Zenuwachtig gevoel

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Bloemblaadje, 20 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Bloemblaadje

  Bloemblaadje Actief lid

  2 aug 2008
  134
  0
  0
  Nagelstyliste
  Noord-Brabant
  Ik heb sinds een aantal dagen een zenuwachtig gevoel in mijn maag... Zo gek, begin me overal af te vragen of het iets ernstigs is... Vast niet... Maar heeft er iemand ook last van?

  mijn onderbuik doet ook pijn als ik hem aanraak (druk), en mijn onderrug ook erg gevoelig..... kan ik dit afschrijven als kwaaltjes? ;)
   
 2. Tessatje

  Tessatje Actief lid

  8 sep 2007
  191
  0
  0
  Hay bloemblaadje,


  Dat zenuwachtig gevoel herken ik niet maar dat kan misschien komen doordat je je onbewust zorgen maakt over je zwangerschap of niet?

  De pijn in onderbuik en rug is denk ik normaal en nergens om je zorgen over te maken.
   
 3. San79

  San79 Fanatiek lid

  10 apr 2008
  2.212
  0
  0
  Den Haag
  Maak je je niet gewoon te druk? Omdat je eigenlijk ook over je test inzat terwijl die toch echt positief waren? Het is natuurlijk ook wel een beetje zo dat hoe meer je op allerlei dingen gaat letten, hoe meer je voelt.
  Wel logisch hoor, ´t is ook een (emotionele) achtbaan waar je in terechtgekomen bent. En uitstappen kan pas over 8 maanden.... om vervolgens in de volgende rollercoaster te stappen ;)
   
 4. Bloemblaadje

  Bloemblaadje Actief lid

  2 aug 2008
  134
  0
  0
  Nagelstyliste
  Noord-Brabant
  Ja.. Ik maak me wel (on)bewust zorgen! Ik weet dat de test positief is maar bah ik twijfel zo! En ik kan geen foto's maken nu (usb in de pc is kapot)... Ik baal zo verschrikkelijk.. Wil het gewoon met 100% zekerheid weten!

  Morgen even de dok bellen voor een afspraak... Moet ik dano chtendurine meenemen..?
   
 5. San79

  San79 Fanatiek lid

  10 apr 2008
  2.212
  0
  0
  Den Haag
  Ja, maar je kunt nog wel eens van een koude kermis thuiskomen: bij de meeste huisartsen hoef je niet meer langs te komen als je thuis al hebt getest.
  Geloof het nou maar: ook met een licht streepje ben je zwanger \:D/ ! ! ! !
  De huisarts kan natuurlijk wel testen, maar ook hij kan geen garantie geven. Er zijn nu eenmaal geen middeltjes of testen waarmee hij kan voorspellen of alles goed gaat en bijft gaan.
  Lekker de verloskundige bellen om een afspraak te maken voor je intake en echo, dan heb je alvast een datum om naar toe te leven. :D
   
 6. Bloemblaadje

  Bloemblaadje Actief lid

  2 aug 2008
  134
  0
  0
  Nagelstyliste
  Noord-Brabant
  Ja maar (misschien dom hoor), ik maak me toch wel zorgen... Ik heb er totaal geen verstand van, de weg van dokter naar verloskundige naar ziekenhuis, en een dokter zou me dat toch wel kunnen vertellen?

  Ow.. Ben zo bang dat ik de verkeerde dingen doe! :S
   
 7. San79

  San79 Fanatiek lid

  10 apr 2008
  2.212
  0
  0
  Den Haag
  Haha, je kunt niets verkeerd doen hoor. En er is niets doms aan dat je niet precies weet hoe en wat!
  Als je je huisarts belt zal de assistente je waarschijnlijk feliciteren en aanraden een verloskundige te bellen.
  Tenzij je huisarts ook verloskundige zorg biedt, dan kun je bij hem-haar onder controle.

  Het ziekenhuis kom je alleen terecht als je er een medische indicatie voor is (veel miskramen, zwangerschappen met complicaties, lichamelijke complicaties) en anders niet.
  Je kunt er wel gaan bevallen als je wil, maar dat is pas van veel latere zorg.
   
 8. Bloemblaadje

  Bloemblaadje Actief lid

  2 aug 2008
  134
  0
  0
  Nagelstyliste
  Noord-Brabant
  De assistente me feliciteren? Niemand mag hier weten dat ik zwanger ben! Ik ben dan misschien wel - volwassen - , pff maak me nu al zorgen over de reacties in dit katholieke dorp!

  Jeetje hoop dat mijn vriend dat huisje snél in kan! kan ik mooi daar naar een verloskundige ;)
   
 9. San79

  San79 Fanatiek lid

  10 apr 2008
  2.212
  0
  0
  Den Haag
  Als je bang bent dat de huisarts/de assistente zijn/haar mond niet kan houden zou ik als ik jou was gewoon die hele stap overslaan en van de week (of volgende week, ook nog vroeg zat) de verloskundige in de woonplaats van je vriend bellen. Tenminste, als jij daar ook gaat wonen.
   
 10. Bloemblaadje

  Bloemblaadje Actief lid

  2 aug 2008
  134
  0
  0
  Nagelstyliste
  Noord-Brabant
  Ja weet je, de assistente is een kletskous. Hele lieve vrouw hoor; maar in dit dorp... Ons kent ons.... En ik ben 18... Mensen zullen sowieso al raar op gaan kijken als mevrouw d'r mond niet kan houden.

  En mijn eigen dokter vind ik niet zo'n aardige gast. Had drie jaar geleden last van uitslag (natusan), en terwijl ik sta te praten met de dokter in de hal (voor de assistente haar balie), trok hij zo mijn broek omlaag om de uitslag te bekijken..... Het mag dan misschien een goede dokter zijn; ik vind 'm niet zo....

  Maar ik wil gewoon zekerheid en met die lichte strepen kan ik niet zoveel... Mijn gevoel bedonderd me dan steeds omdat ik échte zekerheid wil hebben. (dat klinkt wel logisch toch?) Mijn ongesteldheid blijft wel uit, ik was redelijk regelmatig vond ik, maar toch. Die onzekerheid is killing me.

  Denk dat de zwangere dames hier dat wel kunnen beamen, toch? Dat je graag zekerheid wil?
  Word verloskundige eigenlijk vergoed?
   
 11. San79

  San79 Fanatiek lid

  10 apr 2008
  2.212
  0
  0
  Den Haag
  Woei, na zo´n verhaal zou ik helemaaaal zeggen: skippen die huisarts en assistente!
  Ik weet niet waar je woont, maar je kunt altijd nog bij de GGD of een JIP in een andere woonplaats een test laten doen als je echt graag die bevestiging van een professional wilt. FIOM is ook een optie.

  Verloskundige zorg wordt volledig vergoedt door je basisverzekering, dus die kun je altijd bellen. FIOM-JIP-GGD wordt ook vergoed.

  Het kan slim zijn om voor 2009 een goede aanvullende verzekering te nemen zodat je ook je eigen bijdrage in je kraamzorg niet hoeft te betalen en evt. een ziekenhuisbevalling vergoed krijgt. Ik neem tenminste even voor het gemak aan dat je het financieel wat lastig gaat krijgen ;)
   
 12. Bloemblaadje

  Bloemblaadje Actief lid

  2 aug 2008
  134
  0
  0
  Nagelstyliste
  Noord-Brabant
  Dat was ik ook al van plan ja; overstappen van verzekering. Ben nu verzekerd met een jongerenverzekering. Ontzettend bedankt voor je antwoorden! :D
   

Deel Deze Pagina