Ik zou een stapeltaart maken.. als je ronde bakvormen neemt dan kom je wel uit met 25-20-15 cm (is ongeveer 36 personen dus 40 kan ook wel).. Je kan nu biscuits bakken en ze daarna in de vriezer doen.. ongeveer 3 uurtjes voor vullen eruit halen.. Ik weet niet hoeveel tijd je hebt maar je zou kunnen doen: dag 1: vullen, afsmeren en opstijven koelkast + decoraties maken dag 2: 2e laag afsmeren, bekleden, stapelen en decoraties erop plakken. dag 3: consumeren
Is het niet erg weinig om 2,5 cm rondom vrij te hebben per laag? Moeten de maten niet meer afwijken? Sorry heb tot nu alleen enkele taarten en kleine taarten gemaakt.. Dan nog een vraagje hoe maak ik de lagen vast aan elkaar?
Zoek eens op google naar taartacadabra how-to stapelen. En al mijn taarten zijn met 5 cm verschil tussen de bakvormen. Dat is het mooist.
nee hoor.. dan heb je 2,5 cm tussen de lagen en dus 5 cm verschil per bakvorm.. dat is het mooiste.. vastmaken met houten dowels en daartussen karton voor de stevigheid
Ik had ook een bumba taart voor mijn zoontjes verjaardag gemaakt. Was ook mijn eerste stapeltaartje Ik heb de taarten aan elkaar geplakt met botercreme en onder de taart had ik dik taartkarton op maat geknipt. Ik heb bij de Gamma gewoon een houten stokje van een meter gekocht en deze op maat gezaagd en geschuurd. Omdat ik bang was voor splinters heb ik ze omwikkeld met huishoudfolie. Ging echt prima! En goedkoop Ik ben heel benieuwd naar de jouwe! Veel bak en versierplezier! Dit was mijn taart toen, wel wat foutjes, maar ach, hij was super blij ermee!
Pfff kan voorlopig nog niet aan jullie creaties tippen. Wat een mooie taarten!! (Zie mijn post van gisteren) was mn eerste taartje. Nog niet geproefd maar ben benieuwd. Hoe bewaren jullie je taarten? Kan het in de koelkast met marsepein? Heb em nu gewoon op het aanrecht staan met vershoudfolie erover heen.
Prachtige taarten weer!! Ik ga aan de slag met de taart voor mijn dochter, die is zondag jarig. Ik kocht aldoor de mix voor biscuit bij de winkel hier, nu had ik besteld, van funcakes. Alleen... ik vind die mix echt mier en mierzoet ruiken... Is het biscuit ook zo enorm zoet? Ik ben gewend aan een neutrale geur en geen zoet biscuit...
Nikske... 40 moet de taart zijn: 2 laags bv 30 en 25 cm 3 laags bv 30-20-10 cm Stapelen heb ik tot nu toe gedaan met kitkats haha... maar goed de hoogste was 2 laags..... 3 laags zou ik ook geen taartkarton bij pakken maar een cakeboard/drum (de dunste variant).... Alle taarten doe ik idd ook dag 1 bakken dag 2 vullen en afsmeren en eventueel decoratie voorbereiden dag 3 bekleden en decoreren... idd zoals eerder al gezegd werd. houd wel rekening in de koelkast voor de taart want gestapeld past niet altijd...
kan geen antwoord geven, gebruik altijd eigen mix (basisrecept biscuit) maar de normale biscuitmix van fc is neutraal van smaak toch...
ik ga van het weekend ook weer aan de bak, voor D's verjaardag. 1taart wordt gewoon rond met een papegaai erop. Dan heb ik nog een autotaartblik, Marian's Kookwereld » Webwinkel zoiets, alleen ander merk auto. Weet alleen niet hoe ik die moet versieren. Is het te bekleden met marsepein of kan ik er beter iets van glazuur overheen doen? En wat voor vulling is daar lekker bij?
bekleden met marsepein of fondant gaat wel maar wel heel voorzichtig ivm plooien... ben wel bang dat je dan de "ramen" kwijt bent... je zou ook botercreme een smaakje kunnen geven en een kleurtje en hiermee besmeren.... of overgieten met ganache...
Hallo dames, wat een prachtige taarten zie ik hier altijd voorbij komen! Ik maak ook zo af en toe een taartje met fondant bekleed. Nu zit ik met een vraagje en ik hoop dat iemand mij kan helpen. Volgende week heb ik niet super veel tijd om een taart te maken. Ik moet een taart maken met botercreme en Bastogne koekjes erin. Zou ik die Bastogne botercreme vast kunnen maken dit weekeind en dan in de vriezer stoppen? Of is dit niet goed ? Hij wordt voor de verjaardag van mijn nichtje en moet dus wel goed smaken. Alvast bedankt !