Daarbij zou ik hooguit een keer vragen "hoe?" als je de naam zou noemen. Omdat ik hem niet kende. Schrijfwijze is heel logisch voor hoe je hem uitspreekt, lekker makkelijk Ik vind het ook nog best leuk klinken eerlijk gezegd, terwijl ik over het algemeen meer van de bekende namen houd.
Mijn kinderen hebben "aparte" namen. Het zijn overigens geen geknutselde namen, maar gewoon top50 namen van een ander Europees land, maar hier gewoon niet algemeen bekend. Ik krijg dan ook vaak de vraag "hoe?" als ik zeg hoe ze heten. Dit had ik van de voren ingecalculeerd, dus vervelend vind ik het niet. Overigens geen problemen met lezen/schrijven: mensen die hun naam horen, schrijven het correct en mensen die het oplezen, spreken het ook gewoon goed uit; dat was namelijk wel een eis bij het kiezen van de namen. Ik ga er met "rare" namen dan ook vanuit, dat de ouders zich niet beledigd voelen als je 3x moet vragen hoe hun kind heet, of dat ik een geschreven naam eerst 3x struikelend met lezen voordat ik weet wat er staat. Als je dat namelijk vervelend vind, had je gewoon Emma of Tim moeten kiezen (oja, geen Sophie/Sofie) En oja, vriendjes later....dat gaat vanzelf: als de naam namelijk echt niet uitspreekbaar is, verzinnen de kinderen zelf wel koosnaampjes voor elkaar die wél te onthouden zijn
Dankje Er is ook een Engelse uitspraak mogelijk (Erin Brokovich zeg maar) en sommige mensen maken er Errin van (erin eruit?), maar na 1x verbeteren vinden de meeste mensen het een mooie naam. En de spelling is inderdaad eenduidig, dat vond ik wel belangrijk. Het blijft lastig he, namen kiezen....zoveel dingen om rekening mee te houden!