ik heb het boek ff opgezocht het heet de mexicaanse keuken geschreven door jane Milton isbn nummer905920002-0 ik denk dat ik van het weekend ook maar weer eens een gerechtje eruit ga maken.
Wauw! Wat super van je dat je zoveel moeite doet! Klinkt erg lekker trouwens! Hoe kom je aan deze recepten? Je schreef eerder dat je een aantal gerechten in Amerika hebt leren maken?? Zijn het Zuid-Amerikaanse recepten?? Deze ga ik opslaan. Maar ben erg benieuwd naar wat je nog meer hebt. Hartstikke bedankt!!!!!
Ik ben heel benieuwd of het lukt met het vertalen van de andere recepten! Zondag wil ik de zwartebonensoep gaan maken! Ben zo benieuwd!!!!
@Annet; Ik ben er nog mee bezig hoor Ik zal proberen ze morgen allemaal af te hebben en dan zal ik ze even sturen! Laat je me wel weten wat je ervan vond?
Ik vind het echt TOP van je dat je dit doet! Uiteraard hoor je van mij wat ik heb gemaakt en hoe ik het vond. Zondag of anders maandag staat de zwarte bonensoep op het menu. Ben nu het boodschappenlijstje tot halverwege komende week aan het maken... Maar...ik wacht ook nog even de andere recepten af...Want daar wil ik vast ook gelijk wat van gaan maken Nogmaals dank!
Pittige rijst Ingredienten; 1 maiskolf (mais eraf geschaafd) 3 el olijfolie 6 sjalotten fijn gesneden 1 stengel bleekselderij fijn gesneden 3 teentjes knoflook, geraspt 2 groene paprikas gesneden 2 pepertjes (sterkte smaak zelf te bepalen- hier gebruiken we gewoon rode peper maar als die te sterk zijn is groene peper ook goed) gesneden 200 gram rijst (witte of Surinaamse rijst) 2 el gemalen komijn 350 ml kippenbouillon 2 el fijn gesneden koriander zout & peper Doe de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de sjalotten, bleekselderij en knoflook. Voeg de mais, paprika en peper toe en kook zon 5 minuten. Voeg de rijst en komijn toe en bak voor ongeveer 2 minuutjes mee. Voeg de bouillon toe en de helft van de koriander en zet het vuur lager. Doe een deksel op de pan en laat het pruttelen voor ongeveer 15 minuten of tot het vocht bijna volledig is opgenomen door de rijst. Haal de pan van het vuur en roer de overige koriander door de rijst. Laat de rijst nog 5 minuten rusten met de deksel op de pan voor het serveren.
@Elena; geweldig! Ook mij maak je hier erg bij mee Ik kijk heel erg uit naar je recepten met quesadillas, fajitas en tortilla's! Dinsdag heb ik een 'kokkerel-avondje' met twee vriendinnen, dus wie weet kunnen we dan wat van jou recepten proberen! Dat zou te gek zijn! Ook namens mij bedankt!
Guacamole met tortillachips uit de oven Ingredienten; 1 limoen 500 gr avacados 3 el fijngehakte rode ui 2 el fijngehakte koriander 1 jalapenopeper, fijngehakt zout tortillachips of nachochips Doe het sap van de limoen in een kom. Doe het vruchtvlees van de avacados bij de limoensap (mag gewoon in grove stukken). Voeg de ui, koriander en peper toe. Prak met een vork (mogen gewoon nog klontjes inzitten) Breng op smaak met zout. Leg de chips op een bakplaat en verwarm 5 minuten op 100 graden. Serveer met de guacamole. Let op! De guacamole het liefst a la minute maken, kan maximaal 4 uur worden bewaard in de koelkast mits goed afgedekt.
Quesadillas Ingredienten; 170 gr jong belegen kaas 4 bloemtortillas (kan kant en klaar of zoals ik zelf gebruik maken naar het recept van de AH) 2 el geroosterde pepertjes (zelf roosteren!) Salsa Zure room 100 gr vulling naar keus, zelf vind ik lekker; fijngehakte gekookte kip,gekookte kidneybonen en krabvlees. Maar je kan ook garnaaltjes, gehakt of groenten gebruiken. Verdeel de kaas gelijkmatig over 2 tortillas, zorg dat ze tot de randjes toe zijn bedekt. Leg de vulling naar keus over de kaas. Doe hetzelfde met de geroosterde pepertjes. Bedek met de overige 2 tortillas. Zorg dat ze helemaal gelijk op elkaar liggen. Je kan de quasadillas zon 4 minuten per kant grillen op de grill of in de grillpan, even bakken in een koekenpan met alleen een ingevette bodem (olijfolie met een kwastje over de boden halen is genoeg!), of even opwarmen in de oven tot de kaas smelt.
Kip fajitas Ingredienten; 3 kipfilets 2 rode paprikas in reepjes van 2 a 3 cm 8 tortillas guacamole sour cream salsa ijsbergsla Voor de marinade; 3 el olijfolie + extra om te besprenkelen 3 el ahornsiroop OF honing 1 el rode wijn azijn 2 knoflook teentjes geplet 2 el gedroogde oregano 1 el paprikapoeder zout en peper Serveren met gebakken bruine bonen Maak de marinade door alle ingredienten voor de marinade te mengen in een kom. Snijd de kip in reepjes en doe in de marinade. Zorg dat alle kip door de marinade is gegaan. Dek af en laat 3 uur in de koelkast staan. Draai regelmatig om. Grill de kipreepjes ongeveer 4 minuten per kant of tot deze gaar zijn. Rooster de paprikas op de grill alleen de schil kant. Doe de kip, paprika, guacamole, sour cream, salsa en sla in een warme tortilla. Eet smakelijk!
Ik heb een ienieminie typefoutje gemaakt zie ik Voor de Fajitas heb je 4 kipfilets nodig in plaats van 3...
Ik heb vandaag de zwarte bonensoep gemaakt. Was erg lekker! Ben alleen wel benieuwd wat voor tomatensaus jij gebruikt??