Show je baksel

Discussion in 'De lounge' started by NavyCrimson91, Feb 17, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Ik ben echt gek op koken en bakken!
    En dus heb ik vanochtend, nog voor ik ontbeten had, havermout koekjes bakken :D
    Ik vind het zo heerlijk hoe die geur daarna je hele huis doortrekt!

    En ik weet zeker dat er meer leden hier zijn die van bakken houden. Dus bij deze: show je taarten, koekjes, gebakjes, toetjes, noem het maar op!
    Altijd leuk om te kijken wat voor creaties iedereen uit z'n mouw schudt :)
     

    Attached Files:

    Chocolat, littleladybug and SDonya like this.
  2. Glimmer

    Glimmer Niet meer actief

    Leuk! Ik heb toevallig afgelopen week samen met de oudste een suikervrije kwarktaart gemaakt, was heerlijk!
    View attachment 558959
     
  3. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    Dec 1, 2015
    2,830
    5,566
    113
  4. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    Dec 1, 2015
    2,830
    5,566
    113
    Wat leuk met die hartjes!
    Wil je het recept delen? Want suikervrij is altijd goed;)
     
    Glimmer likes this.
  5. mutskuh

    mutskuh Fanatiek lid

    Dec 10, 2014
    2,393
    1,173
    113
    Gewoon een simpele citroen cake! Maar ruikt oh zo lekker!
     

    Attached Files:

    Glimmer likes this.
  6. Glimmer

    Glimmer Niet meer actief

    Die hartjes zijn niet suikervrij haha :D

    bodem:
    • 50 gram dadels
    • 20 gram kokosolie
    • 180 gram amandelmeel
    kwark-laag:
    • 500 gram magere kwark
    • 200 gram frambozen (Ik heb het met citroen gemaakt en niet met frambozen)
    • 6 gelatineblaadjes
    INSTRUCTIES
    1. Laat de dadels 5 minuten weken in een kommetje water.
    2. Bedek de bodem van de springvorm met het bakpapier.
    3. Maal de geweekte dadels met het amandelmeel en de kokosolie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een samenhangend ‘deeg’. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en zet in de koelkast.
    4. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
    5. Pureer ondertussen de frambozen (met de schoongemaakte staafmixer/keukenmachine). Verwarm de frambozenpuree in een steelpannetje en laat de gelatineblaadjes hierin smelten.
    6. Doe de frambozenpuree weer in de mengkom van de staafmixer/keukenmachine en schep de kwark erdoor. Meng tot een mooi lichtroze mengsel.
    7. Schenk het kwarkmengsel over de bodem en laat de kwarktaart tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
    8. Garneer met wat extra frambozen voor een feestelijk effect!
     
    nizzie86, LisbethSalander and Nellie4 like this.
  7. Glimmer

    Glimmer Niet meer actief

  8. indy90

    indy90 Fanatiek lid

    Jan 21, 2017
    3,915
    3,603
    113
    Oew die broden zien er echt heel goed uit! doe je dit in een bakmachine of gewoon in de oven?
     
  9. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    Dec 1, 2015
    2,830
    5,566
    113
    DastyQueen, Ysabella and Glimmer like this.
  10. aYh4L8

    aYh4L8 Niet meer actief

    Poğaça, turks broodje gevuld met witte kaas en peterselie
     
    nizzie86, Bubblez, baby90 and 11 others like this.
  11. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    Dec 1, 2015
    2,830
    5,566
    113
    In de oven vind ik echt vele malen lekkerder als uit een broodbakmachine.
     
    owly and Niveah like this.
  12. Slinger

    Slinger Actief lid

    Aug 7, 2013
    188
    2
    18
    NULL
    NULL
    Ben jaloers op je mooie broden! Bij mij rijst het niet goed.
     
  13. Glimmer

    Glimmer Niet meer actief

  14. indy90

    indy90 Fanatiek lid

    Jan 21, 2017
    3,915
    3,603
    113
    Ziet er echt zalig uit! moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit in mijn leven een brood gebakken heb maar wil me er binnenkort aan gaan wagen. Heb je nog duidelijke beginners recepten?
     
  15. kim90

    kim90 Actief lid

    Oct 8, 2013
    466
    174
    43
    Female
    GGZ Verpleegkundige
    Zoetermeer
    IMG-20171111-WA0006.jpeg IMG-20171111-WA0008.jpeg IMG-20171111-WA0010.jpeg IMG-20171111-WA0006.jpeg IMG-20171111-WA0008.jpeg IMG-20171111-WA0010.jpeg IMG-20171111-WA0006.jpeg IMG-20171111-WA0008.jpeg IMG-20171111-WA0010.jpeg

    Leuk zeg !!
    Dit was mijn laatste creatie voor 2 collega's. Zij wilde heel graag een fitness taart en waren fan van the walking daad :)
     
    PenK, DastyQueen, Florina and 13 others like this.
  16. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    @kim90 gewéldig die taart!! Super leuk gedaan! :D
    Ik zou ook wel willen beginnen met zulk soort taarten maken, maar je moet er altijd zo veel voor aanschaffen. En ik ben niet zo'n cake/fondant eter helaas...

    @LisbethSalander ik zit echt te watertanden van die broden van je. Wat zien die er lekker uit! Zo lekker bruin en knapperig, hmm...
    Ik zou ook wel graag een receptje willen hebben :D

    Echt leuk om al jullie creaties te zien! Heb gewoon zin om weer te gaan bakken haha
     
  17. kim90

    kim90 Actief lid

    Oct 8, 2013
    466
    174
    43
    Female
    GGZ Verpleegkundige
    Zoetermeer
    En nog een paar :)
     

    Attached Files:

  18. kim90

    kim90 Actief lid

    Oct 8, 2013
    466
    174
    43
    Female
    GGZ Verpleegkundige
    Zoetermeer
     
  19. Manque

    Manque Niet meer actief

    Ooooh die zijn zo waanzinnig lekker. Ik kan nergens anders meer aan denken vanavond, vrees ik. Die dingen zijn verslavend.
     
  20. Miek89

    Miek89 Fanatiek lid

    Apr 15, 2013
    1,251
    177
    63
    IMG-20171224-WA0005.jpg IMG-20180214-WA0001.jpg
    Paar weken terug de caramelslof, en donderdag de mini appeltaartjes gemaakt
     
    Florina, Floeperd, owly and 3 others like this.

Share This Page