Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb een filmpje van Suuz gezien waar ze de ganache insmeert met een dun laagje abrikozenjam.
    Plakt jouw fondant wel aan de ganache dan?
     
  2. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
  3. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
  4. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    ik snap wat je bedoelt... klein beetje nat maken/vocht toevoegen of een dun laagje abricoteren.. Maar dat laatste is wel anders dan zomaar wat jam erop smeren hoor.. abricoteren doe je door abrikozenjam in te koken zodat het dikachtig wordt (beetje stroperig) waarna je het wel kan gebruiken voor crumb coating of over de ganache..

    Zelf overigens geen last van fondant die niet plakt na ganache :)
     
  5. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ok, bedankt voor de uitleg!
     
  6. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Mamak, had je mijn pb nog gehad?
    Vraag het ook maar even hier, ik wil voor de juffen een klein boltaartje maken maar heb geen tijd volgende week dus wil ze nu al maken. Kan ik ze dan gewoon in een luchtdichte zak in de vriezer doen? En dan 24 uur van tevoren laten ontdooien in de koelkast? Haal je ze dan uit de zak?
    Ben zo bang dat de marsepein gaat zweten namelijk...
     
  7. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik vries ze gewoon in in een taartdoos en laat ze ook in die doos in de koelkast 24 uur ontdooien.
     
  8. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Thx.. heb geen taartdoos maar neem aan dat een luchtdichte zak ook kan?
     
  9. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.085
    2.221
    113
    Brabant
    Nee. Dan zou ik invriezen in zak. 24 uur in de kk in een open bak met theedoek erover voor t vocht. 1uur voor aansnijden uit de kk
     
  10. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    hierbij de antwoorden in rood
     
  11. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
    En als je geen taartdoos hebt hoe kun je de taart da beste ontdooien??
     
  12. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    mijn eerste gedachte zou zijn, doos kopen (evt bij een hema)..
    anders gewoon los in de koelkast (geen dingen erbij zetten die sterk ruiken zoals ei/knoflook oid..
    Je kan er dan ook even een eierdoos naast zetten voor het vocht maar de kans is aanwezig dat er condens op je taart komt doordat hij direct in de koelkast staat..
     
  13. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    #1553 FEE88, 2 feb 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 2 feb 2013
    Hier is mijn taartje dan :D en cupcakes gemaakt door mijn man ;) het is niet gelukt om figuurtjes te maken dus het is een puzzeltaart geworden :)... maar hij was heerlijk!! En de eerste keer dat ik een puzzeltaart en zelfgemaakte ganache en banenenmouse heb gemaakt ;)
     

    Bijgevoegde bestanden:

  14. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Een eenvoudige maar zo lekkere Victoria Sponge!
    Deze was voor mijn zoons vierde verjaardag
    Bekijk bijlage 303613
     
  15. Essje

    Essje Fanatiek lid

    9 feb 2011
    2.177
    372
    83
    Vrouw
    Vastgoedadviseur
    Noord-Holland
    Afgelopen week deze regenboogtaart gemaakt voor mijn laatste stagedag. Heb biscuit mix gebruikt en dan gevuld en bekleed met chocolade botercrème en chococrunch. Hij was érg leuk en lekker! :D
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      41,2 KB
      Weergaven:
      203
  16. Juffie1984

    Juffie1984 VIP lid

    16 nov 2007
    10.986
    116
    63
    Mooie taarten. Ik vind zo n regenboogtaart er altijd zo leuk uit zien, maar eens googlen hoe je die maakt;)

    Hieronder mijn eerste echte taart. Nog niet strak maar weet nu wat de volgende keer beter/anders moet;)
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      29,2 KB
      Weergaven:
      306
  17. Annedore

    Annedore VIP lid

    17 feb 2010
    7.338
    836
    113
    Vrouw
    Flevoland
    #1557 Annedore, 2 feb 2013
    Laatst bewerkt: 2 feb 2013
    Ik ben dol op simpele taarten! Ik vind hem heel leuk :)

    Heb je die confetti gewoon gekocht?
     
  18. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    De taart van dit weekend:
     
  19. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Confetti inderdaad gekocht, maar vraag me niet meer waar.
    Ik persoonlijk houd ook niet zo van die opsmuk fondanttaarten. Meer het culinaire. Niet dat fondanttaarten niet culinair zijn hoor.. :)
     
  20. Annedore

    Annedore VIP lid

    17 feb 2010
    7.338
    836
    113
    Vrouw
    Flevoland
    Hihi, okee...op zoek dan maar. Of misschien niet: ik moet een bruidstaartmaken in september. Het bruidspaar is familie en heeft op dit moment voorkeur voor een strakke, witte taart waar confetti 'vanaf valt'.
    Vandaar dat ik t vroeg ;)
    Maar wellicht kiezen ze uiteindelijk een heel ander idee :)

    Ik ben idd ook meer van de de goede bereiding en smaak.

    Voor de bruidstaart ga ik proeftaartjes maken in de smaken:
    Kokosvulling met gecarameliseerde ananas
    Aardbeienmousse met slagroom
    Witte chocoladecreme met verse frambozen

    :)
     

Deel Deze Pagina