Voor de avondmaaltijd is er al een weekmenu topic. Ik was benieuwd of mensen dat voor de lunch ook doen? Ik heb een hectische baan en in theorie zit ik met de kinderen aan tafel tijdens de lunch, maar met 6 kleintjes ben ik natuurlijk constant aan het smeren e.d. Dus als ik het niet van te voren bedenk wordt het gauw gauw een boterham en buiten dat ik dat niet lekker vind elke dag kan het ook gezonder. Misschien kunnen we inspireren voor lekkere lunches met minder brood. Gister: gegrilde volkoren pitapuntjes met een pastasalade (de salade pasta van grand italia met tomaat en spinazie Vandaag: omelet van 2 eieren met een rucolasalade Van de week nog: carpacciosalade en een salade van gerookte zalm.
Gisteren: no fairy wortel wrap met zuivelspread sla cherrytomaten en gerookte kipfilet Vandaag: salade met rauwkost ei avocado en noten Ik plan het een beetje. Maar soms heb ik ook gewoon echt zin in brood haha
Ik maak vaak soep voor de lunch met lekker veel groente. En hier staan ook vaak restjes van de vorige avond op het menu
Mijn lunch-weekmenu komt redelijk overeen mijn mijn diner-weekmenu. Ik eet meestal restjes avondeten als lunch. Eventueel aangevuld met rauwkost, gekookt/gebakken ei, of ik maak van de restjes een salade. Vandaag had ik wat opgebakken indo pulled pork met bosui, en komkommer en tomaat Ik eet in ieder geval zelden een boterham.
Oeh hier houd ik van!! Ik ben doller op de lunch dan op avondeten. Vanwege zwangerschap voel ik me nu wel wat beperkter. Ik mis mn tonijn, zalm en makreel etc. Eieren en zuivel eet ik helaas ook niet. Gisteren: noodles met champignons en bakje rauwkost Vandaag: couscoussalade met veel groenten en gegrilde kip en smoothie van framboos, ananas en brocolli Woensdag: 2 desemboterhammen met mashed avocado en tomaat. Donderdag lunch ik buiten de deur, dus nog geen idee. Vrijdag: lunchsalade spicy mango van de AH
Leuk! Ben ook niet zo van het brood maar ook niet goed in andere gezonde lekkere alternatieven steeds te bedenken... Nu magere kwark met een banaan doorheen gepureerd (in de blender) peer en stukjes walnoot erdoor... nog los een appel naast me liggen.
Wat een goed idee!!! Hier vaak: Tosti. Yoghurt met fruit en speltpofs Soep met. Nu een hele grote kom verse aspergesoep met 3 dunne crackers, cottage cheese, smeerkaas en avocado. Voel me echt een yup nu.haha
Ik had vandaag over gebleven parelcouscous salade. Parelcouscous gekookt in een half boullionblokje, af laten koelen, feta, rode ui, tomaal, peterselie, munt, dressing van citroensap, olijfolie en rodewijn azijn. Andere dagen vaak no fairy wraps, alle smaken, met heksenkaas, sla (wat ik nog heb, rucola, ijsberg of melange) met of avocado, jullienne wortel, tomaat komkommer en kipfilet (gerookt, pesto, brucetta enz) Of met een likje mayo, rookvlees, groente zoals boven en een augurk. Of sla, peer, walnoten en geitenkaas met een beetje honing Of BLT Enz, en andere keren grote fruit salade, soja yoghurt met fruit en noten, havermout met blauwe bessen, appel of banaan met kaneel en honing. Gemengde salade Maiscrackers met avocado en ei enz.
Maak je dat van te voren dan klaar? Want dat lukt mij dus echt niet met de kinderen en willen ze dan niet wat jij hebt of krijgen zij dat ook? Hoe doe je dat? Want met deze temperaturen eet ik ook liever salade, maar ik zou niet weten hoe en eet daarom eigenlijk altijd met de kinderen mee. Fruit om 9:45 en lunch om 11:30. Nu een zeldzaam moment dat ze alle 5 tegelijk liggen te slapen.
Sommige dingen maak ik van te voren: pasta of eitje koken bijvoorbeeld. De rest fix ik even gauw als iedereen aan zn eersre boterham zit. Sommige kinderen willen het ook inderdaad. Die geef ik bijvoorbeeld wat pastasalade of rauwkost naast de boterham of stukjes ei.
Dank je, is een kwestie van voorbereiden vooral. Kan natuurlijk best om 7 uur al pasta koken of de sla snijden. Ga ik toch maar eens uitproberen! Want ik zit ook nog met flessen en voeren tijdens de lunch.
Ik eet vaak de restjes avondeten op als lunch, eventueel aangevuld met ei of een groene smoothie ofzo. Op werkdagen neem ik sla mee (gewoon simpel met komkommer, Paprika, ei en feta).
Vandaag en gister bulgursalade (kisir) en n cracker met kaas. Maar mn 2jarige vond de bulgur niks dus daar heb je niets aan Morgen mini pizzaatjes (half pita broodje met wat tomatensaus, kaas, paprika, ui, olijf)
Ik had me net van de week bedacht om weer wat meer te variëren in lunch en tussendoortjes, fijn dat jij dan meteen een topic opent @tuc! Ik maakte vandaag een uitsmijter met ham en kaas en daarnaast een bakje yoghurt met zelfgemaakte granola en blauwe bessen. Morgen wordt het waarschijnlijk pastasalade met sellerie, peen julienne, gerookte kip, perzik en cashewnoten, want dat is nog over van het avondeten van vandaag. Maar ik ga zo'n couscoussalade ook eens maken! Wat ik ook vaak wel doe is een bord vol met reepjes komkommer, paprika, bleekselderij, tomaatjes en wortel en dan lekker dippen met hummus of yoghurt met muhammara.
Hier een puntpaprika in de lengte doormidden gesneden. Dik belegd met pikante humus en daarop schijfjes komkommer. Heerlijk.
Gisteren had ik pistoletjes met carpaccio Vandaag: grote kom tomaten groentesoep Morgen: denk tosti, gezellig met onze dochter. Ik ben niet zo'n boterhammen eter. Eet dus liever pistoletje, soep, salade. Soms ook restjes van avond ervoor.
De restjes van de vorige dag: - zijn er niet, zoon eet alles op - of man neemt ze mee haha. Dus ik moet voor mezelf wel iets verzinnen. Goeie ideeën komen er langs.