Hier weet nog niemand dat ik zwanger ben, dus heb ik ook nog geen nare reacties gehad op het feit dat we twee hondjes hebben. Maar deze beestjes horen er nu eenmaal bij en we doen ze absoluut niet weg! Wat stom dat mensen dat van je verwachten zeg! Mijn ouders hadden ook al een hond toen ik geboren werd en mijn vader heeft mij vlak na de geboorte 'voorgesteld' aan de hond (heeft de hond dus ff aan me laten snuffelen ). De kraamhulp vond dat maar eng maar het is altijd goed gegaan tussen ons hoor! Heb zelfs hele schattige foto's van mij en de hond aan het knuffelen toen ik nog baby was. En ja, natuurlijk honden blijven dieren dus nooit een hond alleen laten met je kind, maar dat weet iedere hondeneigenaar toch wel?
Ik ben dan wel geen Roxy, maar heb het onze vorige hond wel af kunnen leren. Dat was een Rodesian Ridgeback, nogal groot dus als die tegen je aanspringt. (onze Ridgeback nu heeft t nooit gedaan). Op de cursus hadden ze mij verteld dat telkens als de hond tegen je aanspringt je zijn voorpoten vast moet pakken (gewoon vastpakken, niet knijpen ofzo) en vast BLIJVEN houden, ook als de hond pogingen doet om los te komen, dus ook als die in je handen begint te bijten. Zo assosieert de hond springen met een onprettig gevoel en laat het wel uit zijn hoofd. Ik had t mijn hond binnen 1 week afgeleerd, die heeft nooit meer gesprongen. Tis wel handig als je t je bezoek ook verteld wat ze moeten doen als de hond springt.
Wij hebben een bullmastiff-reu van 3 jaar. Hij is dikke maatjes met het dochtertje (2 jaar) van mijn vriendin...ze kan/mag alles bij hem doen, tot op zekere hoogte natuurlijk Ik weet ook zeker dat als er bij ons een kleintje komt, hij daar superlief voor zal zijn! Ik wil ook zeker niet dat mensen hem dan gaan negeren...hij was er als eerste en hoort bij ons gezin! Sommige mensen weten niet beter met hun opmerkingen en die moet je dan ook maar gewoon negeren
Vandaag een kitten erbij hahah. Schoonmoeder had er 1, en vriend had die dreumes gezien was ie gelijk in love, terwijl hij normaal altijd van het nee zegen is dus had ie mij overgehaald om ht laaste poesje van het nest te nemen. Dus ik na veel zeuren akkoord gegeven, was het poesje weg. Dus ik van naja jammer dan schat sorrie. Maarja toen kwam argument ja maar nu had ik meverheugd bla bla haha dus toch laten overhalen een andere kitten te ziiten. Dus dies er nu. Hetis wel een scheet maar straks kan ik bij de voordeur entree gaa vragen om ALLE dieren te mogen bekijken...:S
Ik weet niet of het wel een goed idee is om dit iedereen aan te raden, omdat het toch flink wat angst en/of agressie kan veroorzaken. Dan krijg je dadelijk een hond die wegkruipt zogauw er bezoek komt, of die opeens ander ongewenst gedrag gaat vertonen door de zenuwen. Bijvoorbeeld rondjes draaien om zijn as, of heel veel krabben enz. Natuurlijk kunnen ook heel veel honden er wel tegen, maar er zijn ook wat gevoeligere exemplaren he? Bij pups is het een ander verhaal, maar een hond iets niet aanleren is altijd makkelijker dan een hond weer iets afleren he? Het negeren van het springen werkt bij pups ook grandioos en dan doen ze het binnen een week ook nooit meer. Als je er maar meteen consequent in bent. (en dat zijn veel mensen niet, ik denk ook niet in het vasthouden van de poten) Effe voor de duidelijkheid: Ik vind het geen belachelijk idee ofzo hoor, want ik denk dat het voor veel honden helemaal geen kwaad kan! ( vraagje: na hoelang mag je loslaten?)
ik heb zelf 2 doggies ook al komt er een kleintje, de hondjes horen erbij. moet er niet aandenken om ze weg te doen. ze zijn al jaren lid van dit gezinnetje
Veel mensen roepen 'laag' als de hond opspringt, maar onbewust leren ze vaak dat doordat ze steeds laag roepen als hij net springt, de hond dat woord dus juist koppelt aan springen en hij dus 'laag' als 'spring' op gaat vatten. Ik zeg gewoon nee als ze springt, duw haar weg en geef gelijk geen aandacht meer. Zodra ze weer rustig is, krijgt ze een knuffel en een aai. Maar je wordt er ook altijd zo moe van, mogen ze niet op springen, dan vinden mensen dat soms weer zielig tot ze een keer in hun nette kleding lopen, dan worden ze kwaad als de hond opspringt. Tja, en een hond kun je niet uitleggen wanneer die wat wel of niet mag. Bij ons is dat gewoon dus niet en nooit springen.
MSROXY, het is niet zo dat je de hond pijn doet, dus bang zal die niet worden, hij ervaart het alleen als onprettig. Onze hond was nog steeds heel blij als iemand binnen kwam, en stond heel blij voor je te kwispelen enzo, maar sprong niet meer. En het was een Ridgeback en dat zijn heel gevoelige honden. En ben t helemaal met je eens dat een hond iets afleren veel moeilijker is, beter is om het te voorkomen, maar dat lukt helaas niet altijd. En consequent zijn is belangrijk, net als bij kinderen, haha, maar ook dat is moeilijk. Wanneer je los kunt laten? Wanneer het voor die hond duidelijk is dat springen niet prettig is, en HEEL BELANGRIJK, JIJ bepaalt wanneer je loslaat en niet de hond, dus daarom niet loslaten alstie begint te protesteren, want laat je dan los dan heeft hij het bepaalt. Dus voor de ene hond zal dat na 4 seconden zijn en voor de hardleerse honden na 15 seconden ofzo. (en voor diegene die laag, laag beginnen te roepen (en vaak gaat dat steeds harder..) ook dan heeft de hond aandacht, en dat is juist wat ie wil...)
Uiteindelijk wel he Maar jouw verhaal..het lijkt wel alsof ik het zelf heb geschreven..hiero dus echt precies hetzelfde!
Nee, pijn doet het niet, maar ik denk dat er genoeg honden in paniek zullen raken als een vreemde ze opeens vasthoud en niet meer loslaat... En het aanleren van het commando LAAG is wel degelijk efficient, alleen moet je het gebruiken zoals alle andere commando's vóór het gedrag, en niet zomaar in het wilde weg gaan roepen nee. Overigens was jouw Ridgeback nog een jonge hond denk ik he? (De Ridgebacks staan overigens niet als heel gevoelig bekend hoor, juist het tegenovergestelde. Niet negatief bedoeld, maar een cavalier bv. is dan weer een stuk sneller onzeker te krijgen.) Bij echte pups zal de paniek en/of angst inderdaad wel meevallen, maar als je er bijvoorbeeld in de angstfase mee begint, krijg je met veel honden toch echt problemen hoor! Ook veel volwassen honden zullen in paniek raken, zeker als het bezoek het ook gaat doen... anyway, zo heeft iedere methode zijn voor en nadelen natuurlijk he? ( en ja, ik wéét dat ik nu toch wel echt héél irritant overkom , maar k kan het niet helpen ) Verder maar weer on-topic gaan?
Of je nou in het wilde weg nee of laag roept, het heeft allebei geen zin als je het op de verkeerde manier gebruikt. Laag wordt vaak op het moment geroepen dat de hond net springt, waardoor hij het koppelt aan springen als commando. 'Nee' is voor mijn hond gewoon 1 woord dat geldt voor 'oh, dat mag niet, stoppen', dus ik hou het eenvoudig door gewoon alleen 'nee' te zeggen. Laatst nog geleerd op puppycursus, bij de vorige hond riep ik ook 'laag', maar ik vond deze opmerking van de trainster wel heel logisch, dus nu doe ik het ook op die manier.
ja, jij hebt het over iets dat je wilt zeggen als de hond al springt. Ik heb het over een commando om ervoor te zorgen dat de hond niet begint met springen bij bv kleine kindertjes. ( dan is één keer springen al teveel he?) Maar ik las dat jij na het "Nee" de hond ook negeerd enz, dus dat is prima hoor!