Ik wil graag vanavond kunefe maken maar de recepten die ik vind op internet staat mozzarellakaas.. maar dat is het volgens mij niet want dat bestaat niet in turkije.. Dus welke turkse kaas moet ik gebruiken? En hoe kun je het verder het beste maken? Gewoon eerst een laag kadayif in een tepsi en dan de kaas erop en dan nog een laag kadayif? En hoeveel boter moet eroverheen?
Volgens mij gewoon zoutloze beyaz peynir... Ik denk dat het het makkelijkst is, als je even naar een Türk bakkal/market gaat en daar vraagt welke je moet hebben voor Künefe? Ik vond net op een site: "özel künefe peyniri (veya tamamen tuzsuz beyaz peynir)" Lijkt er dus op dat er kaas is, speciaal voor künefe... Of gewoon volle zoutloze witte kaas dus.
Ik heb het een keer gemaakt. En heb het een keer bij famillie gegeten. Het was echt heerlijk. Maar wel gewoon gemaakt met mozarellakaas. Ik ben vergeten hoeveel boter maar volgens mij ligt dat toch ook aan de hoeveelheid kadayif die je gaat gebruiken. Ik had veel bezoek en volgens mij iets van een half kilo ofzo
Ik ga hier wel kijken of ze die kadayif peynir hebben.. wij hebben hier alleen een super kleine turkse winkel dus die hebben niet zoveel.. maar anders wordt het mozzarella is ook zoutloze kaas..