Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. caromama

    caromama VIP lid

    23 jan 2007
    9.017
    5
    38
    Dank je!

    Ik heb twee pakken spritskoeken verkruimeld. Die zijn van zichzelf al heel zacht en kruimelig.

    Leuk een zandkasteeltaart! Wel ff een foto showen he!
     
  2. Banaantje81

    Banaantje81 Fanatiek lid

    10 sep 2009
    1.237
    0
    36
    Sjonge hee wat een gave taarten zie ik hier voorbijkomen...
     
  3. wasmachine

    wasmachine Niet meer actief

    Jullie sinterklaastaarten zijn echt geniaal :D Lijkt me lekker.
     
  4. blike1987

    blike1987 VIP lid

    14 aug 2010
    6.656
    263
    83
    Dierenartsassistente
    Friesland
    Bedankt! goed idee
    Ja zal zeker een fotootje posten!
     
  5. serena15

    serena15 Bekend lid

    1 okt 2009
    592
    0
    16
    NULL
    NULL
    Gisteren mij eerste taart gemaakt
    alleen dat fondant krijg ik er echt niet strak om heen .
    Kan iemand mij uitleggen hoe ik dat strak er om heen krijg...
     
  6. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    oefening ;) en smootheren.
    Je ondergrond (botercreme of ganache) moet ook goed glad zijn, en je fondant niet te dun (ook niet te dik).
     
  7. Angellove90

    Angellove90 Bekend lid

    2 mrt 2011
    731
    0
    0
    Student Vastgoed & Makelaardij
    Noord-Brabant
    Hoi dames,

    Ik hoop dat ik hier even snel mag inbreken...

    In maart ga ik samen met mijn schoonvader de bruidstaart voor mijn schoonzus en zwager maken. Ze willen graag een 5-laagse taart van marsepein. Het probleem is dat we hem woensdag af moeten hebben, en de bruiloft pas vrijdags plaats vindt. Wat zijn jullie ervaringen met marsepein taarten bewaren? Worden ze niet erg nat in de koelkast? Gaat het goed om ze in te spuiten met cacaoboter spray?

    Dank jullie wel alvast!!
     
  8. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    Je kunt een marsepein taart wel in de koelkast bewaren, zolang je koelkast niet te vochtig is en je 'm er op tijd uithaalt om op temperatuur te komen. Je vullingen moet niet teveel vocht hebben (en wat langer houdbaar) en waarmee je afsmeert mag zeker geen water hebben. Dus 1:1 botercreme of ganache.

    Ik weet niet precies wat je bedoelt met cacaoboter spray?
     
  9. Angellove90

    Angellove90 Bekend lid

    2 mrt 2011
    731
    0
    0
    Student Vastgoed & Makelaardij
    Noord-Brabant
    Strijkkraal, bedankt voor je reactie! We zaten zelf te denken aan een vulling met vers fruit, jam en een laag botercreme. Maar als je nog tips hebt voor een vulling, zijn die ook van harte welkom.

    Mijn schoonvader heeft vroeger in luxe patisserie zaken gewerkt. Daar werden de taarten vaak ingespoten met cacaoboter spray, om de buitenkant zo eigenlijk "vocht-dicht" te maken. Maar het probleem kan dan weer zijn dat de binnenkant wel vochtig wordt. En in die zaken werden de taarten altijd op dezelfde dag gemaakt als de bruiloft. Dus vandaar dat hij er ook geen ervaring mee heeft om ze langer te bewaren...
     
  10. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Mijn tAart van gisteren! Moet zeggen dat ik steeds handiger word! Zondag zoon zijn verjaardag ben benieuwd hoe hij zij bumbataart gaat vinden die ik van de week gepost hebt!
     
  11. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL

    Botercreme en jam prima, maar vers fruit houdt je niet zo lang goed. Ga voor blikfruit of voor hak vlaaivulling.
     
  12. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
  13. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
  14. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Die zijn echt heel gaaf Snoopy!
     
  15. caromama

    caromama VIP lid

    23 jan 2007
    9.017
    5
    38
    Leuke Sukke!

    Die van jou zijn ook prachtig Snoopy!
     
  16. Natasja84

    Natasja84 Fanatiek lid

    8 jun 2012
    2.951
    0
    36
    Veluwe
    Wat een leuk topic en wat een mooie taarten zeg...!!

    Vorig weekend heb ik mijn eerste taart gedecoreerd, dus die wil ik ook even showen. De bedoeling was dat het een wat hogere taart zou moeten worden maar ik had kennelijk een verkeerd recept voor het biscuit ;)
    De vulling was slagroom met stukjes kruidnoot.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  17. Nessy

    Nessy Fanatiek lid

    27 feb 2008
    2.309
    0
    36
    Verzorgende-C maar nu huismama
    Duitsland
    Giant cupcake(vanille met witte chocola) en kleine cupcakes.
    (oreo,vanille,aardbei,caramel,bastogne,banaan.)
     
  18. Nessy

    Nessy Fanatiek lid

    27 feb 2008
    2.309
    0
    36
    Verzorgende-C maar nu huismama
    Duitsland
    En mijn laatste 2 taartjes.Die met sterren is bekleed met marsepein en gevuld met marshmellow botercreme en aardbei en het bloemen boltaartje is gevuld met banaan en liquor 43.:D
     
  19. Nessy

    Nessy Fanatiek lid

    27 feb 2008
    2.309
    0
    36
    Verzorgende-C maar nu huismama
    Duitsland
    Snoopy,Sukke en Natasja 84 erg mooi!! :)
     
  20. moontje2008

    moontje2008 VIP lid

    7 aug 2008
    9.366
    87
    48
    Vrouw
    Docente Engels
    Achterhoek
    Kwijl :D
     

Deel Deze Pagina