, maar zie dat die van hout of plastic zijn? Je doet toch geen hout in een taart lijkt mij (ja heb gegoogled op taart dowels en zag echt hout-achtige stokjes in taarten zitten...)

    Maar ik las dat het ook kan met bv kitkats... werkt dat net zo goed? Dat lijkt mij dan een makkelijkere oplossing. Overigens neem ik aan dat als je dowels koopt, je die steeds weer kan gebruiken toch?
     
  15. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    11 mei 2007
    19.073
    305
    83
    Vrouw
    Limburg (B)
    ik heb kitkats gebruikt en het werkt net zo goed en is veel lekkerder dan wanneer je op een stukje hout of plastic bijt
    nog een voordeel : je hoeft het er niet meer uit te halen maar kan het gewoon mee opeten
     
  16. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    11 mei 2007
    19.073
    305
    83
    Vrouw
    Limburg (B)
    zal even een foto plaatsen van de taart waar ik kitkat in heb gedaan
    de voorkant
    Bekijk bijlage 379542
     
  17. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    11 mei 2007
    19.073
    305
    83
    Vrouw
    Limburg (B)
  18. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Zodra je de bovenste laag eraf haalt zie je de dowels zitten.
    Gewoon eruit trekken en dan aansnijden. Is net als een ijsstokje, dat is toch ook hout.
    Kitkat werkt misschien in de winter, maar in dezomer kan het gaan smelten. En voor 4 of 5 lagen is hetgewoon niet stevig genoeg.
     
  19. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    En dowels moet je precies op de goede maat afknippen dus hergebruiken is geen optie. Bovendien lijkt mij dat nou weer niet zo hygienisch.
    Pakje van 12 kost ietsvan 3,- en daar haal je er ca 36 uit.
     
  20. EYA

    EYA Actief lid

    19 jan 2013
    389
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gemaakt ter ere van de geboorte van mijn petekindje:
     

    Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina