Zoete aardappel

Discussie in 'De lounge' gestart door Eylem, 8 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Van de week heb ik voor het eerst een paar zoete aardappels gekocht. Nu heb ik eigenlijk geen idee wat ik ermee moet maken, haha. Ik dacht om er ovenfriet van te maken maar ik las al dat het heel lastig is ze echt knapperig te krijgen en dat het al gauw slappe hap (niet lekker) wordt. Heeft er iemand hier een tip voor een lekker gerecht met zoete aardappel?
     
  2. BB88

    BB88 Fanatiek lid

    17 jan 2013
    1.002
    3
    38
    Mijn vriend had van de week inderdaad voor het eerst ook frietjes van zoete aardappel gemaakt, ik vond het wel erg lekker maar ze waren idd nog vrij slap...
     
  3. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    ik doe ze eigenlijk alleen door de couscous. samen met iets van pastinaak, ui, wortel,pompoen, kikkererwten, courgette, net wat ik in huis heb. Beetje ras el hanout erdoor met stoven en klaar.
    verder weet ik eigenlijk ook niet wat je er mee kan doen.
     
  4. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.108
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Zoete aardappel muffins, zoete aardappel puree als afwisseling in een ovenschotel of gewoon als Side dish, in een taart, in een risotto, in Mexicaanse gerechten erg lekker in combinatie met zwarte bonen, verwerk in brood of maak er een vega burger van, gebruik als hoofd ingrediënt voor een soep, geroosterd uit de oven als Side dish. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Hier niet meer weg te denken uit de keuken.
     
  5. Islah

    Islah Niet meer actief

    Verwerken in stoofpot met pompoen, wortel en ui... Of in linzensoep. Curry's worden er ook lekker mee.
     
  6. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.168
    4.321
    113
    Ik vind het heelijk om ze gewoon door de helft in te pakken en dan in de oven laten garen. En dan gewoon zo opeten (uitlepelen). Of in plakken op de grill samen met andere groenten.
     
  7. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Wij snijden ze meestal in kleine blokjes, gemengd met kleine blokjes gewone aardappel.
    In een ovenschaal, gesnipperd uitje erbij, besprenkelen met olijfolie, peper en zout erover, paar teentjes knoflook erdoor ( die we er later weer uit scheppen ) en evt nog wat andere kruiden zoals thijm erbij ofzo en dan lekker bakken in de oven! ( wel goed voorverwarmen )
     
  8. GeoLilly

    GeoLilly Bekend lid

    2 aug 2013
    796
    0
    16
    Vrouw
    België
  9. NYmama80

    NYmama80 Actief lid

    16 apr 2013
    458
    0
    0
    NULL
    NULL
  10. Imensa

    Imensa Niet meer actief

    Vond het tegenvallen... zat een soort van weeige wortelsmaak aan.
     
  11. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Ik heb het afgelopen zomer vaak gegeten in een overschotel.
    De zoete aardappel samen met een courgette en wat tomaten in plakjes snijden en om en om rechtop in een ovenschaal zetten (dakpansgewijs). Beetje olijfolie erover, wat Italiaanse kruiden en dan 20 minuten op 225 graden. Dan wat parmezaanse kaas er over en nog even 15 minuten laten gratineren. Heel lekker!
     
  12. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Goede tips allemaal! Ik ga dan inderdaad toch maar voor klaarmaken in de oven met kruiden. Ben ook een beetje bang voor een 'weeige' smaak maar met de goede kruiden komt dat hopelijk wel goed.
     
  13. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik maak er een ovenschotel van met stukjes gewone aardappel erbij en gegrilde groenten in de oven.
    Frietjes lukt wel als je het niet te dik maakt.

    Puree ervan is ook lekker
     
  14. Mauw

    Mauw Fanatiek lid

    4 sep 2012
    1.626
    0
    0
    Amsterdam
    Als ik roti maak, doe ik er naast gewone aardappelen, ook stukjes zoete aardappel bij, erg lekker!!
     
  15. Mango26

    Mango26 Fanatiek lid

    10 aug 2010
    4.220
    62
    48
    around the corner
    Heerlijk om een pompoensoep mee aan te maken, of gewoon zoete aardappelsoep.
    Mijn zoon vind stamppot pompoen met zoete aardappel ook heerlijk, net als de gekruide frietjes, maak het regelmatig :)
     
  16. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik heb er vorig jaar kerst een stoofpotje mee gemaakt van ree en daarboven op zoete aardappel puree. Heerlijk!
     
  17. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    15.230
    6.091
    113
    Ik heb er ooit een keer hartige taart mee gemaakt. Met spinazie geloof ik. Weet t recept niet meer, maar dat is in ieder geval ook een idee om de zoete aardappel in te verwerken.
     
  18. joyce1980

    joyce1980 Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.308
    0
    0
    Vond ze altijd vies, en sinds ik geen friet eet ineens erg lekker,:)

    Ik maak er dunne reepjes van, in de oven, paprika, kerriekruiden eroverheen en in de oven.

    Maar echt knapperig zoals friet worden ze idd niet, maar wel lekker.

    Je kan ze ook even kort koken en dan bakken in een pan.

    Smakelijk
     
  19. Scarabee

    Scarabee VIP lid

    12 dec 2010
    6.482
    1
    38
    n.v.t.
    Ik eet ze altijd met kikkererwten en vis. Das een heerlijke combi, dan heb je alle smaken bitter zoet en zout in 1 gerecht. Staat hier praktisch elke week op tafel :)
     

Deel Deze Pagina