Ik zag dat de riblappen en runderlappen in de aanbieding zijn, dus ik wil er wat van gaan halen. Dan kan ik weer iets lekkers gaan maken en stoven. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen die 2? En dan heb je ook nog sukade lappen....
Runderlappen zijn veel magerder waardoor met stoven ze er snel veel droger uitkomen dan riblappen. En bij sucade zit die dikke zeen in het midden wat veel smaak geeft maar wat niet te eten is naderhand voor echt stoven en sudderen zou ik voor riblappen of sucade gaan tenzij je echt mager wilt koken dan zijn de runderlappen een betere keuze
Aaaaah nu snap ik dus waarom m'n stoofvlees vaak gortdroog is. Het zijn meestal runderlappen wat ik vaak stoof.
Wat videlsje dus zegt...riblappen vind ik persoonlijk het lekkerst om draadjesvlees van te maken. bij sucade zit je met dat vet binnenin, brrr
Ik gebruik riblappen om draadjesvlees van te maken. Aan runderlappen zit amper vet, dat wordt dus droog. En het is veel taaier vlees, het valt niet mooi als zachte draadjes uit elkaar. En als je goed suddert, behoort die pees in de sukade helemaal weg te smelten, maar dat is mij nog nooit gelukt.
Ik doe altijd runderlappen, hekel aan die zeen, maar ik doe er wel gerookte spekblokjes bij, lekker mals!
Bij de runderlappen een scheutje azijn doen tijdens het stoven. Worden ze heerlijk mals van en de azijn proef je niet terug.
Klopt anders maakt t niet uit welk stuk vlees je sudderd, alles komt wr droog uit Rode wijn heeft trouwens t zelfde effect als Azijn
Ik gebruik altijd runderlappen en als je het lang genoeg op laat staan wordt het lekker zacht en valt het helemaal uit elkaar. Ik vind die vetrandjes zo vies.. blegh