Ik heb het filmpje eens bekeken. Tja, zo lijkt het inderdaad wel makkelijk, maar dat is niet de manier. En dat hij dan zegt van zonde dat mensen er zoveel geld voor neerleggen terwijl het zo makkelijk is. Hij heeft er duidelijk dus geen verstand van...
Ik heb het ook ff gekeken, het ziet er idd wel erg simpel uit zo. En je zal vast wel een redelijk lekkere taart krijgen, maar mooi strak? Nee dat denk ik niet. Door het tussen huishoudfolie uit te rollen krijg je allemaal vouwen en lijnen in de marsepein en is het dus niet mooi glad. Hij smeert ook geen botercreme over de cake, daardoor zie je door de marsepein elk hobbeltje en bobbeltje in de cake. Zeker als je ook nog eens met repen cake werkt. De meeste taart worden gemaakt met biscuit ipv cake. Dit is veel lichter en luchtiger. Anders smaakt het al gauw gewoon naar cake met jam ipv taart. Je ziet hem ook niet de taart afmaken (of is dat later in het programma?). Want nu lijkt de zijkant aan de voorkant er wel goed omheen te zitten maar de achterkant echt nog niet. Je houdt echt wel vouwen over, dat moet je echt leren om dat netjes weg te werken. Ik heb dan wel geen workshop gedaan, dus doe er langer over. Maar met alleen bekleden ben ik al gauw een half uur tot een uur bezig. Ik heb nog een keer zitten kijken en hij geeft aan dat hij met een taart 20 min. bezig geweest is. Nou knap van hem, maar dat zal niemand hem zo snel nadoen. En kant en klare decoratie is ook erg duur. Ik heb laatst zitten rekenen dat ik voor een taart van 24 cm al 17 euro aan ingrediënten kwijt ben en dan heb je nog geen uurloon. Maar goed, het is wel erg leuk om te doen, maar reken er niet op dat je zo snel zo'n 'mooie' taart hebt. Want dan kan het erg tegenvallen. Kijk bijv. maar eens op www.deleukstetaarten.nl en dan op het forum bij de eerste taarten die mensen gemaakt hebt. Dan weet je een beetje wat je kan verwachten..
Maar je kunt marsepein toch ook niet direct op cake doen? Dat plakt toch niet? Lijkt me verder ook een beetje droog smaken.
@pinkpuma, dank voor je verhaal. Waar kan ik op die site de eerste taarten bekijken van mensen? Kan het niet vinden.
Marsepein zonder botercreme op cake zal vast wel kunnen, het blijft er natuurlijk wel bovenop liggen, maar het plakt idd niet. Lijkt me idd niet erg lekker smaken. Eerste taarten is niet een apart gedeelte voor, maar je kunt dan gewoon bladeren tussen de taarten parade: Taarten Parade (Pagina 1) - Het "DeLeuksteTaarten" - forum
Of anders via de zoekfunctie (moet je volgens mij wel voor ingelogd zijn) zoeken op: mijn eerste taartje en dan alleen de taartenparade aanvinken.
ik kijk het filmpje niet, heb er geen tijd voor En zo te horen is het 3x niks! Tussen folie werkt alleen met het maken van marsepeinen roosjes, het vormen van dunne bloemblaadjes (dat heb ik dan wel weer tijdens een chocoladeworkshop geleerd... die workshops zijn verslavend!) Ik vind botercreme ook onmisbaar, ook omdat ik graag fruit in de taart verwerk en helaas net als bij jam, lost de marsepein dan op. Met het insmeren met botercreme gebeurt dat niet. De lekkerste botercreme vind ik met een stukje cocosboter erdoor.... De restjes die ik overhoud smeer ik dan later op brood
Leuk! Een topic hier over taarten maken Ook een handig weetje dat de marsepein (en fondant?) van xenos niet zo prettig werkt volgens velen, had die nog niet uitgeprobeerd namelijk. Dat je een workshop het beste kan volgen alvorens je eerste taart te maken vind ik niet. Maar goed wie ben ik. Ik heb het mezelf geleerd, als je creatief genoeg bent moet dat lukken. Bovendien kom je erg ver met het i-net! Misschien dat ik in de toekomst nog eens een workshop ga volgen maar dan is dat niet voor de basis. Er is niet voor niets een gezegde: Al doende leert men! Dat is ook gewoon zo, van zelf proberen kun je goed dingen leren. Ik heb tot nu toe gewerkt met de fondant van Cook&Co en die werkte redelijk. Alleen een nadeel was dat de fondant na het bewaren in een goede luchtdichte verpakking na 2 weken was beschimmeld. Beetje jammer! Had de fondant nog niet verder bewerkt of wat, enkel uit de verpakking en luchtdicht verpakt zoals me aangeraden werd op deleukstetaarten.nl De webshop van hun is idd ook aan te raden. Stukken goedkoper dan de spullen bij Cook&Co ook! En om meer te leren; zijn de freubelavonden in je regio ook errug leuk!
Hmz... ik durf bijna niet te kijken hoe mijn fondant er op dit moment uitziet... Iig blijf ik bij marsepein!
marsepein hier nog niet geprobeerd, we zijn er ook niet echt liefhebbers van,vandaar gestart met fondant
Zelf vind ik de smaak van fondant juist niet lekker en voor net boetseren vond ik het te gummy achtig. Marsepein kun je heel lang bewaren dat is wel een voordeel. Zelf maak ik mijn taarten van biscuit. Cake vind ik te vet en vochtig. Daaroverheen insmeten met botercreme (na het vullen) en bekleden. Ik kleur de marsepein altijd zelf. Dit omdat de voorgekleurde marsepein 1:4 is en ik het liefst 1:3 gebruik. Het is daardoor makkelijker uitrollen (door nekklachten) en het smaakt lekkerder. Zelf ben ik met bekleden van de taart dus vullen, afsmeren en een laag marsepein eroverheen 20 min. Bezig. Ik vind het wel erg leuk er dArna iets speciaals van de maken. Ik kan dan ook zo uren boetseren op leuke poppetjes ed. Dit doe ik altijd ruim van de voren zodat er geen druk achter zit en ik ze alleen nog maar op de taart hoef te zetten.
Ik zou nou niet zijn werkwijze gaan volgen hoor, want zo eenvoudig zoals hij zegt dat het is, is het dus niet. Wat een prutser! Er zal vast wel het 1 en ander gezegd zijn door de mensen voor mij, heb niet alles nog gelezen.
Ik koop mn marsepein altijd bij de plaatselijke banket bakker, die overigens ook bekend staat als de marsepein specialist De Marsepeinspecialist Verhouding is 1:2, smaakt erg lekker en met de marsepein zelf kan ik ook erg goed werken.
Wat leuk dat je ook taarten wilt maken.. Er is al heel wat ophef geweest over dat stukje koffietijd onder ons baksters... Helaas laat hij het heel makkelijk lijken... Ik heb zelf een bedrijf en winkel in taartdecoratie en kan je vertellen dat het, na het behalen van diverse diploma's, echt niet makkelijk is hoor... Het is een beste klus om een mooie taart te maken... Als je iets wilt aanschaffen kan je kijken of er een taartdecoratiewinkel in de buurt zit... Veel plezier bij deze hobby Om een voorbeeld te geven met het verschil van een "het kan makkelijk Koffietijd taart" en een Bruidstaart die ik heb gemaakt doe ik er even een foto bij...
Wow, wat een mooie taart! Ik had ook eens een filmpje op internet gezien en dacht: "Dat doe ik ff" Viel erg tegen en ben de hele dag bezig geweest (overigens wel leuk om te doen hoor). In m'n hoofd werd ie echt prachtig! Nou, bij het bakken van de taart zelf ging het al mis. Hij kwam helemaal niet goed omhoog dus het was een hele platte taart. De marsepein eromheen ging wel goed. Toen nog decoreren. Uiteindelijk werd het totaal niet wat ik van te voren in m'n hoofd had. Mijn ouders vonden hem natuurlijk heel erg mooi (was voor hun 35 jarig huwelijk), maar ik was zwaar teleurgesteld. En had de dagen erna ook nog eens een stijve nek en schouders van het marsepein kneden. Ik ben ook zo'n kneus haha! Maar oefening baart kunst. Ze worden al steeds mooier. En anders kun je beginnen met cupcakes. Is wat eenvoudiger, maar ziet er erg leuk uit. Raad wel aan goede marsepein te nemen. Van xenos zou ik inderdaad niet doen. Dan maar wat duurder, maar werkt wel beter en is lekkerder. Je kan ook fondant gebruiken, maar dat vind ik persoonlijk niet zo lekker. Succes met bakken!
Hihi Zo makkelijk is het niet! Ik heb laatst nav het andere lounge topc over taarten mijn eerste taart gemaakt en ik ben er in totaal een uur of 7 mee bezig geweest, verspreid over 3 dagen. En dan was het nog een simpel taartje heb daarna spullen besteld omdat je zonder de juiste tools wel veel meer zit te klungelen, en daar was ik ook een flink bedrag aan kwijt. En dan nog alle keren dat ik naar de super ben geweest om ingrediënten te halen en versieringen, bakblikken en schalen.. Ik durf niet eens te schatten hoeveel ik er nu al aan kwijt ben en hoeveel er nog gaat komen Maar het is wel heel erg leuk om te doen als je een beetje creatief bent!