Morgen wil ik met mijn zoon popcorn gaan maken, maar ik weet eigenlijk niet eens hoe dat moet ... Heb van die speciale mais en olie gekocht, maar welke hoeveelheden gebruik je hiervan voor 1 portie popcorn? En heeft iemand wel eens zoete popcorn gemaakt? Niet door er later suiker overheen te gooien, maar van die gekarameliseerde suiker?
Ik gooi tegenwoordig altijd zo'n zak altijd in de magnetron... Anders kun je het ook in de pan maken zo deed ik het heel vroeger (deksel er niet vergeten op te houden haha.)
Ik doe wel altijd een beetje olie in de pan, weet niet of dat nodig is hoor. Maar anders kleven die maiskorrels misschien aan de bodem vast als je de pan gaat verhitten. En doe er niet teveel in, want je hebt een enorme pan met popcorn van een 'paar' maiskorrels.
Ik doe ook een beetje olie in de pan. Dat verhitten met 1 maiskorrel. Zodra die popt gooi ik er meer bij. Als je het wil maken met suiker moet je gelijk met de olie (geloof ik) 5 lepels suiker bij gooien. Wel de pijn blijven bewegen als de suiker smelt, zo komt er een lekker suikerlaagje om de popcorn heen.
Ik deed eerst de pan goed heet laten worden, dan een scheutje olie en een klein schepje maiskorrels. Deksel op de pan en wachten maar. Zou wel een oude pan gebruiken
Een scheut olie in de pan, de bodem bedekken met maiskorrels, deksel erop. Op hoog vuur goed heet laten worden, en als de korrels poppen af en toe goed schudden. Wanneer de korrels klaar zijn met knallen gelijk van het vuur afhalen en uit de pan halen. Zout erop en smullen maar. Zoete popcorn is een heel ander verhaal en erg lastig om te maken vind ik zelf.
laagje neutrale olie, maiskorrels heb je maar weinig nodig afhankelijk van de maat pan zou ik zeggen 1 laagje mais. wanneer ze beginnen te poppen even schudden, terug zetten en van het vuur halen. de popcorn zoals in de bios zoek ik even op, moeilijk maar wanneer het lukt super lekker! Gevonden!! BEREIDING ZOETE POPCORN Als de popcorn klaar is kun je deze vanuit de pan in de schaal gieten. Vervolgens schep je een paar eetlepels poedersuiker in de hete pan met even zoveel lepels water, laten oplossen en heel licht laten caramelliseren en vervolgens doe je de popcorn terug in de pan. Hierna moet je snel alles met de pollepel door elkaar roeren, de suikerstroop wordt dan helemaal krokant en knapperig na afkoelen. BEREIDING ZOUTE POPCORN Zodra het stil is geworden in de pan, zet je de hittebron af en roer je met de pollepel een snufje zout door de popcorn, vervolgens weer iets laten opwarmen, daarna in de schaal laten afkoelen. Succes
Popcorn heb je kunnen lezen. Gecaramelseerde maak ik altijd. Popcorn uit de pan, laagje suiker tot het gesmolten is. Popcorn erdoor roeren en klaar. Nje moet goed kunnen roeren dus je pan niet te vol vullen met je popcorn. Desnoods dit gewoon herhalen. Easy.
Lekker!! nu ga ik vanmiddag popcorn maken. Dochterlief vindt het dat gepop onder de deksel altijd erg interessant!