gaat totaal niet over zwangerschap haha maar ik dacht stel hem hier ook gewoon! Ik wil graag witlof met ham en kaas uit de oven maken mijn ex-schoonmoeder maakte die altijd en dat vond ik zo lekker maar weet niet hoe het moet die had ook nooit hele witlof maar gewoon stukjes enzo iemand een lekker recept?
ge kookt uwen witloof (wel goed wassen en het "gatje") eraf doen & ge laat dat een paar uur uitdruppelen (anders wordt de saus kei waterig) ge maakt kaassaus (ik gok dat ge wel weet hoe da moet ) ge doet rond u witloof u hesp (ge kunt die witloof eerst wa vaneen snijden) & ge legt dees in een ovenschotel ge giet u kaassaus erover & strooit vanboven nog wat geraspte kaas.. dit alles +/- 25min op 200° in de oven
Witlof schoonmaken en koken in een pan met een laag water. Oven voorverwarmen. Ovenschotel pakken, witlof in ham wikkelen en in de schotel leggen. Riante hoeveelheid kaas eroverheen. In de oven zetten en wachten tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!
ik braad de witlofstronkjes rondom bruin in een hapjespan en dan laat ik ze een tijdje sudderen in een laagje water. uuitlekken en daarna omwikkelen met ham en kaas en hup in de oven. heerlijk!
Ik kook de witlof (stronkje eruit snijden hoeft tegenwoordig niet meer omdat witlof zo gekweekt wordt dat het 'bittere' eruit is) met een bouillonblokje in een pan. Daarna laat ik de witlof uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek. Ik verwarm de oven voor... Pak alvast de ovenschotel, het paneermeel, de ham en de kaas. Vervolgens wikkel ik de uitgelekte witlof in een plakje ham (oké, in twee plakjes ham - maar wij houden van ham!). En daarna strooi ik er geraspte kaas overheen. Even afhankelijk of ik zelf eerst moet raspen of niet, en daarna wat paneermeel zodat er een krokant(er) korstje op komt. De oven zet ik op 180 graden en ik kijk om het kwartier of ik het al voldoende vind. Ongeveer na 25 minuten zal het wel klaar zijn - maar dit is uiteraard per oven verschillend.
Witlof onderkant er af, pit er uit, groene top er af. Dan even een minuut of 10 koken in een grote pan water. Witlof in ham wikkelen en in ovenschaal doen. Kaassaus maken van melk (aan de kook brengen) en papje van maizena toevoegen (maizena en melk in beker mengen). Daarna kaas er door. Kaassaus over de witlof doen. Aardappelpuree over de kaassaus, beetje paneermeel er over strooien en klein drupje vloeibare boter (of een laag kaas over de puree). 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden, daarna nog een minuut of 4-5 onder een hete grill van 250 graden.
Als ik het zo lees ben je op zoek naar een witlofschotel van gewoon gesneden witlof? Ik maak 't wel eens zo: Aardappelpuree maken en hier geraspe oude kaas door heen roeren Witlof schoonmaken, koken en goed laten uitlekken. Dan een hoge ovenschaal invetten met boter of olie. Laagje aardappelpuree, laagje geraspte jonge kaas, hamblokjes (als je vlees eet) laagje witlof, en weer een laagje aardappelpuree en zo alles herhalen tot de puree en witlof op zijn of de schaal vol is Dan twee eieren losroeren met een klein beetje melk, zout, peper en paprikapoeder. Even een paar deukjes in de bovenste laag maken, mengsel over de schaal verspreiden en in de oven op 190 graden (half uurtje ofzo) Eet smakelijk