Zijn er op dit forum mensen die goed Mexicaans kunnen koken???

Discussie in 'De lounge' gestart door Annet73, 8 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mommy to be

    mommy to be Bekend lid

    4 dec 2006
    549
    0
    0
    ik heb het boek ff opgezocht het heet de mexicaanse keuken geschreven door jane Milton isbn nummer905920002-0

    ik denk dat ik van het weekend ook maar weer eens een gerechtje eruit ga maken.
     
  2. Annet73

    Annet73 Actief lid

    18 jan 2006
    294
    0
    16

    Wauw! Wat super van je dat je zoveel moeite doet!
    Klinkt erg lekker trouwens!

    Hoe kom je aan deze recepten? Je schreef eerder dat je een aantal gerechten in Amerika hebt leren maken?? Zijn het Zuid-Amerikaanse recepten??

    Deze ga ik opslaan. Maar ben erg benieuwd naar wat je nog meer hebt.

    Hartstikke bedankt!!!!!
     
  3. Annet73

    Annet73 Actief lid

    18 jan 2006
    294
    0
    16

    Heb even op bol.com gekeken maar daar hebben ze jammergenoeg alleen een 2e hands exemplaar:(
     
  4. Annet73

    Annet73 Actief lid

    18 jan 2006
    294
    0
    16
    Ik ben heel benieuwd of het lukt met het vertalen van de andere recepten!
    Zondag wil ik de zwartebonensoep gaan maken! Ben zo benieuwd!!!!
     
  5. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.115
    1.800
    113
    Kraamverzorgende
    @Annet; Ik ben er nog mee bezig hoor ;) Ik zal proberen ze morgen allemaal af te hebben en dan zal ik ze even sturen!
    Laat je me wel weten wat je ervan vond?
     
  6. Annet73

    Annet73 Actief lid

    18 jan 2006
    294
    0
    16
    Ik vind het echt TOP van je dat je dit doet!
    Uiteraard hoor je van mij wat ik heb gemaakt en hoe ik het vond.
    Zondag of anders maandag staat de zwarte bonensoep op het menu. Ben nu het boodschappenlijstje tot halverwege komende week aan het maken...
    Maar...ik wacht ook nog even de andere recepten af...Want daar wil ik vast ook gelijk wat van gaan maken:)

    Nogmaals dank!
     
  7. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.115
    1.800
    113
    Kraamverzorgende
    Pittige rijst
    Ingredienten;
    1 maiskolf (mais eraf geschaafd)
    3 el olijfolie
    6 sjalotten fijn gesneden
    1 stengel bleekselderij fijn gesneden
    3 teentjes knoflook, geraspt
    2 groene paprika’s gesneden
    2 pepertjes (sterkte smaak zelf te bepalen- hier gebruiken we gewoon rode peper maar als die te sterk zijn is groene peper ook goed) gesneden
    200 gram rijst (witte of Surinaamse rijst)
    2 el gemalen komijn
    350 ml kippenbouillon
    2 el fijn gesneden koriander
    zout & peper

    Doe de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de sjalotten, bleekselderij en knoflook. Voeg de mais, paprika en peper toe en kook zo’n 5 minuten. Voeg de rijst en komijn toe en bak voor ongeveer 2 minuutjes mee. Voeg de bouillon toe en de helft van de koriander en zet het vuur lager. Doe een deksel op de pan en laat het pruttelen voor ongeveer 15 minuten of tot het vocht bijna volledig is opgenomen door de rijst. Haal de pan van het vuur en roer de overige koriander door de rijst. Laat de rijst nog 5 minuten rusten met de deksel op de pan voor het serveren.
     
  8. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    @Elena; geweldig!
    Ook mij maak je hier erg bij mee:)

    Ik kijk heel erg uit naar je recepten met quesadillas, fajitas en tortilla's!

    Dinsdag heb ik een 'kokkerel-avondje' met twee vriendinnen, dus wie weet kunnen we dan wat van jou recepten proberen!

    Dat zou te gek zijn!

    Ook namens mij bedankt!
     
  9. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.115
    1.800
    113
    Kraamverzorgende
    Guacamole met tortillachips uit de oven

    Ingredienten;
    1 limoen
    500 gr avacado’s
    3 el fijngehakte rode ui
    2 el fijngehakte koriander
    1 jalapenopeper, fijngehakt
    zout
    tortillachips of nachochips

    Doe het sap van de limoen in een kom. Doe het vruchtvlees van de avacado’s bij de limoensap (mag gewoon in grove stukken). Voeg de ui, koriander en peper toe. Prak met een vork (mogen gewoon nog klontjes inzitten) Breng op smaak met zout. Leg de chips op een bakplaat en verwarm 5 minuten op 100 graden. Serveer met de guacamole.
    Let op! De guacamole het liefst a la minute maken, kan maximaal 4 uur worden bewaard in de koelkast mits goed afgedekt.
     
  10. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Krijg trek!
     
  11. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.115
    1.800
    113
    Kraamverzorgende
    Quesadilla’s

    Ingredienten;
    170 gr jong belegen kaas
    4 bloemtortilla’s (kan kant en klaar of zoals ik zelf gebruik maken naar het recept van de AH)
    2 el geroosterde pepertjes (zelf roosteren!)
    Salsa
    Zure room
    100 gr vulling naar keus, zelf vind ik lekker; fijngehakte gekookte kip,gekookte kidneybonen en krabvlees. Maar je kan ook garnaaltjes, gehakt of groenten gebruiken.

    Verdeel de kaas gelijkmatig over 2 tortilla’s, zorg dat ze tot de randjes toe zijn bedekt. Leg de vulling naar keus over de kaas. Doe hetzelfde met de geroosterde pepertjes. Bedek met de overige 2 tortilla’s. Zorg dat ze helemaal gelijk op elkaar liggen.
    Je kan de quasadilla’s zo’n 4 minuten per kant grillen op de grill of in de grillpan, even bakken in een koekenpan met alleen een ingevette bodem (olijfolie met een kwastje over de boden halen is genoeg!), of even opwarmen in de oven tot de kaas smelt.
     
  12. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.115
    1.800
    113
    Kraamverzorgende
    Kip fajitas

    Ingredienten;
    3 kipfilets
    2 rode paprika’s in reepjes van 2 a 3 cm
    8 tortilla’s
    guacamole
    sour cream
    salsa
    ijsbergsla

    Voor de marinade;
    3 el olijfolie + extra om te besprenkelen
    3 el ahornsiroop OF honing
    1 el rode wijn azijn
    2 knoflook teentjes geplet
    2 el gedroogde oregano
    1 el paprikapoeder
    zout en peper

    Serveren met gebakken bruine bonen

    Maak de marinade door alle ingredienten voor de marinade te mengen in een kom. Snijd de kip in reepjes en doe in de marinade. Zorg dat alle kip door de marinade is gegaan. Dek af en laat 3 uur in de koelkast staan. Draai regelmatig om.
    Grill de kipreepjes ongeveer 4 minuten per kant of tot deze gaar zijn. Rooster de paprika’s op de grill – alleen de schil kant. Doe de kip, paprika, guacamole, sour cream, salsa en sla in een warme tortilla. Eet smakelijk!
     
  13. Annet73

    Annet73 Actief lid

    18 jan 2006
    294
    0
    16
    1000X Dank!:D:):D:)
     
  14. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.115
    1.800
    113
    Kraamverzorgende
    Ik heb een ienieminie typefoutje gemaakt zie ik ;) Voor de Fajitas heb je 4 kipfilets nodig in plaats van 3...
     
  15. Annet73

    Annet73 Actief lid

    18 jan 2006
    294
    0
    16
    Ik heb vandaag de zwarte bonensoep gemaakt.
    Was erg lekker!

    Ben alleen wel benieuwd wat voor tomatensaus jij gebruikt??
     
  16. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.115
    1.800
    113
    Kraamverzorgende
    Ik gebruik de Sugo Picanto van de AH. Is eigenlijk een pastasaus maar werkt voor de soep ook prima ;)
     

Deel Deze Pagina