Wat is het verschil tussen een runderlap of een riblap?

Discussie in 'De lounge' gestart door Djingo, 13 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Djingo

    Djingo Niet meer actief

    Ik zag dat de riblappen en runderlappen in de aanbieding zijn, dus ik wil er wat van gaan halen. Dan kan ik weer iets lekkers gaan maken en stoven. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen die 2? En dan heb je ook nog sukade lappen....
     
  2. videlsje

    videlsje Bekend lid

    21 dec 2011
    636
    0
    0
    dingetjes maken, naaien en wat frutselen
    brabant
    Runderlappen zijn veel magerder waardoor met stoven ze er snel veel droger uitkomen dan riblappen. En bij sucade zit die dikke zeen in het midden wat veel smaak geeft maar wat niet te eten is naderhand ;) voor echt stoven en sudderen zou ik voor riblappen of sucade gaan tenzij je echt mager wilt koken dan zijn de runderlappen een betere keuze
     
  3. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.016
    547
    113
    precies verwoord:D
     
  4. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    Aaaaah nu snap ik dus waarom m'n stoofvlees vaak gortdroog is.
    Het zijn meestal runderlappen wat ik vaak stoof.
     
  5. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    En riblappen komen toch van de varken? Of vergis ik mij. En runder en sucadelappen zijn rund.
     
  6. tuc

    tuc Niet meer actief

    Wat videlsje dus zegt...riblappen vind ik persoonlijk het lekkerst om draadjesvlees van te maken.
    bij sucade zit je met dat vet binnenin, brrr
     
  7. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.016
    547
    113
    riblappen zijn ook van een rund;)
     
  8. soeee

    soeee Niet meer actief


    Haaahahaha :D :D
     
  9. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.803
    4.189
    113
    En ook ik snap nu waarom mijn draadjesvlees altijd zo droog is ;)
     
  10. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    oh, dacht varken.
     
  11. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    voor sudderen heb je inderdaad vlees met vet nodig anders is het veel te droog.
     
  12. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.655
    1.414
    113
    Ik gebruik altijd runderlappen voor stoven maar het is nooit droog, heb zo'n hekel aan vet, bah bah
     
  13. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik gebruik riblappen om draadjesvlees van te maken.

    Aan runderlappen zit amper vet, dat wordt dus droog. En het is veel taaier vlees, het valt niet mooi als zachte draadjes uit elkaar.

    En als je goed suddert, behoort die pees in de sukade helemaal weg te smelten, maar dat is mij nog nooit gelukt.
     
  14. Caithy

    Caithy Fanatiek lid

    8 feb 2013
    3.713
    1.060
    113
    Ik doe altijd runderlappen, hekel aan die zeen, maar ik doe er wel gerookte spekblokjes bij, lekker mals!
     
  15. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.024
    1.850
    113
    Provincie Groningen
    Bij de runderlappen een scheutje azijn doen tijdens het stoven. Worden ze heerlijk mals van en de azijn proef je niet terug.
     
  16. fidel2010

    fidel2010 VIP lid

    26 aug 2010
    6.659
    212
    63
    Klopt anders maakt t niet uit welk stuk vlees je sudderd, alles komt wr droog uit

    Rode wijn heeft trouwens t zelfde effect als Azijn;)
     
  17. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    Ik gebruik altijd runderlappen en als je het lang genoeg op laat staan wordt het lekker zacht en valt het helemaal uit elkaar. Ik vind die vetrandjes zo vies.. blegh
     

Deel Deze Pagina