De titel zegt het al... ik maak zelf elke dag fruit en groentehapjes met verse ingredienten voor mijn zoontje. Ik bewaar eigenlijk nooit wat, want ik maak precies genoeg voor hem. Maar soms is het wel makkelijk om al iets klaar te hebben. Dus de vraag is, als ik vandaag iets klaar maak, hoe kan ik dat het beste bewaren (in wat en waar; in de koelkast of buiten de koelkast) en binnen hoeveel tijd moet ik dat gebruiken? zijn er ook bepaalde ingredienten die je niet mag bewaren, dus niet voor de volgende dag mag gebruiken? bedankt!
Hoi, ik maak ook altijd vers, fruit bewaar ik niet. maak ik terplekke klaar. en groenten doe ik altijd vooraf koken en invriezen. als ik pas heb gekookt dan bewaar ik het 2 dagen maximaal in de koelkast. nooit buiten de koelkast ivm bacterien.
Fruit maakte ik vaak vers klaar, maar gepureerde appel en peer heb ik ook wel eens ingevroren, ging prima. Groentes maakte ik altijd heel veel in een keer klaar en dan gewoon in de vriezer, lekker makkelijk en evt een aardappeltje erbij koken is zo gebeurd.
Fruit vriezen wij ook in. Ik heb tot nu toe alle soorten fruit ingevroren. Ik heb een paar van die ijsblokjesbakjes gekocht en daar het gepureerde fruit ingedaan. Een dag later was dit mooi bevroren en haal ze er dan uit en wikkel elk blokje in huishoudfolie en die gaan in een grote zak de vriezer in en zo kan je de bakjes weer opnieuw gebruiken. Werk perfect! Als wij 's avonds hebben gegeten maken wij een prakje voor ons ventje wat we dan vervolgens in de koelkast zetten en dit krijgt hij de volgende dag. Werkt ook perfect!
Ik kook 1 keer in de week voor de kleine en maak dan 3 soorten voor in de diepvries (rijst, pasta, aardappel). Ik gebruik daarvoor de bakjes van Avent (daar bewaarde ik eerst ook de borstvoeding in). Fruit maak ik vers.
Fruit maak ik ieder dag vers, maar je kunt het ook maken voor meerdere keren en dan invriezen, maar dan zou ik het wel eerst koken. De warme maaltijd maak ik gelijk voor meerdere keren. Meestal kan de kleine er zo'n 3 á 4 keer van eten. Ik vries het na bereiding en afkoelen in en dan hoef je het alleen maar op te warmen als je het de kleine voorschoteld.
Kun je gekookte aardappelen ook invriezen?? kun je ze dan beter eerst pureren? ik lees namenlijk dat als je een hele gekookte aardappel invries ze na het ontdooien vanzelf veranderen in een pureeachtig iets wat echt niet meer lekker smaakt? iemand daar ervaring mee? ik vries verse groenten altijd in voor onze meid, maar nu eet ze er sinds kort een aardappeltje doorheen en aangezien wij niet elke dag aardappelen eten is het wel handig wat op voorraad te hebben....hoor graag jullie ervaringen!
Gekookte aardappelen pureer ik eerst voordat ik ze invries. Daarna ook in ijsblokjes scheppen, zodat je een kleine portie aardappels kan toevoegen aan andere porties groenten.