Hoi allemaal, Zou iemand mij meer informatie kunnen geven over deze functie? Zie titel? Wat wordt er van je gevraagd, wat moet je allemaal doen? En wat verdient het ongeveer als je start in dit beroep en je bent rond de dertig? Puzzelstukje
Ik ben pb'er in de gehandicaptenzorg. Ik maak de zorgplannen voor clienten, contact met ouders en dagcentra. Contact met manager en gedragsdeskundige. En ook regel ik alle zaken rondom bijv een nieuwe rolstoel. Een met een contract van 70 procent zit ik op een salaris van zo'n 1250 p.m.
Ik ben persoonlijk begeleider op een woongroep binnen de gehandicaptenzorg. Als pb'er draag je zorg voor een x aantal clienten binnen de groep. In principe hetzelfde als de begeleider maar je hebt meer verantwoording en binnen mijn functie stuur je je begeleiders aan. Je schrijft OP's, gaat gesprekken aan met verschillende disciplines, bent contactpersoon voor familie, enz. Tegenwoordig betekend het ook dat je steeds meer kantoortaken krijgt.. Wat jij zou gaan verdienen weet ik niet.. Ik ben 37, lang werkzaam binnen de instelling en verdien als pb'er tussen de 100 en 200euro meer. In een goede ort maand, zo'n 1700 euro. Voor een 22urige werkweek. Ik merk, sinds ik pb'er ben, dat ik thuis ook wat meer bezig ben met werk. (Mails beantwoorden, meer bezig zijn met verbetering van de zorg, enz) Maar dat is maar net hoe je erin staat. Als begeleider deed ik dat ook weleens, maar minder... en de verantwoording lag niet bij me.
Bedankt voor de reacties! Ik ben nu leerkracht, het verantwoordelijkheidsgevoel ken ik dus wel al. Ongetwijfeld zal dit anders zijn in verschillende soorten werk. Kan iemand mij vertellen wat de verzorgende taken zijn? Ik denk dat ik wel een beeld heb maar weet het niet zeker.
Ik denk vooral het verzorgen van de cliënt, afhankelijk van de zorgvraag en zwaarte van beperking. De adl zorg, wassen, aankleden, eten, drinken en alle dingen die erbij komen kijken
Dat is echt heel verschillend, afhankelijk van het soort groep. Ik heb op groepen gewerkt waar het vrijwel niet voorkwam (behalve medicatie verstrekken). Tot groepen waar denk ik wel 50 procent van mijn werkzaamheden was.
Dat is mij dus nog steeds niet helemaal duidelijk. Van 22 jaar tot en met 80 jaar wordt er gezegd. Maar ik weet niet precies op welke groep ik kom te staan. Dat wordt in het gesprek wel duidelijker denk ik.
Dat kan varieren... Het kan vooral begeleiding zijn. Dus dat de client redelijk zelfstandig is.. kan dan ook voorkomen dat mensen agressief zijn, gedragsproblematiek, enz. Maar ik werk dan weer met laag nivo. Eten geven, wassen, alles wat bij incontinentie komt kijken, medische handelingen, enz. Kan ook zijn dat mensen niet kunnen lopen of staan, dan komt verzorging op bed en het gebruik van tillift er ook bij.
Verstandelijke beperking, lichamelijke beperking en of gedragsproblemen bedoelde ik. Bij bijv een verstandelijke beperking zitten er leeftijden aan de mate van intelligentie met ook de bijkomende gedragsmatige dingen van die leeftijd maar dan vanuit een volwassen lichaam.