zelfgemaakte lasangasaus?

Discussie in 'De lounge' gestart door ilonaw, 7 nov 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ilonaw

    ilonaw Actief lid

    6 jul 2007
    153
    0
    0
    winkelmedewerkster
    utrecht
    Heeft iemand hier een recept voor voor 1 pesoon.

    Ik ben het een beetje zat die zakjes te gebruiken.Weet iemand een recept?
     
  2. janette

    janette VIP lid

    26 feb 2007
    5.113
    0
    0
    Ben op zoek naar de droombaan
    Heiloo
    ik maak hem mestal zo:

    zak groenten, evt italiaanse roerbakgroenten
    pakje gezeefde tomaten of ontvelde tomaten en dan ff pureren met de staafmixer
    kruiden
    en vlees gehakt of vleesreepjes

    reepjes of gehakt kruiden en dan bakken
    groenten mee bakken
    gezeefde tomaten erbij
    net laten koken
    opsmaak brengen met kruiden en eetsmakelijk
     
  3. AnneMica

    AnneMica Bekend lid

    11 jul 2007
    731
    1
    0
    Janette, kun je dan niet net zo goed tomatenpuree doen, of is dat toch anders? Dan hoef je je tomaten niet meer te pureren (lijkt me makkelijker).
    Voor de rest klinkt het heerlijk, ga ik zeker eens proberen!
    Gebruik je trouwens kant*klaar lasagnebladen?
     
  4. janette

    janette VIP lid

    26 feb 2007
    5.113
    0
    0
    Ben op zoek naar de droombaan
    Heiloo
    Tomatenpuree is geconcentreerd en nu krijg je toch iets van vloeibaar....
    anders is het wel errug droog.... ;) maar voor de smaak kan het er natuurlijk wel door

    yep ik neem de kant & klaar bladen......
     
  5. Cellie

    Cellie Fanatiek lid

    23 apr 2006
    2.928
    0
    0
    Behalve de basistomatensaus...die kent iedereen wel....doe ik er een blik geconcentreerde champignonSOEP (UNOX) doorheen. HEERLIJK!
     
  6. Angeltje24

    Angeltje24 Bekend lid

    22 nov 2006
    536
    1
    18
    Hij is niet helemaal zelfgemaakt(de saus dan)...maar het is wel een heerlijke lasagne, en heeft het tot nu toe altijd goed gedaan als we eters over de vloer kregen;

    fles pastasaus van Grand Italia(620gr)
    350 gr (runder)gehakt
    potje bechamelsaus van Grand Italia
    lasagnebladen van Grand Italia
    2 grote uien
    teentje knoflook
    courgette
    zakje (parmezaanse) kaas

    Gehakt rullen in 2 el olijfolie. Met peper en zout op smaak brengen. Ui en knoflook toevoegen, even meebakken. Pastasaus en bechamelsaus toevoegen,goed doorroeren en even op laten warmen.
    Schaal invetten, laagje saus op bodem. Vervolgens lasagnebladen, saus erop, wat plakjes courgette, bladen erop etc. Eindigen met de saus en hier strooi je lekker (veel) kaas overheen. Evt wat italiaanse kruiden erover heen strooien en wat plakjes tomaat. 35 min in de oven (180gr)

    Is misschien wat veel voor in je eentje..maar de volgende dag smaakt ie nog lekkerder!

    Eet u smakelijk! :D

    Liefs Angeltje
     
  7. ilonaw

    ilonaw Actief lid

    6 jul 2007
    153
    0
    0
    winkelmedewerkster
    utrecht
    Dank jullie wel alvast.klinkt allemaal heerlijk.Ga ik zeker uitproberen
     
  8. Milla

    Milla Niet meer actief

    Als ik het goed begrepen heb ben je alleen op zoek naar een recpetje voor de saus, nou hier komt ie dan

    Receptje voor de saus (aangepast naar 1 persoon):

    Benodigdheden:
    1 kleine ui
    2 eetlepels olijfolie
    1/2 teentje knoflook
    kaneelpoeder
    1 pakje gezeefde tomaten
    peper, zout

    Ui pellen en snipperen samen met de knoflook en ca 3 minuutjes zachtjes smoren. Op smaak brengen met zout peper en kaneel.
    Tomatensaus erbij schenken en 20 minuten laten sudderen op laag vuur.

    Klinkt misschien een beetje raar met die kaneel maar het is echt heel erg lekker! Als je er gehakt, lasagne bladeren en wat kaas aantoevoegd heb je een complete maaltijd.
     
  9. MissyZuilen

    MissyZuilen VIP lid

    14 mei 2007
    9.519
    1
    36
    Vrouw
    Office Manager
    Nieuw-Engeland, Utrecht
    test
     
  10. Ienieminie

    Ienieminie Bekend lid

    8 apr 2007
    727
    0
    0
    Leerkracht Basisonderwijs
    Dit is voor 4 personen, dus even delen...

    lasagna apart voor 4 personen:

    Nodig:
    honig lasagnabladen+saus
    350 gr gehakt
    2 uien
    2 tenen knoflook
    250 gr boerensoepgroente
    1 stronkje broccoli
    1 klein blikje perzik of mandarijnpartjes
    1 ons ham
    1 klein bakje boursain
    plakken belegen kaas
    melk

    Uien en knoflook glazig bakken
    Gehakt erbij rullen
    Als het gaar is dan de saus met melk erbij doen
    Ondertussen de soepgroente en broccoli gaar koken
    Perzik of mandarijn toevoegen aan saus
    Uitgelekte groente en boursain door saus roeren
    Oven voorverwarmen 200 graden
    Ovenschaal vullen met laagje saus,bladen,ham en kaas en dit 2-3x tot
    schaal
    vol is!

    Serveren met stokbrood, salade en rode wijn.

    Eet smakelijk!
     
  11. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.068
    3.862
    113
    Ik kijk altijd wat ik in mijn ijskast heb voor de saus. Het varieert nogal. Vaak snijd ik wat tomaten in stukken, gooi er zo'n blik gepelde tomaten doorheen, zodat het wat drassiger wordt, wat Italiaanse kruiden, gehakt, ricotta of nog wat andere kaassoorten. Soms mik ik er ook gewoon een pot saus door, in combinatie met de zelf gesneden of gepureerde tomaten. Maar die kant en klaar zakjes vind ik altijd veel te zout.
     
  12. peetje24

    peetje24 Fanatiek lid

    3 feb 2007
    3.355
    0
    0
    docente
    wij doen er altijd macaronie groenten in en creme fraiche
     
  13. Lara11

    Lara11 Niet meer actief

    dunne plakjes wortel er doorheen maakt de saus wat zoeter, heerlijk!
     
  14. suusje

    suusje VIP lid

    7 okt 2005
    5.368
    0
    0
    Almere

    Jammmm dit is meer mijn ding :) niet teveel poespas en ik lust er tenminste alles van ... dit ga ik even opschrijven. Normaal gesproken koop ik pakjes, maar is weleens leuk om zelf te maken

    even een vraagje: als je een spinazie lasanga wilt maken, hoe ga je dan verder aan de slag? ik heb nu ltijd lasagna bolognese , maar wil weleens met spinazie maken.
     
  15. Milla

    Milla Niet meer actief

    Leuk dat je het overneemt, hou er wel rekening mee dat dit voor 1 persoon is, voor meer pesonen 1 teentje knoflook, 2 tot 3 uien en 2 a 3 pakjes tomaat aanhouden! Geen idee hoe dat met spinazie zit, maar bij tomatensaus spinazie toevoegen lijkt me persoonlijk minder lekker. tip: even googelen!
     
  16. Ienieminie

    Ienieminie Bekend lid

    8 apr 2007
    727
    0
    0
    Leerkracht Basisonderwijs
    De spinazie voeg je als extra laag toe. Dus NIET door de saus.
    Volgens mij; saus, bladen, spinazie, bladen, saus, bladen, spinazie, bladen, saus.
     
  17. suusje

    suusje VIP lid

    7 okt 2005
    5.368
    0
    0
    Almere
    en dan gewoon die verse spinazie blaadjes? of moet je er eerst nog wat mee doen? :D
     
  18. Milla

    Milla Niet meer actief

    volgens mij is diepvries spinazie (wat je hebt laten ontdooien) ook heel lekker!
     
  19. Ienieminie

    Ienieminie Bekend lid

    8 apr 2007
    727
    0
    0
    Leerkracht Basisonderwijs
    Hihi. Ik gebruik altijd diepvriesspinazie, die ik eerst dus gewoon in een pannetje opwarm.
    Als je 'verse' spinazie gebruikt, ook eerst even klaarmaken, lijkt me zo ;).
     
  20. suusje

    suusje VIP lid

    7 okt 2005
    5.368
    0
    0
    Almere
    ok haha...lijkt me idd wat lekkerder... en zeker niet de a la creme variant? Die heb ik normaal altijd als we gewoon spinazie eten.l
     

Deel Deze Pagina