Een paneel met een vermogen van 268 wp zou zo'n 227 kwh per jaar per paneel moeten opleveren. Dan kom je op ongeveer 7000 kwh opbrengst per jaar... Er is een bepaalde formulie voor om het te berekenen: Omrekenfactor: van Wp naar kWh De daadwerkelijke opbrengst van een zonnepaneel is echter wel eenvoudig te berekenen via de omrekenfactor voor Nederland: 0,85 (gebaseerd op het aantal zonuren en lichtintensiteit). Een paneel van 200Wp heeft dus een opbrengst van 170 kWh per jaar (=200Wp x 0,85). Op deze manier bereken je dus eenvoudig je energieverbruik van Wp naar kWh.
Thanks! Dat klinkt een stuk beter! Wij hadden ons er nog niet heel erg goed in verdiept (dat blijkt wel). Ik zal nog eens navraag doen hoe zij aan de cijfers komen.
Hij was monteur van alles ook warmtepompen. In nieuwbouw huizen is het rendabel maar bij bestaande huizen niet juist door de hoge aanschaf prijs Plus ik vond het verschrikkelijk. Water werd niet lekker warm. Als er te veel warm water was gebruikt moest je wachten.
Hier rade 2 monteurs het ook af, terwijl 1 gespecialiseerd is in warmtepompen etc.. Hebben jaren 60 woning
Een warmtepomp is niet rendabel in een ouder huis, omdat het echt optimale isolatie vereist wil je je huis warm krijgen. Om je huis zo te isoleren om een warmtepomp rendabel te maken, ben je een vermogen kwijt en dan heb je de pomp nog niet eens. Daarom wordt bij oudere bestaande huizen een warmtepomp nog afgeraden en wordt het advies gegeven de ontwikkelingen, die op het moment heel snel gaan, af te wachten..
Hebben jullie een omvormer of voor elk paneel een omvormer? De een raadt dit aan en de ander weer dat...
Dank allemaal. We hebben het over een nieuwbouwhuis wat opgeleverd gaat worden eind 2020. Ik ben aan het orriënteren wat een warmtepomp kan doen voor ons omdat we nu de investering volgens mij mee kunnen financieren ... Toch wel wat dingen weer om na te vragen. Zo blij dat ik dat hier allemaal kan vragen!
Voor een nieuwbouwhuis is een warmtepomp inderdaad heel interessant. Het huis is goed geisoleerd, wat je nodig hent voor een warmtepomp en je kan de aanschaf mee financieren. Voor oude woningen is een warmtepomp totaal niet interessant omdat het niet optimaal werkt.
Hier wel een wat jongere woning uit 2009 dus moet je nagaan dat dat ook nog afgeraden word. Je moet ook alles vervangen qua radiatoren als je kleine hebt ( wat wij dus hebben). Hij zei tegen de tijd dat je weer een nieuwe cv nodighebt is het de moeite waard om eens te kijken.
Ik dacht dat nieuwbouw woningen niet meer opgeleverd mogen met een gasaansluiting na 2019? Ik zou daar nog even een en ander over uitzoeken. Misschien heeft de projectontwikkelaar hier wel een verplichting in.
Klopt alleen de bouwvergunning is heel slim vorig jaar voor 15 juli aangevraagd! Heel slim dus want nu hoeven ze dat dus niet te regelen en hebben we toch nog gas aansluiting.