Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    @ Buffy, ja, I know. Maar wegens tijdsgebrek (was in de veronderstelling dat ik woensdag de taarten pas nodig had, maar werd dus morgen al) heb ik ze gewoon plat gedaan, omdat ze anders niet goed konden drogen. Ik heb hier trouwens van die appeldozen waar ik ze in laat drogen (plakt het fondant namelijk niet aan vast). Daarnaast was de fondant onwijs plakkerig, heb er al een lading tylose door gedaan en toen gewoon een kwartier laten liggen, maar nog was het moeilijk te bewerken..
     
  2. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63

    Ja, en vooral de fondant er goed omheen krijgen, en zo strak mogelijk, is echt een kwestie van 'oefening baart kunst'. Mijn eerste taarten kreeg ik ook echt niet strak hoor, had altijd een lading plooien in de zijkant enzo. Maar nu is het vooral een kwestie van strak afsmeren (en ik doe em niet eens in de koelkast en dan nog een keer met een heet mes) - heb zo'n spatula waarmee dat onwijs makkelijk gaat.

    De fondant vooral ruim genoeg uitrollen, heb em meestal zo'n 3mm dik. En dan over de rolstok hangen, zodat hij zonder scheuren en vingerafdrukken over de taart gelegd kan worden. Bovenkant smoothen, en dan proberen alle plooien uit de zijkanten te krijgen en dan zo strak mogelijk afsnijden, en de zijkanten smoothen.

    Alleen heel fijn, M was nieuwsgierig, en die greep de witte taart ineens. 2 vingers die een cm er in drukten aan de bovenkant. Gelukkig kon ik het met de decoratie was maskeren :p
     
  3. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Aaah jammer:) heeft een leuk effect he!
    Wat voor fondant heb je? Ik vind bakels en satin ice erg prettig.
     
  4. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Ik gebruik Bakels. Had door de tijdgebrek dus ook gewoon de pettinice gekleurd gekocht, en de zwarte is onwijs plakkerig en slap. Bleef zelfs aan de rolstok kleven, en da's me echt nog nooit gebeurd. Maar hey, de taartjes zijn gelukt en zien er best tof uit vind ik zelf :)
     
  5. Ellenore

    Ellenore Fanatiek lid

    13 mei 2008
    2.035
    0
    0
    Ze zijn prachtig!
     
  6. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Kreeg inderdaad bobbels ;)
     
  7. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    Biscuit goed afsmeren en nog even gladstrijken met een groot warm mes. Als je de marsepein erover hebt gelegt nog even goed met je hand erover wrijven en dan pas de zijkanten straks zetten. Het is even iets wat je door moet krijgen. Succes ;)
     
  8. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Dank je! Hopelijk gaat het zo wel lukken :)
     
  9. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Oh die ken ik niet, heb daarvan nooit voorgekleurd. Maar als je tijd gebrek hebt moet je toch iets idd.
    Maar ze zien er zeker mooi uit hoor!!
     
  10. Saskia1984

    Saskia1984 VIP lid

    19 nov 2008
    9.472
    422
    83
    Saz, die uitsteker is inderdaad erg gaaf!
    Ik zet 'm op mijn lijstje erbij ;)
     
  11. Skye

    Skye Niet meer actief

    He mensen, even een vraagje! Ik ga in maart een meptaart maken met een puzzelplaatje van woezel en pip erop! Hoe kan ik dat het beste aanpakken. Waar maak ik het plaatje in eerste instantie op?? En hoe krijg ik hem daarna mooi op de taart, zonder dat ie beschadigd?? We hebben hier sinds een paar maanden een hele uitgebreide bakwinkel zitten, hebben echt alles wat je maar nodig hebt, dus bestellen op de site is gelukkig verleden tijd! Graag jullie hulp!!
     
  12. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Ik heb 2 w&p taarten in mn album staan:)
    De plaatjes maak je gewoon van marsepein of fondant en ik maak ze vaak van te voren. Gewoon een Ikea bureaumat gebruikt, daarna doe ik ze in een afsluitbaar bakje. En dan maak ik de rest van de details als ik de taart bekleed heb (vaak de volgende dag). Zo heb ik niet zoveel werk in 1x.
    Hoe je hem erop krijgt heel simpel oppakken en eropplakken. Als je hem niet op laat drogen dan kan hij ook bijna niet stuk gaan:).
    Je kan hem ook in delen maken en dan in delen op de taart plakken.
     
  13. Skye

    Skye Niet meer actief

    Ja, maar ben zo bang dat als ik hem oppak hij dan uitrekt ofzo, snap je?
     
  14. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Ik snap het, maar als je hem niet te groot maakt en niet te dun en niet te dik gaat het echt goed!
    Het rekt en scheurt ook weer niet zo heel snel. Ik heb het iig nog nooit gehad met een puzzelplaatje dat het plaatje kapot ging ofzo.:)
     
  15. Skye

    Skye Niet meer actief

    Ok, nou ik ga het gewoon proberen!! Wordt eerste keer puzzelen dus hoop dat het goed gaat haha!! Waar maak jij die zwarte lijntjes mee?? Gebruik je daar echt zo'n pistool voor??
     
  16. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Komt vast goed!! En misschien hebben ze in die bakwinkel ook wel tips??
    Ik gebruik idd een sugergun, maar toen ik die niet had maakte ik zelf gewoon lijntjes, alleen is dat toch wel meer werk dan die gun.
    Succes en wel het resultaat showen he!!
     
  17. Skye

    Skye Niet meer actief

    Ja is goed!! Hoop echt dat het lukt, zo niet dan is het ook geen probleem als ik wat anders op de taart maak. Het is voor de eerste verjaardag van het zoontje van vrienden en ik doe het gratis voor ze en ze zijn totaal niet veeleisend. Dus heb zelf aangeboden om iets van woezel en pip te maken en mocht het niet lukken dan mocht ik ook wat anders doen, dus gelukkig nog wel een uitweg als het een totale ramp wordt hahaha!! Hoelang van tevoren zou je het plaatje kunnen maken?? Zou je het ook in kunnen vriezen?? Ik wil eerst gaan oefenen, een week van tevoren, maar stel dat ie gelijk heel mooi wordt, dan is het natuurlijk zonde om hem weg te gooien hahaha!!
     
  18. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Laatst voor het eerst in tijden weer eens een taartje gemaakt...
    Begin feb, dus erg toepasselijk dora de sneeuwprinses voor het dochtertje van vrienden.
     
  19. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Je kan hem best een week van te voren maken. Als je hem in bijv een tupperware achtig doosje doet wat echt goed afsluit hoef je hem niet in te vriezen. Je kan het dus echt lang bewaren.
     
  20. Saskia1984

    Saskia1984 VIP lid

    19 nov 2008
    9.472
    422
    83
    Thanks, want ik ga ook binnenkort mijn eerste puzzeltaartje maken :D
     

Deel Deze Pagina