Ik heb een filmpje van Suuz gezien waar ze de ganache insmeert met een dun laagje abrikozenjam. Plakt jouw fondant wel aan de ganache dan?
En hier legt ze het uit: Toch maar even mijn filmpje laten zien (Pagina 1) - Een babbel na het bakken - Het "DeLeuksteTaarten" - forum
ik snap wat je bedoelt... klein beetje nat maken/vocht toevoegen of een dun laagje abricoteren.. Maar dat laatste is wel anders dan zomaar wat jam erop smeren hoor.. abricoteren doe je door abrikozenjam in te koken zodat het dikachtig wordt (beetje stroperig) waarna je het wel kan gebruiken voor crumb coating of over de ganache.. Zelf overigens geen last van fondant die niet plakt na ganache
Mamak, had je mijn pb nog gehad? Vraag het ook maar even hier, ik wil voor de juffen een klein boltaartje maken maar heb geen tijd volgende week dus wil ze nu al maken. Kan ik ze dan gewoon in een luchtdichte zak in de vriezer doen? En dan 24 uur van tevoren laten ontdooien in de koelkast? Haal je ze dan uit de zak? Ben zo bang dat de marsepein gaat zweten namelijk...
Nee. Dan zou ik invriezen in zak. 24 uur in de kk in een open bak met theedoek erover voor t vocht. 1uur voor aansnijden uit de kk
mijn eerste gedachte zou zijn, doos kopen (evt bij een hema).. anders gewoon los in de koelkast (geen dingen erbij zetten die sterk ruiken zoals ei/knoflook oid.. Je kan er dan ook even een eierdoos naast zetten voor het vocht maar de kans is aanwezig dat er condens op je taart komt doordat hij direct in de koelkast staat..
Hier is mijn taartje dan en cupcakes gemaakt door mijn man het is niet gelukt om figuurtjes te maken dus het is een puzzeltaart geworden ... maar hij was heerlijk!! En de eerste keer dat ik een puzzeltaart en zelfgemaakte ganache en banenenmouse heb gemaakt
Een eenvoudige maar zo lekkere Victoria Sponge! Deze was voor mijn zoons vierde verjaardag Bekijk bijlage 303613
Afgelopen week deze regenboogtaart gemaakt voor mijn laatste stagedag. Heb biscuit mix gebruikt en dan gevuld en bekleed met chocolade botercrème en chococrunch. Hij was érg leuk en lekker!
Mooie taarten. Ik vind zo n regenboogtaart er altijd zo leuk uit zien, maar eens googlen hoe je die maakt Hieronder mijn eerste echte taart. Nog niet strak maar weet nu wat de volgende keer beter/anders moet
Confetti inderdaad gekocht, maar vraag me niet meer waar. Ik persoonlijk houd ook niet zo van die opsmuk fondanttaarten. Meer het culinaire. Niet dat fondanttaarten niet culinair zijn hoor..
Hihi, okee...op zoek dan maar. Of misschien niet: ik moet een bruidstaartmaken in september. Het bruidspaar is familie en heeft op dit moment voorkeur voor een strakke, witte taart waar confetti 'vanaf valt'. Vandaar dat ik t vroeg Maar wellicht kiezen ze uiteindelijk een heel ander idee Ik ben idd ook meer van de de goede bereiding en smaak. Voor de bruidstaart ga ik proeftaartjes maken in de smaken: Kokosvulling met gecarameliseerde ananas Aardbeienmousse met slagroom Witte chocoladecreme met verse frambozen