Hallo, wij eten het liefst ( wegens gezondheidsredenen en de smaak ) zonder behulp van pakjes en zakjes. Helaas hoor ik in onze omgeving weinig mensen die dit ook doen. Zijn er hier toevallig meiden die dit ook doen en de behoefte hebben tips uit te wisselen?
Ja wij doen dit ook vrijwel altijd maar ik heb eigenlijk geen tips, haha, het is voor mij de normaalste zaak van de wereld....van huis uit meegekregen, omdat mijn moeder niet tegen toegevoegde smaakversterkers kon en die zitten in al die kant-en klare dingen. Ik kook veel Turks, dat zijn voornamelijk recepten van mijn schoonfamilie en die gebruiken al helemaal geen pakjes en zakjes. Gewoon recepten opzoeken van dingen die je lekker vindt en koken maar!
Wij willen dit wel steeds meer doen, maar pakken het klein aan op het moment. Bv zelf pizza maken, zelf pastasaus, ipv een pak kip siam, alles zelf maken. Maar heb helaas nog geen tips voor je, lees wel even mee. We eten sinds kort ook meer biologisch, dus het is kleine stapjes vooruit. Leuk topic!
Kun je op internet geen inspiratie vinden? Ik vind het echt heel leuk om door allerlei kookblogs heen te struinen en ideeen op te doen.... bijvoorbeeld Kayotic Kitchen Tajine.NL The Pioneer Woman Cooks | Ree Drummond Uit de keuken van (Arden -->) Levine en die gebruiken echt geen pakjes en over elke keuken zijn er tig blogs geschreven. foodgawker | feed your eyes is ook heel leuk
Hier ook zelden pakjes. Heb ik vroeger wel gedaan hoor, maar nu koken wij voornamelijk vers. Vaak groenten, aardappelen, vlees (geen pakjes voor nodig). Of een rijstgerecht met roerbakgroenten. Door de roerbak doe ik dan ketjap manis (of geldt dat ook als pakje/zakje?) en gembersiroop. Pasta doen we meestal wel met een pot pastasaus.
Wij gebruiken ook praktisch geen pakjes/zakjes. Wat voor soort recepten ben je naar op zoek? Hier haal ik soms recepten vandaan: dagelijkse kost. Belgisch tv-programma moet je naar ff googlen
Wij gebruiken ook geen pakjes en zakjes omdat het zo ongezond is. (Er zit veel zout,suiker etc in) Pasta maken we met met van die vierkante pakjes uitgeperste tomaten. (Ok wel een pakje ) Dat pakje gaat in een pan met groenten en zo laten koken. Later de kruiden erbij. Heel lekker! En zelf roux maken natuurlijk als saus voor over de aardappels. Dan krijg je gewoon een witte saus als je het goed doet. Meestal doen we er wat bouillonpoeder bij voor de smaak.
Lol. Ik gebruik nog wel zakjes en pakjes hoor, maar voor pastasaus dus écht niet meer!! Paar tomaten naar keuze snijden, overtollig vocht eruit knijpen, in een pan lichtbruin bakken met wat olie, kruiden erbij, staafmixer erdoor of in de blender en voila: een heerlijk basis pastasaus. Voeg groenten en vlees toe, of pepertjes, of verse basilicum en wat mascarpone / creme fraiche voor een heerlijk romige saus, etc... Voor 'moeilijke' dingen vind ik een pakje makkelijk, maar pastasaus vind ik wel zo'n basisding... Vind die dingen uit pot ook écht niet smaken!! (en duur)
ik doe ook zoveel mogelijk zelf, maar heb nog geen lekker recept kunnen ontdekken wat een soort chicken tonigt saus is, dus als iemand mij daar aan kan helpen?? Ik zie wel verschillen in pakjes en zakjes ideeen hier. Met pakjes en zakjes, bedoel ik dus de kant en klare sauzen en de mixen voor van alles en nog wat en de maaltijdpakketten. Maar een blikje gepelde tomaten valt daar voor mij niet onder. Die van ah eigen merk zit geen zout enz. bij. Dat is dus echt gewoon een gepelde tomaat, net als appelmoes, die maak ik ook niet zelf hoor.
Hier wordt alleen maar vers en biologisch gekookt, nooit zakjes en pakjes, idd al die smaakversterkers bah, be ik van huis uit gewend want mijn moeder is allergisch voor smaakversterkers (ook bouillionblokjes), bouilion trek ik ook zelf van bv kip. mijn favorecept is: brocolisoep met courgette: - alle groente in kleine stukjes snijden en fruiten met 1 gesnipperde ui en 2 tenen knoflook. - zout/peper wat dille en platte peterselie erbij (voor de niet allergische mensen kun je natuurlijk gewoon bouilion toevoegen) - 1 liter water + 200 cc room toevoegen - even door laten koken - gesnipperde gerookte zalm toevoegen - pijnboompitten toevoegen mmmm
Ik vind pakjes en zakjes zo vies! En idd TE zout en dus niet goed, vind ik. Wil wel nog eens een bakje boemboe kopen als ik wat snels op tafel wil zetten. Wat ik heel erg lekker vind om zelf te maken zijn curry's. Heb een boek van Jamie Oliver met iets van 6 verschillende samenstellingen voor verse currypasta's. Ook pannenkoeken zonder mix. Gewoon volkorenbloem en sojameel, melk, snufje zout en eieren. Oh ja, en wat tarwekiemen erdoor. Sommige mensen vinden het niet te eten. Ik vind ze heerlijk Ook wel met karnemelk gemaakt om als ontbijt te eten. Vult zo goed! Voor ik zwanger werd at ik ook geen witte koolhydraten. Nu wel wat, omdat de hormonen er om vragen Maar als ons jochie straks is geboren ga ik de witte koolhydraten weer laten staan! Ik heb heel veel recepten om te delen, maar om nou alles hier over te typen Ik vind het in ieder geval goed en leuk om te lezen dat er dus (gelukkig!) meer mensen zijn die vers koken ipv alleen gemak uit een zakje. Ik koop ook heus wel eens een zak soep of een pot pastasaus als ik lui ben Maar ik kies er 9 van de 10 keer toch voor om verse soep te maken en om ipv kant-en-klare pastasaus gewoon een saus te maken van tomaten en allerlei lekkere smaakmakers en en stuk minder zout
Dit zou ik zo geschreven kunnen hebben Op het moment staan er veganistische volkoren pittige wortel muffins in de oven, zonder pakjes - heerlijk!
En ik vind jouw menu's altijd zo lekker klinken. Echt dingen die ik voor de zwangerschap ook kookte en dan met weinig/geen koolhydraten. Ik verheug me er enorm op om straks weer hormoonvrij te zijn en weer lekker te gaan kokkerellen Nu heb ik er of geen trek in, of ik kan niet lang in de keuken staan ivm bekkenpijn. Die muffins klinken lekkerrrr!!! Als je tijd hebt zou je me het recept dan kunnen PB'en? Zou ik heel erg op prijs stellen, maar heeft echt geen haast hoor!!