vraag aan de taartenbaksters hier.

Discussie in 'De lounge' gestart door shanandoah, 23 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. shanandoah

    shanandoah Fanatiek lid

    21 jan 2012
    1.514
    0
    0
    mijn dochters zijn allebei bijna jarig.
    ik wilde graag zelf een taart maken met rolfondant en marsepein.
    nu heb ik nog een paar vraagjes.

    vraag 1
    ik maak een taart met bisquitmix wat is lekker als vulling?
    mij leek zelf bavarois wel lekker maar wat zou ik daar nog bij doen?
    andere opties voor vulling zijn ook welkom.

    vraag 2
    kan ik de taart ook in zijn geheel invriezen?
    dus met decoratie van de fondant enzo?

    ik hoor graag jullie reacties want ik wil vandaag of dit weekend de eerste taart gaan maken.En als het gelijk goed lukt wil ik deze graag invriezen maar weet dus niet of dat kan.

    alvast bedankt.
     
  2. Angel78

    Angel78 VIP lid

    18 jul 2011
    5.883
    1
    0
    administratief medewerkster
    Overijssel
    vraag 1
    ik maak een taart met bisquitmix wat is lekker als vulling?
    mij leek zelf bavarois wel lekker maar wat zou ik daar nog bij doen?
    andere opties voor vulling zijn ook welkom.
    Je kunt als 2e vulling slagroom doen.
    Wat ik lekker vind is: bastogne of bokkepootjesslagroom met aardbeimousse als 2e vulling. heerlijk!


    vraag 2
    kan ik de taart ook in zijn geheel invriezen?
    dus met decoratie van de fondant enzo?
    Ja dit kan. Wel even in een taartdoos doen.
     
  3. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Invriezen kan: even inpakken in keukenfolie (plastic), en als je hem weer ontdooit, 24 uur van tevoren uit de vriezer halen, plastic eraf en in de koelkast laten ontdooien. Uur of 2 vooraf uit de koelkast halen en op kamertemp laten komen, (zo uit de koelkast is marsepein vrij hard door de kou).

    Voor ideeen voor de vuling zou ik even kijken op De Leukste Taarten Maak Je Zelf!
    Wat ik zelf erg lekker vindt: citroenkwarktaart-toetje van mona, gecombineerd met lemoncurd (zoet-zure jam, te krijgen bij AH).
    Of swiss merengue (recept op leukstetaarten) met een jam naar keuze.
    Maar je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken, of het kan wel. Maar net wat je zelf lekker vindt.

    Succes!
     
  4. Iris89

    Iris89 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.119
    0
    36
    huisvrouw-mama!
    Leiden
    slagroom zou ik niet zo snel doen, of je moet aangevette slagroom maken.

    door de slagroom kan je fondant gaan smelten en dat is echt geen gezicht.
    slagroom kun je ook niet lang buiten de koelkast bewaren, het bederft echt snel. dan heb je een lekkere zure vulling.

    je kunt ook gewoon botercreme gebruiken, is ook onwijs lekker. eventueel met een smaakje er aan.

    maar de tip voor mij is ook heel goed hoor, trouwens. daar staan heeel veel recepten op.

    voor de rest is alles al gezegd. :p ikzelf zou de taart alleen wel in een taartdoos + zak doen i.p.v folie. maargoed, that's me. :)

    taart kan ook gaan zweten in de koelkast tijdens t ontdooien, maar dat verdwijnt vanzelf als je de taart inderdaad even op kamer temp. laat komen.
     
  5. pinguin

    pinguin Bekend lid

    8 apr 2011
    974
    1
    0
    somewhere
    wat mij is geleerd tijdens een workshop is dat je fondant NIET in kan vriezen, marsepein wel
    daarom heb ik de taart van mijn dochter van marsepein gemaakt
     
  6. Tinkerbel80

    Tinkerbel80 Niet meer actief

    Aardbeikwarktaart van mona samen met monchoubavarois of citroenkwarktaart met lemoncurd maar die is al genoemd :D

    Ik vries zelf nooit in. Taart kan je wel vullen met slagroom maar afsmeren moet met botercreme ivm het smelten van je bekleding.

    Suc6!
     
  7. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Fondant kun je best invriezen hoor, het hangt alleen maar van je smaak af. Wat vind je lekkerder?

    Verder zou ik niet te moeilijk doen met een vulling als je nog niet heel ervaren bent. Vullingen zoals banketbakkersroom of slagroom kunnen eigenlijk niet heel lang buiten de koelkast, zodat je met bekleden/decoreren best wel heel snel en efficient moet werken. Als je een vulling als botercreme(mix) gebruikt en bijvoorbeeld frambozenjam, dan kan hij iets langer buiten de koelkast zodat je je niet al te druk hoeft te maken over snelheid van bekleden/decoreren.
     
  8. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    Voor vulling vind ik de vlaaivullingen van Hak erg lekker.

    Ik ga morgen een taart maken met aardbeienvlaaivulling en mona aardbeienkwarktaart pudding.

    Ik vind het vooral lekker om 1 laag romig te hebben en 1 laag fruitig/jam.
     
  9. shanandoah

    shanandoah Fanatiek lid

    21 jan 2012
    1.514
    0
    0
    ik heb botercreme gehaald.
    die vlaaivulling is ook wel een goed idee.
    dus dan doe ik botercreme vlaaivulling en bavarois.
    moet vast gaan lukken. *zegt ze vol zelf vertrouwen*
     
  10. shanandoah

    shanandoah Fanatiek lid

    21 jan 2012
    1.514
    0
    0
    oke nou ja hier zijn de taarten dan die ik heb gemaakt.
    nijntje was mijn aller aller eerste en belle was de tweede.
     
  11. shanandoah

    shanandoah Fanatiek lid

    21 jan 2012
    1.514
    0
    0
    dit is de tweede
     

Deel Deze Pagina