zoontje begint te duimen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Gul83, 28 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Gul83

  Gul83 Bekend lid

  22 apr 2010
  564
  27
  28
  Hallo,
  Zoals de titel zegt mijn zoontje van bijna twee maanden begint te duimen. Dit had hij ook vlak na de geboorte. Toen heb ik hem al heel snel de speen gegeven om het duimen tegen te gaan. Toen hielp het ook erg goed. Maar nu begint hij weer te duimen. Hij gooit zijn speentje weg en gaat duimen. Ik haal dan zijn duim uit zijn mond en geef zijn speentje en dan gooit hij zijn speentje weer uit zijn mond en zo gaat het verder. Ik heb geprobeerd om hem handschoentjes aan te doen maar dat helpt ook niet. Die wordt dan kletsnat. Nu bedacht ik dat ik anti nagelbijt nagellak op zijn nagels zou kunnen smeren. Maar kan dat wel zo jong al? Heeft er iemand daar ervaring mee en zo ja hoe beviel het?
  Andere tips zijn ook welkom.
   
 2. piemie

  piemie Fanatiek lid

  28 mrt 2009
  1.769
  0
  0
  kapster
  het Gooi
  Nou dat zou ik niet doen nee, lijkt me niet echt goed voor een baby. Ik denk dat je het echt niet tegen kan gaan. Mijn zoontje duimt niet en wilde geen speen maar was als baby ontzettend onrustig en wilde alleen op mijn pink zuigen, ik wilde toen juist dat hij ging duimen maar ja daar kan je niet voor zorgen he.
   
 3. Bubbel

  Bubbel Niet meer actief

  Sowieso zou ik niks op zn nageltjes smeren..
  Maar waarom mag hij niet gaan duimen? Onze dochter duimt vanaf ze 8 maanden is, en inmiddels mag ze van ons alleen duimen in bed, en dat gaat al best goed (en dan zijn we er niet echt streng in..).
   
 4. Tuti80

  Tuti80 Fanatiek lid

  20 dec 2010
  3.855
  24
  38
  Zuid Holland
  Volgens mij is dat spul hartstikke chemisch!!! Heb t zelf weleens gebruikt maar zou dat zeker niet bij een baby of kind doen!!

  Duimen is toch niet zo erg? Leren ze vanzelf wel weer af.
   
 5. sunshine1976

  sunshine1976 Fanatiek lid

  14 sep 2009
  1.131
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik denk niet dat je het tegen kunt houden. En met die nagellak is niet zón goed plan. Tikkeltje chemisch!!
  Ons meisje wilde geen duim en geen speen en dat was soms best vervelend voor haar omdat ze nergens anders haar troost/rust kon halen dan alleen bij ons. Nu heeft ze al een tijdje een slap of spuugdoekje.

  het lijkt me gewoon fijn voor je zoontje en uiteindelijk ook voor jezelf. Waarom heb je het liever niet?
   
 6. PamPapilio

  PamPapilio Fanatiek lid

  16 dec 2008
  4.736
  1
  0
  Anna Paulowna
  Hier tzelfde met een kleintje die geen speen pakte en ook niet duimde.. ik heb uuuuuren met mn pink in zn mondje gezeten en soms wilde ik dan echt wel dat ie ging duimen ook al ben ik er ook geen fan van ;)

  Ik zou t toelaten als ze t echt uit zichzelf willen kan je t toch niet tegenhouden denk ik.

  Je kan wel beginnen met vroeg afleren bijv. als ie een half jaar is ofzo.. de kans is er ook dat ie later een speentje wel accepteert! :)
   
 7. misa

  misa Niet meer actief

  Hier ook precies zoals je beschrijft..! Bij de geboorte, daarna een speen omdat het niet meer lukte zelf en nu spuugt hij de speen (in bed) uit.

  Maar ik zou er niet wat tegen doen. En dat anti nagelbijt nagellak zou ik niet doen. Ik zou denken dat dat niet erg goed is voor zo'n kleintje.
  Misschien kun je alleen de speen blijven aanbieden als je het echt zo belangrijk vind. En als hij het niet wil, dan zou ik het laten gebeuren. Als ze het echt willen, doen ze het toch wel!

  Ik denk bij mijn kleintje: laat maar gaan, we zien straks wel weer hoe we het afleren.
   
 8. Gul83

  Gul83 Bekend lid

  22 apr 2010
  564
  27
  28
  Ik wil niet dat hij gaat duimen omdat dat erg moeilijk af te leren is. Ik ken ook een meisje van bijna twintig die nog steeds duimt. Dat nagellak was even een ingeving maar bij nader inzien lijkt me dat idd niet erg verstandig :) Ik probeer maar elke keer zijn speentje te geven. Hij heeft trouwens sinds vanmiddag niet meer geduimd.
   
 9. Salapio

  Salapio VIP lid

  15 jan 2007
  13.917
  0
  0
  Zuid-Holland
  Lekker laten duimen. De meeste kinderen doen dat vanzelf niet meer. T heeft geduimd (en o wat sliep hij toen goed!) en is daar zelf mee gestopt (en o wat slaapt ie sindsdien slecht :D).
   
 10. Polletjepiek

  Polletjepiek Niet meer actief

  Onze dochter duimt vanaf dat ze ongeveer 5-6 maanden was. Ik heb toen advies aan de tandarts gevraagd en zij zei op deze leeftijd kun je er eigenlijk nog weinig aan doen. Onze dochter duimt als ze moe is, als ze wat ziekig is ed.

  Ik vind het prima. Mijn zus heeft geduimt tot ze een beugel kreeg en heeft verder geen spraakgebrek. Alleen de beugel dan, als dat het ergste is...
   
 11. Charmed72

  Charmed72 Fanatiek lid

  8 mrt 2009
  1.289
  207
  63
  Vrouw
  Maar je kent toch heel veel andere meisjes en jongens die níet duimen? Waarschijnlijk hebben ze vroeger bijna allemaal geduimd :)

  Laat m toch lekker z'n gang gaan.
   
 12. mommy1983

  mommy1983 VIP lid

  30 mrt 2009
  12.507
  5
  38
  mijn peetkindjes zijn bijna 4 en hebben nog een speen ja dat vind ik dan ook weer geen gezicht.

  Ik denk dat je het allemaal zijn gang maar moet laten gaan. Het afleren komt wel.

  En nagellak voor een kleintje haha sorry maar hoe kom je erop z,n mooi een pure wondertje en dan nagellak op die tere nageltjes. Nee geen goed idee lijkt me
   
 13. Laris

  Laris Fanatiek lid

  27 jun 2008
  1.917
  2
  0
  Gewoon lekker laten duimen! Mijn zoontje duimt ook en ik heb er absoluut geen probleem mee. Persoonlijk vind ik zo'n speen dus niks. Maar, ieder haar ding!
  Enne......duimen op je twintigste is echt een hele grote uitzondering hoor :D. Ikzelf heb ook geduimd, maar daar was ik op m'n achtste wel klaar mee.
  Ik vind het ook wel schattig staan als hij zo innig ligt te duimen en heb er serieus nooit over nagedacht om het hem nu al af te leren. Komt vanzelf wel!
   

Deel Deze Pagina