Hoi allemaal, Sinds een kleine week weet ik dat ik zwanger ben. Ik ben nu als het goed is precies 5 weken! Mijn man komt uit een land waar veel vis wordt gegeten en ik ben er dol op, dus we eten het vaak (2 keer per week meestal, soms meer) en toevallig afgelopen weken ontzettend veel. Ik dacht dat het niet erg was, want ik las dat zolang het goed doorbakken zalm is of sardientjes bijvoorbeeld het geen probleem is en zelfs goed. Dus ik at vrolijk door. Maar nu wees een vriendin mij op gifstoffen in vis en dat je eigenlijk maar 1 hooguit 2 porties per week mag. Ik maak me hier nu wel zorgen over. Kan het een probleem zijn dat ik zoveel heb gegeten? En kan ik 2 keer per week vis blijven eten of is dat geen goed idee?
Ik kan zo snel geen maximum vinden bij het Voedingscentrum, wel het advies om geen roofvis te eten. Toen ik zwanger was, mocht je 2 porties roofvis (bv tonijn) per week, misschien dacht je vriendin daaraan? Twee keer per week vis is sowieso een goed idee, het advies is minimaal 1x vis per week - en ik kan nergens vinden dat bv dagelijks vis niet goed zou zijn.
Dank je wel voor je reactie! Dat klinkt geruststellend. Roofvis heb ik gelukkig op gelet, eten we sowieso niet vaak.
Ik heb de app: zwangerhap van het voedingscentrum op mijn telefoon staan: erg handig. Je kunt zoeken op voeding en dan staat het advies erachter. ik hanteer wat zij erover zeggen. Vorige zwangerschap at ik wel tonijn btw (Dat mocht toen gewoon), maar nu staan daar een rood kruis door.