Sinds een paar maand ben ik best wel creatief al zeg ik het zelf, ik maak bijvoorbeeld: Brood Jam Groenten en fruit wecken Ijsjes Taarten Koekjes Soepgroenten Pasta saus En ook met koken enzo maak ik het meeste zelf. Nu zie ik hier ook dames die zelf wasmiddel ed maken.. Dat lijkt me dan ook welwater maar toch veel werk.. Wie maakt we ook veel dingen zelf en zo ja wat dan? Kost het je veel tijd?
ik maak veel zelf in verband met allergien van mijn man en zoon. Dus alle soorten sauzen, taart, ijsjes, ik maak het allemaal zelf. Ik maak altijd waterijsjes van vers geperst vruchtensap, helemaal geen suiker dus, en mijn zoon vindt ze heerlijk. Mijn zoon heeft een tarwe allergie dus ik wil binnenkort ook graag zelf brood gaan bakken. Ik hoor graag van mensen die hier ervaring mee hebben
Ja dat doen wij ook ach weet je, het kost eigenlijk bar weinig tijd en op dit moment heb ik al 2 maanden vrij met nog 2 weken te gaan dus zo verdoe ik mijn tijd het kost je hooguit een uurtje of 2 a 3 per week En eh, tarwe vrij brood zelf maken heb ik nog nooit gedaan.. Daar durf ik geen antwoord op te geven
ik kook meestal alles zonder pakjes en zakjes. heel soms een spaghettisaus voor haastige momenten en dat is eigenlijk ook het enige waar ik nog geen superrecept voor heb gevonden. al verschillende varianten geprobeerd. tenminste voor rode saus. alle andere soorten pastasaus altijd zelf. ik bak soms appelflappen, cakejes etc. wasmiddel etc gaat me te ver en heb het idee dat je kleding daar ook grauw van wordt
ik bak zelf brood (met broodmachine) en ook koekjes en taarten. Ik vind een broodmachine ook makkelijk, elke avond insteken en elke ochtend vers brood (dus niet in de regen s ochtends vroeg een bzkker gaan zoeken). En de helft goedkoper ook nog (man eens uitgerekend, kwam aan 90cent voor een groot brood, incl electriciteit)
Leuk topic! Pannenkoeken, poffertjes, pizza's (maar dat lijkt mij logisch, ik vind dat kant-en-klaarspul niet te eten namelijk), lahmacun e.d Sausjes, kruidenmixen Brood, maar wel in de oven omdat het in een bbm zo'n rare vorm heeft! Cake, taarten etc. (koekjes niet altijd, omdat ik op dat gebied mijn oven nog moet leren kennen) Ik wil me binnenkort ook nog eens wagen aan bladerdeeg maken Toetjes af en toe, als mijn man het toelaat (hij koopt dat liever in de winkel, terwijl ik het liever maak haha) Jam zou ik graag zelf willen maken maar ik denk dat het voor mij voordeliger is om het te kopen. Fruit is vaak zo ontzettend duur en hier is de markt eigenlijk geen uitzondering. Misschien ergens bij boeren, maar dan moet je al een auto hebben (hebben wij niet) of kilometers fietsen voor wat aardbeien. En we hebben geen moestuin o.i.d. Als mijn allesreiniger op is wil ik die ook gaan maken (@ TS, wasmiddel maken is echt heel makkelijk. Denk dat jam maken lagdradiger is. Maar je moet dan wel op redelijk hoge temperatuur wassen, liefst vanaf minimaal 40 graden en het schijnt dat niet alles heel goed schoon wordt, dus ik houd het bij het goedkoopste wasmiddel (eigen merk van action, 1 euro per kilo poeder) van de winkel.) En vast nog wel meer, ik houd van dingen zelf maken.
Cake Dieren koekjes (voor konijn van mijn schoonzus, en koekjes voor onze hond en papegaai) Verse soepen (erwtensoep, groentesoep, uiensoep, bonensoep enz.) Koude schotel Broodpudding Stamppotten Spaghetti saus Appelmoes/appelcompote En verder wil ik graag meer zelf maken maar omdat ik nooit kleine porties maak en mijn vriend te weinig zelf gemaakt (of dat nou zijn moeder doet of ik) eten eet heeft het niet veel zin om al die andere dingen te gaan maken. Ben nog iets heeeeeeeeeeeeeeeel lekkers vergeten; Sushi
Ik ben trouwens ook wel geïnteresseerd in wecken, nog nooit gedaan. Zijn er nog meer dames hier die dat doen? En zo ja wat dan?
Ik heb vorige week het recept gekregen van onze achter buurvrouw, de vriend van haar moeder komt uit Italië en kwam met dit recept aan, love it! 2 flessen ah tomatensaus biologisch 1 ui 3 knoflook 4 gedroogde pepertjes Verse basilicum 2 laurierbladeren Parmezaanse kaas Rode wijn Kappertjes evt Gehakt 500 gram evt Peper en zeezout Grote pan met deksel / ui snipperen / 3 tenen knoflook persen / pepertjes klein snijden /Pan op het vuur met olijfolie /voeg ui knoflook en pepertjes toe / evt gehakt toevoegen op smaak maken met peper en zout / goede scheut rodewijn / als de alc vervlogen is laurier toevoegen / tomatensaus toevoegen / laten koken / blaadjes basilicum toevoegen / anderhalf uur laten prutelen af en toe roeren / wat geraspte parmezaanse kaas toevoegen / kappertjes toevoegen / op smaak maken met peper en zout Ik voeg zelf nog allerlei groenten toe!!!
Jam is 5 minuten en ik heb het voordeel, in de tuin staan aardbeien bramen en blauwe bessen en bij mijn schoonouders pruimen dus ik heb zat fruit Wasmiddel wordt hem dan al niet, ik was op 30 behalve de handdoeken.. Wecken doe ik ook, stoofpeertjes on de herfst en nu ook groenten enzo. Sommige groenten kun je ook rauw in de vriezer gooien, das ook wel erg makkelijk
En hoe smaakte het? Hier ook nog honden koekjes en soep enzo vaak.. Er zijn teveel lekkere dingen om zelf te maken
Ik maak zelf; Kruidenboter Tomaten tappenade Toetje voor na het eten Pastasaus Pilaf Soep Pannekoeken Poffertjes Eigenlijk alles maak ik zonder pakjes en/of zakjes, zoveel smaakvoller
Ja echt verrukkelijk! Had zelf de kappertjes niet gebruikt en pepertjes hadden we niet meer in huis, dus had flink wat cayennepeper toegevoegd Heb er champignons en paprika bij gedaan Hihi zoals jij zegt, vaak zijn het de lekkere dingen die je zelf maakt
Het rook ook zalig die sheppards Poe die je laatst had, heb je daar nog een recept van? Vind er ook veel op het internet maar die is vast lekkerder! Oh echt wel, veel natuurlijker vaak! Oh krijg weer zin in taart ga maar even brood smeren. Met mijn verse pruimenjam
Jaja, dit is hem! Ik doe altijd alle aantallen door de helft omdat dit gebaseerd is op 6 personen. Ingrediënten voor 6 personen!!! 1 ½ kg aardappelen - 1 kg winterpeen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetl. boter + wat boter om te bakken - 500 gr rundergehakt - peper, zout, nootmuskaat - 3 runderbouillontabletten - worcestershiresaus - 50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas Aardappelen schillen en in grove stukken snijden. Winterpeen schillen en in stukken snijden. Uien en knoflook pellen en fijnhakken. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Stamp de aardappelen fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en boter. Ondertussen de winterpeen in weinig water beetgaar koken (± 20 min.). Oven voorverwarmen op 200 graden. Uien en knoflook lichtbruin fruiten in wat boter. Gehakt toevoegen en rul bakken. Op smaak maken met de verkruimelde bouillontabletten, peper, zout en worcestersaus. Wortelen afgieten ( Let op ! 5 eetl kooknat bij het gehakt voegen). Wortelen mengen door het gehakt. Eerst het wortel-gehaktmengsel in de vuurvaste schaal. Puree erover verdelen en bestrooien met geraspte kaas. In het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven zetten tot de bovenkant bruin kleurt. (plm. 10-15 minuten )