Zelf verse pasta maken, wie heeft tips?

Discussie in 'De lounge' gestart door Els25, 29 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.465
    582
    113
    Nou dat is niet waar. Zelfgemaakte verse pasta is van een ander niveau dan de pasta van de ah.

    Het recept van mijn Italiaanse schoonmoeder

    100gr semola (griesmeel bloem te koop bij islamitische supermarkt)
    1 ei
    Snufje zout
    Eetlepel goede kwaliteit bloem
     
  2. AnnemarieK77

    AnnemarieK77 Actief lid

    6 jun 2019
    324
    489
    63
    Vrouw
    Ik maak ook regelmatig zelf pasta.
    Goede pasta bloem is belangrijk.
    100gram bloem
    1 ei
    Snuf zout.

    Goed kneden tot het mooi elastisch is en daarna door je pastamachine. Dubbel vouwen en herhalen.
    Elke keer de machine 1 of 2 standen dunber zetten.

    Drogen is nergens voor nodig als je het direct kookt om te eten.

    Wanneer je het direct na het draaien in een grote pan gezouten water kookt is het binnen 20 seconden al dente
     
  3. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.392
    21.775
    113
    Ik vond het al gek dat ik steeds alleen recepten met bloem zag. Bij ons maken ze pasta's namelijk ook met fijne griesmeel. Maar het lag dus niet aan mij.
     
    soovi vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina