jouw lekkerste doordeweekse recept?

Discussion in 'De lounge' started by Rosao, Dec 6, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rosao

    Rosao VIP lid

    Nov 3, 2007
    12,893
    1,390
    113
    Hi,

    Ik ben een beetje in een vast saai stramien beland met het avond eten. Tijd voor iets nieuws :) Daarom ben ik benieuwd wat jou lekkerste gewone doordeweekse recept is!!!

    Ben benieuwd :)

    Groetjes
     
  2. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    neem een bakplaat, leg in het midden iets grotere stukken rauwe kipfilet met een plakje rauwe ham erom, leg daaromheen krieltjes, schijfjes tomaat en courgette daar over flink knoflook, olie en italiaanse kruiden, half uurtje in de oven op 200 graden en smullen maar :)
     
  3. Daan78

    Daan78 VIP lid

    Jun 25, 2008
    8,202
    1
    0
    Apeldoorn
    Dat is echt een heerlijk gerecht. Ik maak het vaak met wat ik nog in mijn koelkast heb liggen. En je kan er echt alles ingooien.
     
  4. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    Apr 14, 2006
    13,689
    0
    0
    Den Haag
    Ohw dat klinkt heerlijk en vooral makkelijk zeg!! Dit ga ik zeker onthouden voor op dagen dat ik moet werken
     
  5. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,162
    8,145
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Koopgrote gekookte garnalen. Gooi gepelde tomaten in een pan samen met ui, gehakte peterselie, feta, cayennepeper en knoflook, laat dit even 5 min sudderen, dan de garnalen erbij, 15 min laten sudderen, dan in ovenschaal, feta erover, en nog 15 min in de oven.
     
  6. vlavlip83

    vlavlip83 Bekend lid

    Jul 31, 2010
    795
    13
    18
    Gouda
    speklappen in stukjes snijden, roerbakken met tauge, prei en wat voor groente je ook lekker vind, samen met woksausje en roerbakmie.
    zo makkelijk en zoooooooooooooooo lekker
     
  7. Essenhout

    Essenhout Niet meer actief

    bloemkoolschotel! heerlijk!
    bloemkool 5 min voorkoken, gehakt rul bakken, bloemkool heel even meebakken bij het gehakt.
    laagje aardappelschijfjes in een ovenschaal, gehakt/bloemkool erop. laagje aardappelschijfjes erover heen, daarover heen de saus. 3kwartier in de over en smullen maar!

    of jachtpannetje! :D
     
  8. maartje84

    maartje84 VIP lid

    Oct 8, 2008
    12,811
    4,453
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    #8 maartje84, Dec 6, 2010
    Last edited: Dec 6, 2010
    Wat een leuk topic!!

    Spruitjes ovenschotel (OOK VOOR SPRUITJES-HATERS!!! :))

    1. Bak (vegatarisch of) echt gehakt met wat boter, knoflook en ui.
    2. Maak aardappelpuree (vers van verse aardappelen, met wat mayo, groffe mosterd, bieslook zout, peper en met knoflook gefruite uitjes)
    3. Kook ondertussen de spuitjes een kleine 10 minuten.
    4. Gooi de spruitjes bij het gehakt en gooi er wat feta-kaas bij.

    Vet de ovenschaal in. Gooi er het mengsel van gehakt en spruitjes in. Kluts 1 of 2 eieren en gooi dat over de spruitjes/gehakt zodat het mooi stevig in de oven word, dek het af met de aardappelpuree. en doe daar een flinke laag kaas overheen. Doe het een 20 minuten in de oven.... ZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO lekker!! :D
     
  9. HabibiAna

    HabibiAna Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    2,635
    0
    0
    Welke saus?
     
  10. Essenhout

    Essenhout Niet meer actief

    De saus die in het pakje bloemkoolschotel zit die je moet kopen van de knor? of maggi? Een soort van mix zeg maar, sorry. :p
    Ohja, die moet je wel aanmaken met een ei. ;)
     
  11. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,272
    6,801
    113
    Pasta met tonijn:

    Pasta koken
    Tonijn uit blik (water) met crème fraîche mengen. Peper/zou naar smaak toevoegen.

    Na het koken van de pasta de tonijn erdoor roeren.

    Lekker met een salade met tomaat en komkommer( olijfolie, peper zout )

    Je kunt er ook nog wel iets anders doorheen doen. Courgette bijvoorbeeld. Even bakken en dan met de tonijn erdoor.
     
  12. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,272
    6,801
    113
    Aardappelschotel:

    Aardappelschijfjes
    Courgette
    paprika
    champignons
    ui
    Boursin
    ontbijtspek

    Alle groente bakken en op smaak brengen met peper zout,

    Schijfjes erbij en even meebakken. Dan bakje boursin erbij. Goed doorheen scheppen en daarna in een ovenschaal. Doe het ontbijtspek over de schotel heen.

    Ongeveer 30 minuten bij 180 graden.


    Ik vind deze ideaal omdat ik dan gelijk de hele keuken weer schoon kan maken. Na het eten is er dus alleen de oven nog om even een doekje doorheen te halen. ( even de afwasmachine vullen natuurlijk)
     
  13. maartje84

    maartje84 VIP lid

    Oct 8, 2008
    12,811
    4,453
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Ik krijg honger van dit topic :D
     
  14. HabibiAna

    HabibiAna Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    2,635
    0
    0
    Oh ok, ik d8 een zelfgemaakte saus;)
     
  15. Migga

    Migga Fanatiek lid

    Oct 12, 2006
    1,005
    4
    38
    Volgens mij zou een zelfgemaakte saus heel makkelijk moeten zijn, met bijvoorbeeld room en kruiden.
    Ik hou helemaal niet van zakjes en pakjes. Maak het liefste alles "vers".

    Iets wat ik zelf heerlijk vind en wat supersnel klaar is, is het volgende:

    1 courgette
    1 bakje champignons
    1 bakje spekblokjes
    1 bakje roomkaas (bijv. philadelphia light, st. Moret, etc)
    theelepel tijm (vers of gedroogd)
    200 gr pasta

    De pasta koken.
    Courgette in blokjes snijden, champignons in plakjes.
    Spekblokjes uitbakken en daar de groenten en de tijm bij doen. Roerbakken totdat alles lekker zacht is. Het bakje roomkaas erbij doen en roeren totdat er een saus ontstaat. De saus kan wat dunner gemaakt worden met koffiemelk.
    Serveren met de pasta. NJAMMIE!!!!!!!!!
     
  16. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    Jul 18, 2010
    5,422
    1
    0
    Mmm dat eerste recept wat hier is genoemd ga ik zeker een keer maken!

    Ik ben zelf onwijs fan van knoflookmihoen.
    Pakje mix voor mihoen speciaal van Conimex, verder wat wokolie, gehakt, lenteui, knoflook uiteraard en limoensap.
    Gehakt wokken met een deel van het zakje, dan knoflook en lenteui erbij, ondertussen mihoen koken, de rest van de mix erbij. Mihoen afgieten, mihoen erbij en opscheppen maar.
    Voor het zuurtje een beetje limoensap er over heen druppelen en de finishing touch zijn wat achtergehouden lenteuitjes in stukjes gesneden.

    Echt mijn favoriet en ik zit hier nu heel hard te balen dat we het vanavond niet gaan eten :D
     
  17. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    Aug 17, 2008
    4,239
    9
    38
    Tagliatelle

    kipfilet in stukjes snijden en een uitje snipperen. kipfilet braden, uitje erbij en spekjes (gerookt spek). Pakje spinazie á la créme erbij en een kuipje boursin kaas. Geraspte kaas erover strooien. Lekker met Tagliatelle.

    Gezond, goedkoop en snel klaar!
     
  18. Mamatrees

    Mamatrees Bekend lid

    Nov 30, 2010
    603
    0
    0
    spruitjes beetje koken met een bouillonblokje(5 min)
    Daarna roerbakken met tauge en kerriepoeder erbij doen.
    Dit maakt de spruitjes "lekkerder"..
    Daar aardappels of rijst wat je zelf wilt met vlees naar keuze.
    Ook bak ik weleens kip mee..

    Ook lekker:
    Wrap met wokje van
    Kipfilet.
    wokgroenten naar keuze.
    Sausje erbij(kan van alles zijn).

    Wrap insmeren met roomkaas en daarna sla erop,prutje erin en smullen maar..
    Dit doe ik meestal als koelkastopmaakdag.
     
  19. Rica

    Rica VIP lid

    May 16, 2008
    7,521
    105
    63
    Female
    Mama en meer
    Boven de ijssel
    kipfilet in een overschaal, daarin doe je 2a3 pakjes slagroom (ongeklopt) met een pak franse uiensoep! even de saus doorroeren en dan 30 tot 40 min in de oven..hmmmm
     
  20. maartjev

    maartjev Fanatiek lid

    Mar 9, 2009
    1,534
    0
    0
    pasta koken (bijv. macaroni, tagliatelle etc..)
    Saus maken: spinazie, pakje boursin, peper en zout, lente uitje
    zalmfilet bakken
    pijnboompitjes roosteren

    saus over de pasta doen, pijnboompitjes erover strooien, stukje zalm erop, klaaaarrr...
     

Share This Page