Ziekte van Crohn

Discussie in 'Gezondheid' gestart door LovePoes, 9 apr 2020.

 1. LovePoes

  LovePoes Actief lid

  9 apr 2020
  105
  5
  18
  Vrouw
  Hoi allemaal,
  Ik heb de ziekte van crohn, nou had ik dat vast al tijdens de zwangerschappen van mijn dochters. Maar dit weet ik niet. Dit is januari 2019 pas bekend geworden.
  Nou ben ik benieuwd hoe het zit om eventueel zwanger te worden met de ziekte van crohn. En medicatie.

  En ik heb van mijn MDL verpleegkundige toen begrepen dat de anticonceptie pil, bij mij minder betrouwbaar is ivm dat mijn dunne darm ook ontstoken is, en de pil hier word opgenomen????? Maar ik kan hier op internet niks over vinden en vind alleen dingen met onbetrouwbaar bij diarree enzo.
  Wie weet niet meer over?

  Lieve LovePoes
   
 2. LovePoes

  LovePoes Actief lid

  9 apr 2020
  105
  5
  18
  Vrouw
  Up
   
 3. Loesje1988

  Loesje1988 Bekend lid

  24 nov 2019
  758
  937
  93
  Vrouw
  Ik heb het zelf niet, maar mijn zusje heeft wel crohn, sinds een jaartje en zij slikt nog steeds gewoon de pil en heeft een vaste relatie ,maar zij heeft mij nog steeds geen tante gemaakt.:roflmao:
  Ik weet dat zij lid is van een FB pagina waar ze veel aan heeft. En met haar vragen kan ze daar altijd goed terecht. Als je wilt kan ik weleens vragen aan haar hoe die pagina heet. Een andere zus van mij heeft colitis en zij slikte ook gewoon de pil .
   
 4. LovePoes

  LovePoes Actief lid

  9 apr 2020
  105
  5
  18
  Vrouw
  Ja dat wil ik wel weten, die Facebook pagina!
  Misschien ken ik hem al hoor..
  Ik slik ook gewoon de pil, en ben ook nog nooit zwanger geworden, maar ben wel benieuwd hoe en waarom dit gezegd word door mijn verpleegkundige.
   
 5. Loesje1988

  Loesje1988 Bekend lid

  24 nov 2019
  758
  937
  93
  Vrouw
  Misschien ligt het eraan of je een opleving hebt of dat je het gewoon onder controle hebt.
  Het verloop is voor iedereen ook anders.
  Mn zusje had haar Crohn al snel onder controle maar mn zus met Colitis,ook al zitten de ontstekingen op andere plekken, heeft het helaas na 10 jaar nog steeds niet onder controle, enige optie voor haar is een stoma, wat ze niet wilt, dus zij slikt 11 pillen op een dag en kan niet eens een dagje weg zonder handdoeken ect in dr onderbroek te dragen.
   
 6. LovePoes

  LovePoes Actief lid

  9 apr 2020
  105
  5
  18
  Vrouw
  Ik heb het qua ontlasting wel redelijk onder controle, ik heb alleen veel buikpijn. Ik hoor de 21ste deze maand of ik op infuus of injecties medicatie over moet.
   
 7. Amoxiclav

  Amoxiclav Fanatiek lid

  8 mrt 2017
  1.531
  1.575
  113
  Verpleegkundige
  Ik heb sinds 2014 de diagnose van Crohn. Bij mij zit de ontsteking vooral in mijn dikke darm. Ik prik mezelf om de 2 weken humira (ik ben wel van België dus behandeling zal wss anders zijn) ook nu tijdens de zwangerschap. Anticonceptie heb ik altijd de pil genomen en die heeft keurig gewerkt. Ook vrij vlot zwanger geworden telkens. Eerste zwangerschap was ik lichamelijk erg goed, HCG hormoon kan erg gunstig werken op chronische darmontstekingen ;) helaas deze zwangerschap gestegen calprotectine met opstoot als gevolg, ook wat op de sukkel met mijn darmen dus wijt ik volledig aan de zwangerschap (is nu wel andere geslacht dus kan hieraan ook liggen)..
   
 8. LovePoes

  LovePoes Actief lid

  9 apr 2020
  105
  5
  18
  Vrouw
  Ah oké. Mijn kapper heeft ook crohn, hele heftige die had ook baat bij een zwangerschap. Ik heb geen idee toen ik beide zwangerschappen had, had ik de diagnose nog niet maar ik ben ook nooit zwanger geworden door de pil
   
  Amoxiclav vindt dit leuk.
 9. Amoxiclav

  Amoxiclav Fanatiek lid

  8 mrt 2017
  1.531
  1.575
  113
  Verpleegkundige
  Mijn gastro entereloog heeft me ooit gezegd dat sommige vrouwen tijdens een zwangerschap Crohn kunnen ontwikkelen. Vaak begint het dna met vage klachten maar na een tijdje valt alles wat samen hé.

  Bij mij was het al jaren aan de gang. Jaren gesukkelt met maagproblemen en ontstekingen, allemaal vage klachten ook. En plots kreeg ik een opstoot en ik wist zelf gewoon wat het was (ben verpleegkundige en Crohn zit helaas in mijn familie dus ver moest ik niet zoeken).

  Ben je nu goed? Ale bedoel met je huidige behandeling? :)
   
 10. LovePoes

  LovePoes Actief lid

  9 apr 2020
  105
  5
  18
  Vrouw
  Nou na mijn jongste dochter zat ik zo'n 1.5 jaar aan diaree, op gegeven moment ook slijm en bloed. Kwam toen door verhuizing bij andere huisarts en toen eindelijk verdere onderzoek.
  Ik gebruik nu Thiosix en Entocort met regelmatig stootkuur prednisolon. Maar ik hoor de 21ste of ik over moet op infuus of injecties.
  Ontlasting gaat redelijk, maar ik heb vaak buikpijn. Dus dat is afwachten. Ontsteking waarde waren vorige keer wat verhoogt dus afwachten wat het nu doet... ik ben verzorgende IG'er. Hihi
   
 11. Amoxiclav

  Amoxiclav Fanatiek lid

  8 mrt 2017
  1.531
  1.575
  113
  Verpleegkundige
  Ja dat buikpijn heb ik nu ook wel soms :( vaak wel lastig.. moest even de medicatie opzoeken maar komt min of meer overeen met hetgene wat ik kreeg in het begin. Nu heb prik ik mezelf om de 2 weken, moet het nog doen trouwens vandaag :roflmao: goed dat ik eraan herinnert word haha. Sowieso zal je wel opmerken dat je vatbaarder bent voor verkoudheden en zo.. je immuniteit word volledig naar beneden gehaald met de medicatie.. gelukkig is he tegen probleem tijdens de zwangerschap. Mijn arts is telkens enthousiast dus ik vertrouw hem wel haha
   
 12. LovePoes

  LovePoes Actief lid

  9 apr 2020
  105
  5
  18
  Vrouw
  Ik heb eind jaar 2019 de diagnose gekregen.
  Ik ben idd vatbaarder, heb paar maand geleden ook longontsteking gehad.
  Ik moet afwachten wa t word met medicatie.
   
 13. LovePoes

  LovePoes Actief lid

  9 apr 2020
  105
  5
  18
  Vrouw
  Heb nu wel wat stress, dus dan sowisso last met buikpijn, hoorbare rommelde darmen en diarree.
   
 14. MayD

  MayD VIP lid

  7 jan 2011
  7.933
  467
  83
  Vrouw
  Ik heb diverticulitis in de dikke darm en darmkanker (gehad). Ik kreeg het advies om ketogeen te gaan eten (van de mld en de oncoloog).

  Al een jaar compleet klachtenvrij geweest zonder medicatie. Helaas door de coronastress vorige week een terugval gehad. Nu net weer positief getest en mijn darmen doen echt enorm zeer nu ze plaats aan het maken zijn.

  Hopelijk trekt dit na een tijdje weer weg.

  Ik eet nog steeds ketogeen of koolhydraatarm, ookal ben ik zwanger. Ik eet heel gezond en voel me top op deze voedingsstijl.
   
  spannendetijden vindt dit leuk.
 15. LovePoes

  LovePoes Actief lid

  9 apr 2020
  105
  5
  18
  Vrouw
  Wat is ketogeen?
   
 16. MayD

  MayD VIP lid

  7 jan 2011
  7.933
  467
  83
  Vrouw
  weinig tot geen koolhydraten, veel goede vetten en groente. Kijk maar eens op www.dietdoctor.com
   

Deel Deze Pagina