Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    even een korte vraag aan de taartenexperts;)
    Als ik van mijn biscuitdeeg een chocoladetaart wil maken.. Kan ik dat dan doen door cacao toe te voegen aan het deeg?
     
  2. Arti13

    Arti13 Niet meer actief

    Ja, ik gebruik meestal de verhouding 1 ei, 30 gr suiker, 20 gr bloem, 10 gram cacao.
     
  3. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    je bent geweldig:d Dan heb ik nml alles in huis om deze week de taarten te gaan maken;)
    Ik wil iig een laag kersenjam erin doen.. nog een goede suggestie voor de 2e laag?
     
  4. Arti13

    Arti13 Niet meer actief

    Kersenbavaroise maken, van slagroom eventueel met mascarpone?
     
  5. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    in mei wordt mijn dochtertje 2 jaar en ik ga voor haar een schapentaart maken, nu ben ik natuurlijk op zoek naar leuke ideeën (met how to)... alle suggesties zijn welkom!
     
  6. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    oewww dat klinkt goed
     
  7. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Cygnet: ik zou even op De Leukste Taarten Maak Je Zelf! kijken en daar met de zoekfunctie op schaap zoeken. Ga je ws van alles en nog wat aan leuks voorbij zien komen :)
     
  8. jem1979

    jem1979 Niet meer actief

    Even over puzzelplaatjes.. Ik maak ze ook vaak van tevoren en maak ze op een snijplank met vershoudfolie. Dan het plaatje dus op het folie en als ik dan klaar ben nog een laagje verhoudfolie eroverheen en zo met plank en al de vriezer in. Als de taart dan klaar is dan kan je het puzzeltje heel makkelijk zo op de taart leggen. Het maakt zichzelf dan zo vast door het ontdooien van het plaatje.
     
  9. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    eerste keer pumps en een tas. Biscuit was erg vers dus begon te brokkelen :(, vandaar de bobbels.

    Bekijk bijlage 225159
     
  10. chantal85

    chantal85 Fanatiek lid

    2 jan 2012
    3.310
    1
    38
    gezondheidszorg
    Hoe zorgen jullie dat er geen vouwtjes aan de zijkanten komem? ik heb een smoother maar krijg het niet.goed voor elkaar.... Zijn daar instructiefilmpjes voor?
     
  11. Saskia1984

    Saskia1984 VIP lid

    19 nov 2008
    9.472
    422
    83
    Plooien oppakken en weer gladstrijken, en dat blijven herhalen tot je rond bent.
     
  12. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    En de marsepein vooral niet te dun willen hebben. Hoe dunner, hoe sneller het plooit. Bij wat dikker kun je beter de plooien blijven gladmaken.
     
  13. chantal85

    chantal85 Fanatiek lid

    2 jan 2012
    3.310
    1
    38
    gezondheidszorg
    Nou ik ga t vd week weer eens proberen. iemand nog leuke tips voor vulling? Tot nu toe ben ik niet verder gekomen dan chocomousse jam bakkersroom en slagroom
     
  14. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Heb dr weer eentje gemaakt, voor mijn zusje dr verjaardag.

    Gevuld met banketbakkersroom en bokkenpootjesvulling... :D

    Bekijk bijlage 225542
     
  15. chantal85

    chantal85 Fanatiek lid

    2 jan 2012
    3.310
    1
    38
    gezondheidszorg
    @kip: hoe zorg jij dat die balletjes vast blijven zitten, met lijm?
     
  16. Ellenore

    Ellenore Fanatiek lid

    13 mei 2008
    2.035
    0
    0
    Prachtig!!! En bokkenpootjesvulling :$ JAMMIE!!!! Wat zijn dan de verhoudingen bij een taart met een diameter van 20?
     
  17. Saskia1984

    Saskia1984 VIP lid

    19 nov 2008
    9.472
    422
    83
    Voor vullingen... kijk eens op deleukstetaarten.nl bij recepten. Daar staan echt heerlijke dingen bij. Onder andere bokkenpootjesvulling :D

    Ik krijg de balletjes al vast met een beetje water. Zijn er nog nooit afgevallen.
     
  18. Saskia1984

    Saskia1984 VIP lid

    19 nov 2008
    9.472
    422
    83
    Heeft iemand van jullie weleens een gedecoreerde taart per punt ingevroren?
    Ik wil volgende week een taartje maken, maar heb eigenlijk geen reden :D Alleen maar omdat ik weer nieuwe spulletjes besteld heb haha!
    Nu leek het me handig om per punt in te vriezen, zodat ik snel een stuk taart heb als ik toevallig visite krijg :)
    Er zullen namelijk wel een paar punten opgaan volgende week, maar om nou de hele taart op te gaan eten... haha!
     
  19. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
  20. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    20 dec 2005
    3.152
    0
    36
    vraagje; heeft iemand de juiste verhoudingen om een biscuit te maken...heb nou al paar keer zelf geprobeerd met het basisrecept van de leukstetaarten, maar hij wil niet goed omhoog komen...wel als ik de kant en klare mix van hun bestel...(maar wil t graag zelf doen:))
     

Deel Deze Pagina